Bakkerij Pot uit Barendrecht is 'Top Bakker van het Jaar'

24 november 2017 | Roy Spijker

Woensdag 23 november organiseerde Top Bakkers wederom een inspirerende jaarvergadering. Behalve dat het nieuwe beleid 3.0 werd toegelicht door de directie Patrick Tissen en Wim Doedens werd ook de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekendgemaakt. Bakkerij Pot uit Barendrecht was hierbij de terechte winnaar. Kwaliteitsmanager van Top Bakkers Nico Colenbrander had niet alleen mooie woorden voor Willem Jan Pot en dochter Annette van de gelijknamige bakkerij maar natuurlijk ook bloemen en een fraai winnaarsschild.

Bakkerij Pot scoorde maar liefst 121.3 punten. Een score die is opgebouwd uit 9 hoofdcategorieën die door verschillende partijen worden beoordeeld. Zo is o.a. het NBC verantwoordelijk voor de productbeoordeling. Diverse medewerkers kijken naar de uitstraling van de bakkerij, elektronische gegevensuitwisseling en klachtafhandeling. Buiten dat spelen natuurlijk wettelijke criteria als etikettering, productinformatie (GS1-das) en voedselveiligheid een rol in de beoordeling. “Zo is het behalen van een FSSC 22000 certificaat vrijwel noodzaak voor een plaats in de Top 20”, aldus Nico Colenbrander. Samengevat heeft Bakkerij Pot het strak georganiseerd en daarmee perfect voor elkaar.

Totaal onverwacht
Willem Jan Pot, eigenaar van Bakkerij Pot, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. “We hebben vaker in de Top 10 gestaan, maar nog nooit op de eerste plaats. Uiteraard hebben we dit te danken aan de inzet van al onze mensen. Maar feitelijk ook aan alle aanwezigen hier in de zaal. Vooral vanwege de feedback die je krijgt om in volle breedte je bedrijf naar een hoger niveau te brengen”, aldus Willem Jan Pot.

Vakmanschap en innovatie
Bakkerij Pot is op en Top een Top Bakker. Actief en betrokken en zijn zaakjes strak op orde. De bakkerij staat verder voor vakmanschap, innovatie en organisatie. Deze innovaties uiten zich o.a. in de eigen streekproducten zoals de desembroden en het zelf ontwikkelde groentebrood (broccolibrood, wortelbrood en rode bietenbrood). Buiten dat is het familiebedrijf warm en open voor klanten, medewerkers en natuurlijk goede ideeën.

Over Top Bakkers
Top Bakkers zijn inspirerende en bevlogen ondernemers. Toppers bij wie al decennialang vakmanschap de basis vormt voor de smaak, beleving en innovaties. Daarbij gebruikmakend van de beste grondstoffen en duurzaam opererend. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: