Bakkerij Pot uit Barendrecht is 'Top Bakker van het Jaar'

24 november 2017 | Roy Spijker

Woensdag 23 november organiseerde Top Bakkers wederom een inspirerende jaarvergadering. Behalve dat het nieuwe beleid 3.0 werd toegelicht door de directie Patrick Tissen en Wim Doedens werd ook de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekendgemaakt. Bakkerij Pot uit Barendrecht was hierbij de terechte winnaar. Kwaliteitsmanager van Top Bakkers Nico Colenbrander had niet alleen mooie woorden voor Willem Jan Pot en dochter Annette van de gelijknamige bakkerij maar natuurlijk ook bloemen en een fraai winnaarsschild.

Bakkerij Pot scoorde maar liefst 121.3 punten. Een score die is opgebouwd uit 9 hoofdcategorieën die door verschillende partijen worden beoordeeld. Zo is o.a. het NBC verantwoordelijk voor de productbeoordeling. Diverse medewerkers kijken naar de uitstraling van de bakkerij, elektronische gegevensuitwisseling en klachtafhandeling. Buiten dat spelen natuurlijk wettelijke criteria als etikettering, productinformatie (GS1-das) en voedselveiligheid een rol in de beoordeling. “Zo is het behalen van een FSSC 22000 certificaat vrijwel noodzaak voor een plaats in de Top 20”, aldus Nico Colenbrander. Samengevat heeft Bakkerij Pot het strak georganiseerd en daarmee perfect voor elkaar.

Totaal onverwacht
Willem Jan Pot, eigenaar van Bakkerij Pot, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. “We hebben vaker in de Top 10 gestaan, maar nog nooit op de eerste plaats. Uiteraard hebben we dit te danken aan de inzet van al onze mensen. Maar feitelijk ook aan alle aanwezigen hier in de zaal. Vooral vanwege de feedback die je krijgt om in volle breedte je bedrijf naar een hoger niveau te brengen”, aldus Willem Jan Pot.

Vakmanschap en innovatie
Bakkerij Pot is op en Top een Top Bakker. Actief en betrokken en zijn zaakjes strak op orde. De bakkerij staat verder voor vakmanschap, innovatie en organisatie. Deze innovaties uiten zich o.a. in de eigen streekproducten zoals de desembroden en het zelf ontwikkelde groentebrood (broccolibrood, wortelbrood en rode bietenbrood). Buiten dat is het familiebedrijf warm en open voor klanten, medewerkers en natuurlijk goede ideeën.

Over Top Bakkers
Top Bakkers zijn inspirerende en bevlogen ondernemers. Toppers bij wie al decennialang vakmanschap de basis vormt voor de smaak, beleving en innovaties. Daarbij gebruikmakend van de beste grondstoffen en duurzaam opererend. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont...

Creëer een ijzersterke Social Media strategie

Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Facebook wil enkel waardevolle verhalen van je zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten dan kan dat alleen nog vi...

Verbouwen
Family Naarden is verbouwd

Bij Family Naarden zijn ze een aantal weken geleden druk bezig geweest om alle wanden in de vestiging een nieuwe uitstraling te geven. En het resultaat mag er wezen! De wand achter de counter en bij de bakwand heeft een mooie, frisblauwe tegellaag gekregen. Op de andere wand zijn tegels geplaatst in...

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: