BBB Maastricht, d� Bourgondische vakbeurs

1 september 2015 |
<

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het
gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet.

Binnenstad van Maastricht
De BBB (5 t/m 7 oktober, MECC Maastricht) profileert zich als een intieme, gezellige en vooral Bourgondische beurs. Geheel in die stijl gaat het programma na sluitingstijd door in de historische binnenstad van Maastricht met tal van evenementen en proeverijen. Het genieten staat centraal. Zo’n 14.000 bezoekers van hotels, restaurants, cafés, bars, discotheken, lunchrooms, B&B, fastservice, catering, en de institutionele sector bezoeken de BBB, die samenwerkt met alle vooraanstaande horecamedia en branche/beroepsverenigingen, zoals KHN en Horeca Vlaanderen.

Enkele highlights:
• Nieuw dit jaar is het pop-up restaurant: een mobiel restaurant met een state-of-the-art keuken waar topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde de scepter zwaaien. Deze Nederlandse chefs zorgen voor een lunch op niveau tegen een aantrekkelijke prijs.
• Zes themapaviljoens: Food Village, Food Truck Plein, Trendstreet, Proefplein Speciaalbieren, Wijntheater en Place des Amis.
• Uiteenlopende wedstrijden, waaronder het NK Oestersteken, de voorronde van het NK Biertappen, de prestigieuze Columbus Trophy en spannende ookwedstrijden.
• Verschillende themadagen: op maandag 5 oktober het Euregionaal Hotel Symposium en op dinsdag 6 oktober de Lunchroomdag, de Cafetariadag en Dag van de Vlaamse Horeca.
• Folie Culinaire: gelijktijdig met de BBB vindt in MECC Maastricht Folie Culinaire plaats, het exclusieve vakevenement voor de internationale gastronomie. Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties door gerenommeerde koks uit binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.bbbmaastricht.nl en "www.folieculinaire.com.":http://www.folieculinaire.com/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: