BAKKERSVAK breidt programma uit

13 mei 2011 |
BAKKERSVAK breidt programma uit<

Bezoekers van de nieuwe vakbeurs BAKKERSVAK, op zondag 22 en maandag 23 mei in Autotron Rosmalen, worden verleid door de lekkerste geuren en smaken. Bijna 100 exposanten die de meest verrassende producten presenteren, Het Bakkerijmuseum dat heerlijk zoete lekkernijen laat zien en het BoulangerieTeam gaat aan de slag met de bereiding van ambachtelijk brood.

BoulangerieTeam
Onder leiding van Hans Som verzorgt het BoulangerieTeam live demonstraties waar innovatieve productconcepten met geur, smaak en vorm centraal staan. Bezoekers kunnen meekijken hoe twee bakkers vele Franse artisanale broodsoorten bereiden door middel van veel voordeeg en zuurdesem. Tijdens de deegopmaak wordt gebruik gemaakt van de nieuwste diviseuse. Dit apparaat zorgt ervoor dat het brood haar luchtige structuur behoudt. Uiteraard dagen de bakkers de bezoekers uit om ook zelf een schort voor te binden.

Pure nostalgie
Bij de ingang van BAKKERSVAK kunnen bezoekers niet om de presentaties van Bakkerijmuseum Luyksgestel heen. Geheel in nostalgische Brabants Bontstijl presenteren zij hun workshops en andere arrangementen. Op de stand valt ook van alles te beleven. In samenwerking met de Rooi Pannen en Bakkerij van Heeswijk worden bavaroishapjes en Alpe D’huzes koeken bereid.

Totaalpakket
Naast de demonstraties van het BoulangerieTeam presenteert BAKKERSVAK een eigen proefcorner, waar bezoekers naar hartelust de meest verrassende producten kunnen proeven, een Ondernemerscafé, waar direct antwoord gegeven wordt op prangende vragen over het ondernemerschap, en de Food Design Experience waar de professionals van de toekomst oude producten in een nieuw jasje gieten.

Meer informatie
BAKKERSVAK is geopend op zondag 22 en maandag 23 mei van 12.00 uur tot 20.00 uur. Parkeren bij Autotron Rosmalen is gratis. Voor meer informatie over het beursprogramma of het registreren voor een gratis bezoek: klik op deze link

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: