Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

11 november 2019 | Thijs Jacobs

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk, Agnès Defontaine. Eigenaren Dineke en Marc van Bommel vieren de verbouwing én het 100-jarig bestaan van Betjeman & Barton die dag met diverse activiteiten voor het publiek.

De winkel aan de Aert van der Goesstraat in het Statenkwartier is een van de twee Betjeman & Bartonwinkels in Den Haag, de andere winkel bevindt zich aan de Denneweg. Na de overname van beide winkels in 2018 is de verbouwing van de winkel aan de Aert van der Goesstraat - die de entree vormt naar de Frederik Hendriklaan - de eerste mijlpaal voor eigenaren Dineke en Marc van Bommel.

Dineke van Bommel: “De winkel is getransformeerd naar een prachtige lichte zaak waar de producten nog beter uitkomen. Transparantie, licht en overzicht zijn de kernwoorden. Niet alleen de Betjeman & Barton-theeblikken met meer dan 200 soorten thee komen beter uit, ook serviezen als die van Emma Bridgewater en Mateus en Portugees gerecycled glaswerk hebben een mooi podium gekregen. Verder is ruimte gemaakt voor bijzondere thee-gerelateerde delicatessen zoals confituren van Belberry, koekjes van Cartwright & Butler, Van der Burgh Chocolaad en zout van Sal de Ibiza. Alles is overzichtelijk gepresenteerd, waardoor het een feestje is om te winkelen. We zijn enorm blij met het resultaat.”

Feestelijke heropening voor publiek 16 november

De winkel wordt op zaterdag 16 november feestelijk heropend door Agnès Defontaine, directeur van het Franse Betjeman & Barton, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert. Dineke van Bommel: ”Om 10 uur begint de openingsceremonie en brengen we een toost uit op de restyling met een mooie theemocktail, samengesteld door onze theesommelier Jessica Zagers. Zij is in de ochtend aanwezig om te adviseren over thee bij gerechten en zal om 11.00 uur en om 12.00 uur een korte masterclass geven. De hele dag door kan er thee geproefd worden en zijn er hapjes, deels samengesteld met delicatessen uit ons eigen assortiment. Voor de eerste 50 kopers is er een goodiebag. Het publiek is vanaf 10.00 uur de hele dag tot 17.00 uur van harte welkom.”

Afternoon Tea 17 november met Paul Morel

Op zondag 17 november wordt de restyling en het 100-jarig bestaan van Betjeman & Barton gevierd met een Lazy Sunday Afternoon Tea bij Restaurant Oker in Den Haag. Daarbij worden een amuse en vier luxe gerechtjes geserveerd waarin thee is verwerkt en wordt bij elke gang een bijpassende thee geserveerd. De bekende Meester-mixologist Paul Morel creëerde speciaal voor de gelegenheid twee theecocktails en is zelf aanwezig om die voor de gasten te maken. Hij werkte eerder bij sterrenrestaurant Pure C in Cadzand, zette voor sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen de bar op en reist nu als mixologist, consultant en productontwikkelaar voor zijn bedrijf Atelier Paul Morel de wereld over om zijn kennis te delen.
Tijdens dit event wordt ook een loterij gehouden. Met de opbrengst hiervan steunt het echtpaar Van Bommel het Zeldzame Ziekten Fonds. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, reserveren kan via de webshop https://www.barton-webshop.nl/.

Vernieuwingen

Het echtpaar Van Bommel, dat tevens eigenaar is van groothandel in delicatessen Bommels Conserven, is sinds september 2018 eigenaar van de Haagse Betjeman & Barton winkels en is officieel importeur in Nederland van Betjeman & Barton thee. Dineke van Bommel: “Via Bommels verkopen we hoogwaardige delicatessen zoals confituren, koekjes, chocolade, olijfolie, zout, chips en vis in prachtig vormgegeven blikjes. Het overgrote deel van dat assortiment past geweldig bij de theebeleving van Betjeman & Barton, waardoor zowel de consumenten in de Betjeman & Barton-winkels, als onze horecaklanten kunnen profiteren. De toegevoegde waarde wordt nog groter na vernieuwing van beide websites en webshops volgend jaar. Dan kunnen consumenten en onze zakelijke klanten in één portaal thee, thee-accessoires, serviezen en delicatessen bestellen.”

Alleen natuurlijke ingrediënten

Betjeman & Barton is een klein authentiek kwaliteitstheemerk uit Parijs, opgericht in 1919 door de Brit Arthur Betjeman en Percy Barton, die zich later bij hem aansloot. Alle thee wordt zelf ingekocht en naast het assortiment van klassieke thee is het creëren van unieke en uitgebalanceerde theeblends één van de specialiteiten. Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd. De theeselectie bestaat uit meer dan 200 verschillende soorten. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan kruidenmelanges.

De thee is verkrijgbaar in de winkels aan de Aert van der Goesstraat 1 en de Denneweg 25c in Den Haag, bij een aantal wederverkopers in het land en in de webshop.

Daarnaast levert Betjeman & Barton thee aan de horeca, variërend van grand café tot sterrenrestaurant.

Voor horeca en wederverkopers is uitgebreide service aanwezig in de vorm van onder meer training, maken van theekaarten passend bij de menukaart en advies over thee-accessoires.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: