WK Patisserie junioren op Bakkersvak

28 juli 2015 |
WK Patisserie junioren op Bakkersvak<

Voor de eerste keer vindt het WK Patisserie voor junioren plaats in Nederland en vakbeurs Bakkersvak heeft komende jubileumeditie de primeur voor dit prestigieuze event, georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Op 6 en 7 maart 2016 wordt een gedeelte van het Eventron van Autotron Rosmalen omgetoverd tot een internationale wereld vol patisserie-inspiratie.

Aandacht voor het vakmanschap
Het WK Patisserie geeft een unieke kans om het vakmanschap van de ambachtelijke bakkerij onder de aandacht te brengen, in het bijzonder onder jongeren met een passie voor patisserie. De maximaal 14 kandidaten onder de 25 jaar van over heel de wereld maken tijdens beide wedstrijddagen een scala aan producten. Zo maken zij een showstuk van suiker en/of chocolade, een fantasiecake en een dessert voor 8 personen. Uiteraard telt de beoordeling van de producten, maar er wordt ook gelet op de planning en hygiëne.

Wie vertegenwoordigt Nederland?
Ieder land mag één of twee kandidaten afvaardigen. De jonge talentvolle Lyotta Hillen en Robert Dekker zijn de gelukkigen die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen. Beide jonge patissiers zijn net afgestudeerd en kijken ernaar uit om hun kunsten te kunnen vertonen. Onder begeleiding van hun coach Jan Willem Jansen, voorzitter van het Nederlands Patisserie team, gaan zij de strijd aan met hun medekandidaten.

Kijk voor meer informatie op de "website":http://www.easyfairs.com/nl/events_216/bakkersvak-2016_74091/bakkersvak-2016_74687/ van Bakkersvak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: