BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

9 oktober 2018 | Thijs Jacobs

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de prijs Meest Gastvrije Standhouder in de wacht. Maar liefst 6.200 horecaprofessionals bezochten vandaag de beurs en met een druk interactief programma vol met kennissessies en netwerkmomenten was het voor zowel de bezoekers als de ruim 400 exposanten een succesvolle eerste beursdag.

Meest Markante Horecaondernemer

Gedeputeerde Ger Koopmans reikte maandagmiddag namens KHN regio Limburg de prijs Meest Markante Horecaondernemer van Limburg uit aan Igor Stel, eigenaar van All-in Echt, Valdeludo Echt en kasteel Limbricht. De Limburgse winnaar vertegenwoordigt onze provincie in 2019 bij de landelijke verkiezing. Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt KHN elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een award. Deze award wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren.

Kaplock winnaar Columbus Trophy

Om 17:30 uur werd de winnaar van de 15e Columbus Trophy bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Kaplock de prijs uit handen van de juryleden van de Columbus Trophy.

VanDrie kookwedstrijden

Ook vonden de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden plaats, als eersten van de in totaal zes kookwedstrijden die tijdens BBB Maastricht georganiseerd worden. Deelnemers werden uitgedaagd te koken uit de black box gevuld met kalfs- en orgaanvlees en technische delen. Een professionele jury heeft Yenna van Leeuwen (wedstrijd orgaanvlees) en Simon Vanbuel en Sven Herber van restaurant Rantrée (wedstrijd kalfsvlees) als winnaars gekozen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met apparatuur van Electrolux. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels.

Meest gastvrije standhouder

Op de exposantenborrel werd tot slot InterAlter – Roger Haan uitgeroepen tot meest gastvrije standhouder van BBB Maastricht 2018. BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. Openingstijden 11:00 uur – 18:00 uur

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Opening Verbouwen
Smaak Lokaal weer open

Ruim 6 weken geleden ging Smaak Lokaal, na een flinke verbouwing, weer open in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Eigenaren Anielka Menner en Rob Marcelissen lanceerden toen ook meteen een gloednieuw eetconcept. Dagelijks kun je nu vanaf 09.30 uur genieten van allerlei hartige en zoete hapjes, die ...

Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

Opening Culinair
Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet va...

Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: