Bietensoep

1 januari 2016 | Jorien Slager

Bieten bevatten het rode pigment betanine, dat ook wel gebruikt wordt om voedingsmiddelen – en bij morsen ook uw kleding – op een natuurlijke manier te kleuren. Betanine beschermt en versterkt bovendien de functie van de lever. Genoeg over gezondheidsaspecten. Deze soep is gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten (2 personen)

125 gram rauwe rode bieten

1 sjalot

1/2 kleine appel

2 worteltjes of een stuk winterwortel

4 dl groentebouillon of runderbouillon

2 eetlepels zure room

sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Schil de bieten en rasp ze grof. Pel de sjalot en hak deze fijn. Rasp de wortel grof.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
Breng de bouillon met de groenten en de appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, voeg de port toe en warm de soep nog even door.
Serveren met een eetlepel zure room en garneren met bieslook.

Bereidingstijd

Ongeveer 45 minuten.

Tips

- Deze soep is bij warm (lente)weer ook prima koud te nuttigen.
- Toch nog te koud? Kook 1/2 dl rode port of rode wijn mee.

Foto en receptuur: www.groentenfruitbureau.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: