Profiteer van de recepten van Vernaillen

5 maart 2012 |
Profiteer van de recepten van Vernaillen<

In aanloop naar de Nationale Lunchroomdag is culinair adviseur Benoit Vernaillen (werkzaam bij Lantmännen Unibake, red.) alweer druk in de weer om originele, maar ook juist gemakkelijke recepten te bedenken. Ook neemt hij steeds weer de uitdaging aan om recepten met een lage kostprijs als een
mooi culinair resultaat te creëren.
Gedurende deze, inmiddels derde editie van de Nationale Lunchroomdag, zal Vernaillen de nieuwe Panini van Pastridor centraal stellen. Wij vragen hem wat hij allemaal voor de lunchroomhouder in petto heeft:

Wat zijn jouw bevindingen als culinair adviseur op het gebied van recepten?
"Het valt mij op dat veel lunchroomhouders niet bewust omgaan met de mogelijkheden om de gasten eens wat anders te bieden. Men vindt het moeilijk om uitdagende recepten te bedenken die dicht bij de basis komen. Een broodje kaas kan veel meer opleveren wanneer je waarde toevoegt door onderscheidende ingrediënten te gebruiken. Lunchroomhouders zijn vaak bang dat de kostprijs van een product te hoog is. Men vergeet echter dat de gast best bereid is wat meer te betalen voor een kwalitatief beter product met wat 'duurdere' ingrediënten. Het gaat vaak al mis met de keuze van het brood, terwijl dat toch de basis is."

Hoe kan volgens jou een lunchroomhouder het verschil maken?
"In veel lunchrooms wordt weinig aandacht besteed aan 'derving' of 'waste percentages'. Dat kan ik mij ook goed voorstellen, want het is niet het leukste onderdeel binnen het bedrijf om bij te houden. Er zijn echter hele goede technieken om dit tegen te gaan. Daarnaast zijn er broodleveranciers die hier goed op inspelen en doordat er kwalitatief goede innovaties komen, kunnen producten zelfs bewaard blijven uit de vriezer. In Gilze bij Levens Cooking en Baking Plaza, maar ook in onze Bake OFF Faculty in Brussel, geven wij met Lantmännen Unibake gratis workshops en trainingen om hierin ondersteuning te geven. Zorg voor goede recepten en speel in op de trends, maar vergeet de cijfers niet! In 2012, op 25 januari en 27 februari, staan diverse workshops gepland. Inschrijven kan via pastridor.nl
Hoe kan de lunchroomhouder dan het beste op trends inspelen?
"Daar kan ik kort over zijn: kom naar de Nationale Lunchroomdag!"

Wat krijgt de bezoeker van de Nationale Lunchroomdag van jou te zien?
"Op deze dag laat ik meerder producten zien, maar ik wil vooral de nieuwe Panini van Pastridor onder de aandacht brengen. De Panini is een steeds populairder ambachtelijk Italiaans broodproduct. Om die reden wil ik laten zien welke leuke recepten men nog meer kan maken met dit product. Ik laat de bezoeker zien hoe hij meer verkoopwaarde kan geven aan de panini. Ook laat ik zien hoe in vijf stappen zeer smakelijke recepten bereid kunnen worden. Het zal een zeer interessante dag worden, waar we terugkijken naar de echte ambacht."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: