Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

11 november 2019 | Thijs Jacobs

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk, Agnès Defontaine. Eigenaren Dineke en Marc van Bommel vieren de verbouwing én het 100-jarig bestaan van Betjeman & Barton die dag met diverse activiteiten voor het publiek.

De winkel aan de Aert van der Goesstraat in het Statenkwartier is een van de twee Betjeman & Bartonwinkels in Den Haag, de andere winkel bevindt zich aan de Denneweg. Na de overname van beide winkels in 2018 is de verbouwing van de winkel aan de Aert van der Goesstraat - die de entree vormt naar de Frederik Hendriklaan - de eerste mijlpaal voor eigenaren Dineke en Marc van Bommel.

Dineke van Bommel: “De winkel is getransformeerd naar een prachtige lichte zaak waar de producten nog beter uitkomen. Transparantie, licht en overzicht zijn de kernwoorden. Niet alleen de Betjeman & Barton-theeblikken met meer dan 200 soorten thee komen beter uit, ook serviezen als die van Emma Bridgewater en Mateus en Portugees gerecycled glaswerk hebben een mooi podium gekregen. Verder is ruimte gemaakt voor bijzondere thee-gerelateerde delicatessen zoals confituren van Belberry, koekjes van Cartwright & Butler, Van der Burgh Chocolaad en zout van Sal de Ibiza. Alles is overzichtelijk gepresenteerd, waardoor het een feestje is om te winkelen. We zijn enorm blij met het resultaat.”

Feestelijke heropening voor publiek 16 november

De winkel wordt op zaterdag 16 november feestelijk heropend door Agnès Defontaine, directeur van het Franse Betjeman & Barton, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert. Dineke van Bommel: ”Om 10 uur begint de openingsceremonie en brengen we een toost uit op de restyling met een mooie theemocktail, samengesteld door onze theesommelier Jessica Zagers. Zij is in de ochtend aanwezig om te adviseren over thee bij gerechten en zal om 11.00 uur en om 12.00 uur een korte masterclass geven. De hele dag door kan er thee geproefd worden en zijn er hapjes, deels samengesteld met delicatessen uit ons eigen assortiment. Voor de eerste 50 kopers is er een goodiebag. Het publiek is vanaf 10.00 uur de hele dag tot 17.00 uur van harte welkom.”

Afternoon Tea 17 november met Paul Morel

Op zondag 17 november wordt de restyling en het 100-jarig bestaan van Betjeman & Barton gevierd met een Lazy Sunday Afternoon Tea bij Restaurant Oker in Den Haag. Daarbij worden een amuse en vier luxe gerechtjes geserveerd waarin thee is verwerkt en wordt bij elke gang een bijpassende thee geserveerd. De bekende Meester-mixologist Paul Morel creëerde speciaal voor de gelegenheid twee theecocktails en is zelf aanwezig om die voor de gasten te maken. Hij werkte eerder bij sterrenrestaurant Pure C in Cadzand, zette voor sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen de bar op en reist nu als mixologist, consultant en productontwikkelaar voor zijn bedrijf Atelier Paul Morel de wereld over om zijn kennis te delen.
Tijdens dit event wordt ook een loterij gehouden. Met de opbrengst hiervan steunt het echtpaar Van Bommel het Zeldzame Ziekten Fonds. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, reserveren kan via de webshop https://www.barton-webshop.nl/.

Vernieuwingen

Het echtpaar Van Bommel, dat tevens eigenaar is van groothandel in delicatessen Bommels Conserven, is sinds september 2018 eigenaar van de Haagse Betjeman & Barton winkels en is officieel importeur in Nederland van Betjeman & Barton thee. Dineke van Bommel: “Via Bommels verkopen we hoogwaardige delicatessen zoals confituren, koekjes, chocolade, olijfolie, zout, chips en vis in prachtig vormgegeven blikjes. Het overgrote deel van dat assortiment past geweldig bij de theebeleving van Betjeman & Barton, waardoor zowel de consumenten in de Betjeman & Barton-winkels, als onze horecaklanten kunnen profiteren. De toegevoegde waarde wordt nog groter na vernieuwing van beide websites en webshops volgend jaar. Dan kunnen consumenten en onze zakelijke klanten in één portaal thee, thee-accessoires, serviezen en delicatessen bestellen.”

Alleen natuurlijke ingrediënten

Betjeman & Barton is een klein authentiek kwaliteitstheemerk uit Parijs, opgericht in 1919 door de Brit Arthur Betjeman en Percy Barton, die zich later bij hem aansloot. Alle thee wordt zelf ingekocht en naast het assortiment van klassieke thee is het creëren van unieke en uitgebalanceerde theeblends één van de specialiteiten. Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd. De theeselectie bestaat uit meer dan 200 verschillende soorten. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan kruidenmelanges.

De thee is verkrijgbaar in de winkels aan de Aert van der Goesstraat 1 en de Denneweg 25c in Den Haag, bij een aantal wederverkopers in het land en in de webshop.

Daarnaast levert Betjeman & Barton thee aan de horeca, variërend van grand café tot sterrenrestaurant.

Voor horeca en wederverkopers is uitgebreide service aanwezig in de vorm van onder meer training, maken van theekaarten passend bij de menukaart en advies over thee-accessoires.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: