WK Patisserie junioren op Bakkersvak

28 juli 2015 |
WK Patisserie junioren op Bakkersvak<

Voor de eerste keer vindt het WK Patisserie voor junioren plaats in Nederland en vakbeurs Bakkersvak heeft komende jubileumeditie de primeur voor dit prestigieuze event, georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Op 6 en 7 maart 2016 wordt een gedeelte van het Eventron van Autotron Rosmalen omgetoverd tot een internationale wereld vol patisserie-inspiratie.

Aandacht voor het vakmanschap
Het WK Patisserie geeft een unieke kans om het vakmanschap van de ambachtelijke bakkerij onder de aandacht te brengen, in het bijzonder onder jongeren met een passie voor patisserie. De maximaal 14 kandidaten onder de 25 jaar van over heel de wereld maken tijdens beide wedstrijddagen een scala aan producten. Zo maken zij een showstuk van suiker en/of chocolade, een fantasiecake en een dessert voor 8 personen. Uiteraard telt de beoordeling van de producten, maar er wordt ook gelet op de planning en hygiëne.

Wie vertegenwoordigt Nederland?
Ieder land mag één of twee kandidaten afvaardigen. De jonge talentvolle Lyotta Hillen en Robert Dekker zijn de gelukkigen die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen. Beide jonge patissiers zijn net afgestudeerd en kijken ernaar uit om hun kunsten te kunnen vertonen. Onder begeleiding van hun coach Jan Willem Jansen, voorzitter van het Nederlands Patisserie team, gaan zij de strijd aan met hun medekandidaten.

Kijk voor meer informatie op de "website":http://www.easyfairs.com/nl/events_216/bakkersvak-2016_74091/bakkersvak-2016_74687/ van Bakkersvak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: