WK Patisserie junioren op Bakkersvak

28 juli 2015
WK Patisserie junioren op Bakkersvak

Voor de eerste keer vindt het WK Patisserie voor junioren plaats in Nederland en vakbeurs "Bakkersvak":http://www.lunchroom.nl/?q=bakkersvak&x=zoeken heeft komende jubileumeditie de primeur voor dit prestigieuze event,
georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Op 6 en 7 maart 2016 wordt een gedeelte van het Eventron van Autotron Rosmalen omgetoverd tot een internationale wereld vol patisserie-inspiratie.

*Aandacht voor het vakmanschap*
Het WK Patisserie geeft een unieke kans om het vakmanschap van de ambachtelijke bakkerij onder de aandacht te brengen, in het bijzonder onder jongeren met een passie voor patisserie. De maximaal 14 kandidaten onder de 25 jaar van over heel de wereld maken tijdens beide wedstrijddagen een scala aan producten. Zo maken zij een showstuk van suiker en/of chocolade, een fantasiecake en een dessert voor 8 personen. Uiteraard telt de beoordeling van de producten, maar er wordt ook gelet op de planning en hygiëne.

*Wie vertegenwoordigt Nederland?*
Ieder land mag één of twee kandidaten afvaardigen. De jonge talentvolle Lyotta Hillen en Robert Dekker zijn de gelukkigen die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen. Beide jonge patissiers zijn net afgestudeerd en kijken ernaar uit om hun kunsten te kunnen vertonen. Onder begeleiding van hun coach Jan Willem Jansen, voorzitter van het Nederlands Patisserie team, gaan zij de strijd aan met hun medekandidaten.

Kijk voor meer informatie op de "website":http://www.easyfairs.com/nl/events_216/bakkersvak-2016_74091/bakkersvak-2016_74687/ van Bakkersvak.

Overig nieuws