WK Patisserie junioren op Bakkersvak

28 juli 2015 |
WK Patisserie junioren op Bakkersvak<

Voor de eerste keer vindt het WK Patisserie voor junioren plaats in Nederland en vakbeurs Bakkersvak heeft komende jubileumeditie de primeur voor dit prestigieuze event, georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Op 6 en 7 maart 2016 wordt een gedeelte van het Eventron van Autotron Rosmalen omgetoverd tot een internationale wereld vol patisserie-inspiratie.

Aandacht voor het vakmanschap
Het WK Patisserie geeft een unieke kans om het vakmanschap van de ambachtelijke bakkerij onder de aandacht te brengen, in het bijzonder onder jongeren met een passie voor patisserie. De maximaal 14 kandidaten onder de 25 jaar van over heel de wereld maken tijdens beide wedstrijddagen een scala aan producten. Zo maken zij een showstuk van suiker en/of chocolade, een fantasiecake en een dessert voor 8 personen. Uiteraard telt de beoordeling van de producten, maar er wordt ook gelet op de planning en hygiëne.

Wie vertegenwoordigt Nederland?
Ieder land mag één of twee kandidaten afvaardigen. De jonge talentvolle Lyotta Hillen en Robert Dekker zijn de gelukkigen die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen. Beide jonge patissiers zijn net afgestudeerd en kijken ernaar uit om hun kunsten te kunnen vertonen. Onder begeleiding van hun coach Jan Willem Jansen, voorzitter van het Nederlands Patisserie team, gaan zij de strijd aan met hun medekandidaten.

Kijk voor meer informatie op de "website":http://www.easyfairs.com/nl/events_216/bakkersvak-2016_74091/bakkersvak-2016_74687/ van Bakkersvak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: