Bietensoep

1 januari 2016 | Jorien Slager

Bieten bevatten het rode pigment betanine, dat ook wel gebruikt wordt om voedingsmiddelen – en bij morsen ook uw kleding – op een natuurlijke manier te kleuren. Betanine beschermt en versterkt bovendien de functie van de lever. Genoeg over gezondheidsaspecten. Deze soep is gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten (2 personen)

125 gram rauwe rode bieten

1 sjalot

1/2 kleine appel

2 worteltjes of een stuk winterwortel

4 dl groentebouillon of runderbouillon

2 eetlepels zure room

sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Schil de bieten en rasp ze grof. Pel de sjalot en hak deze fijn. Rasp de wortel grof.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
Breng de bouillon met de groenten en de appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, voeg de port toe en warm de soep nog even door.
Serveren met een eetlepel zure room en garneren met bieslook.

Bereidingstijd

Ongeveer 45 minuten.

Tips

- Deze soep is bij warm (lente)weer ook prima koud te nuttigen.
- Toch nog te koud? Kook 1/2 dl rode port of rode wijn mee.

Foto en receptuur: www.groentenfruitbureau.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: