Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

15 september 2016 | Thijs Jacobs

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen. Een unicum in de wereld van horecavakbeurzen waar Gastvrij Rotterdam uiteraard ontzettend trots op is. Met maar liefst 350 exposanten, waarvan 90 nieuwe, en 140 programma onderdelen komt de bezoeker ook dit jaar ogen en oren te kort.

Drie dagen lang kunnen de verwachte 10.000 bezoekers genieten van een hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod food en non-food producten en diensten voor de eigen bedrijfsvoering. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD. Ook zal het Rotterdams Kooktalent zich presenteren tijdens de beurs. Het volledige programma is terug te vinden op de website. 

AD Gouden Pollepel
Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD op woensdag 21 september in de Netwerk Lounge. Nieuwschef AD Rotterdams Dagblad Ronald van Geenen en Nieuwschef AD De Dordtenaar Bram Verbrugge nemen plaats in de daaropvolgende informele forum discussie waarin zij uitleg geven over de totstandkoming van de wel bekende oliebollen-, haring- en friettest van het AD. Bezoekers mogen hen het vuur aan de schenen leggen en al hun prangende vragen stellen over de spraakmakende testen die bij menig horecaondernemer de tongen losmaakt.

Een koninklijk tintje
Het 100 jaar oude Schmidt Zeevis Rotterdam, dat voortaan het predicaat ‘Koninklijk’ mag voeren is groots aanwezig op Gastvrij Rotterdam. Schmidt Zeevis opent op de beursvloer een pop-up visrestaurant waar top- en sterrenchefs gastronomische visgerechten bereiden.

Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door chefkoks Mario Ridder, Erik van Loo, Rolph Hensens, Remco Kuijpers of Herman den Blijker. Het pop-up visrestaurant, waar gekookt wordt met de beste kwaliteitsingrediënten van Schmidt Zeevis, bevindt zich in Hal 4. Wie deze tongstrelende gerechten wil komen proeven, kan nu nog een plek reserveren via www.gastvrij-rotterdam.nl/szr-reservering.

Echt Rotterdams
Het Dit Smaakt Naar Meer!’ Paviljoen is al vanaf het begin onderdeel van Gastvrij Rotterdam. De nieuwe Rotterdamse Keuken maakt dit jaar haar debuut op het DSNM! Paviljoen. Dit is een nieuwe generatie chefs uit Rotterdam die met hun restaurants voor een ware voedselrevolutie zorgen in de stad. In een gezamenlijke stand met de toepasselijke naam Echt Rotterdams presenteren, Hotspot Hutspot, Heilige Rotterdamse Boontjes, Wild Vleesch, RotterZwam, Rotterdamse Munt en een drietal ondernemers uit de Fenix Food Factory, te weten Booij Kaasmakers, Rechtstreex en Kaapse Brouwers zich. Ook nieuw talent uit de Havenstad zal zich hier ten tonele begeven. Zo zal maandag de winnaar van het Rotterdams Kooktalent van de Buik van Rotterdam zijn talenten vertonen onder meer op de Zegro-stand.

Nieuw is ook het door Gastvrij Rotterdam en Verwiel & Wijngaard georganiseerde VIP-Sterrendiner. Op dinsdagavond 20 september gaat een select gezelschap horecaondernemers aan tafel bij achtereenvolgens de Rotterdamse sterrenrestaurants Parkheuvel, Wereldmuseum en Joelia. Op elke locatie worden twee gangen genuttigd.

HSMAI als nieuwe branchepartner
Net als vorig jaar komt de Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) naar Rotterdam Ahoy. Dit jaar zullen zij voor het eerst een zogeheten Educational organiseren voor haar leden en de bezoekers van Gastvrij Rotterdam. Ditmaal verzorgd door topspreker Jan van Setten die op dinsdagmiddag een sessie houdt over het fenomeen ‘klant’. Overigens heeft ook HSMAI een primeur, want zij hebben zich dit jaar als branchepartner verbonden aan Gastvrij Rotterdam. 'We merken ieder jaar weer dat het samenbrengen van verschillende netwerkorganisaties op ons gastronomische platform voor alle betrokken partijen de juiste synergie oplevert. Deze samenwerking zien we als een belangrijke kwalitatieve uitbreiding van het netwerk van branchepartners rondom de beurs', aldus een enthousiaste Robert Melaard, Exhibition Manager van Gastvrij Rotterdam.

Over Gastvrij Rotterdam
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Rotterdam Ahoy en Match+, een organisatiebureau uit Den Haag dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Tegelijkertijd met Gastvrij Rotterdam vindt in Hal 2 van Rotterdam Ahoy het prestigieuze event The World Championship of Chinese Cuisine (WCCC2016) plaats. Bezoekers van Gastvrij met een bijzonder interesse voor de Aziatische keuken kunnen tijdens Gastvrij twee vliegen in één klap slaan en ook het WCCC 2016 bezoeken. N.B: Een toegangsbewijs voor Gastvrij geeft geen toegang tot het wereldkampioenschap en vice versa.

Overige informatie over Gastvrij Rotterdam
Datum       : 19 t/m 21 september 2016
Tijd           : 11:00 – 18:00 uur
Locatie      : Rotterdam Ahoy
Website     : www.gastvrij-rotterdam.nl
Facebook  : https://www.facebook.com/gastvrijrotterdam
Twitter       : https://twitter.com/Gastvrij_Rdam
LinkedIn    : https://www.linkedin.com/groups/5013699

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: