Beste barista van Bilderberg

18 december 2012
Beste barista van Bilderberg

De barista’s van negentien Bilderberg hotels gingen de strijd aan door hun koffie, kennis, kunde, en passie te tonen. Bastiaan Besaris van Bilderberg Hotel de Keizerskroon uit Apeldoorn won.

De tweede plaats was voor Ruud Oligschläger van Bilderberg Kasteel Vaalsbroek uit Vaals. Plaats drie werd toegekend aan Ralph Meinen van Bilderberg hotel De Bovenste Molen uit Venlo.

*Creatieve uitdaging*
Alle barista’s zijn vooraf getraind door Jeroen Veldkamp, tweevoudig Nederlands baristakampioen. Hij leerde niet alleen wat nodig is om de perfecte kop koffie te kunnen serveren, maar daagde iedereen ook uit op creatief gebied alles uit de kast te halen. De beoordeling van de jury was gebaseerd op techniek, presentatie en smaak van drie verschillende koffies: een espresso, een cappuccino en een potentiële ‘Bilderberg Koffie’. In de puntentelling werden ook de scores van verschillende mystery bezoeken meegenomen.

*Dé Bilderberg Koffie*
Naast de prijs, een Senseo Sarista machine van Douwe Egberts, zal Bastiaan Besaris ook betrokken worden bij de ontwikkeling van dé ‘Bilderberg Koffie’.

*Op de foto*: V.l.n.r.: Dries van der Vossen (CEO Bilderberg), Bastiaan Besaris (Winnaar ‘Barista of the Year’ competitie) en Frans Saelman (General manager D.E. Professional Nederland).

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws