Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

20 mei 2014 |
Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

De Bijenkorf City Café, een geheel nieuw horecaconcept, opende op 18 mei haar deuren in het filiaal Den Haag. Hier kan men terecht voor koffie- en theespecialiteiten, sandwiches, salades,
patisserie en wijnen met virtuele wijnsommelier. De Bijenkorf City Café biedt ook een take away service en is in het weekend een uur eerder geopend dan de andere afdelingen binnen de Bijenkorf.

Café en take away
De Bijenkorf City Café, direct bij de ingang aan de Wagenstraat, is geheel nieuw ontworpen passend bij het verbouwde filiaal Den Haag afgelopen jaar. In het City Café kan men rustig genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn sandwiches, trammazini (Italiaanse sandwiches), gegrilde panini en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld.

Koffie en thee
Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Op het gebied van koffie is een samenwerking gestart met premium koffiemerk Illy. Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half juli werkzaam in het café als barista. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Bijenkorf Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en honingsiroop. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor de Bijenkorf.

Thee in een potje
Theeliefhebbers krijgen hun verse thee in een potje geserveerd. Er is een uitgebreide keuze aan theesoorten. Bijzonder is dat men hiervoor de verse kruiden zelf kan knippen om de thee naar individuele smaak te laten trekken.

Patisserie: Haagsche Hopjestaart
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de beroemde de Bijenkorf boltaart, introduceert de Bijenkorf nieuwe gebakssoorten zoals de Haagse Hopjestaart. Een koffie/caramelmousse met Haagsche Hopjescrunch in combinatie met melkchocolade. Verder zijn er nieuwe bonbons met exquise smaken, de mini buches met passievrucht, peer of caramel. Het Bijenkorfje, een combinatie van chocolade, meringue en rood fruit, is ook nieuw in het assortiment.

Virtuele wijnsommelier
Bij de Bijenkorf City Café wordt ook een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per fles verkocht zoals Sancerre en Fleurie. Ook koopt u hier een aantal luxe champagnemerken. Via een tablet, de virtuele wijnsommelier, kan men checken welke wijn bij welk gerecht past en van welke druiven deze wijn gemaakt is.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw lunchzaak belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw ond ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: