Bakkerij Pot uit Barendrecht is 'Top Bakker van het Jaar'

24 november 2017 | Roy Spijker

Woensdag 23 november organiseerde Top Bakkers wederom een inspirerende jaarvergadering. Behalve dat het nieuwe beleid 3.0 werd toegelicht door de directie Patrick Tissen en Wim Doedens werd ook de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekendgemaakt. Bakkerij Pot uit Barendrecht was hierbij de terechte winnaar. Kwaliteitsmanager van Top Bakkers Nico Colenbrander had niet alleen mooie woorden voor Willem Jan Pot en dochter Annette van de gelijknamige bakkerij maar natuurlijk ook bloemen en een fraai winnaarsschild.

Bakkerij Pot scoorde maar liefst 121.3 punten. Een score die is opgebouwd uit 9 hoofdcategorieën die door verschillende partijen worden beoordeeld. Zo is o.a. het NBC verantwoordelijk voor de productbeoordeling. Diverse medewerkers kijken naar de uitstraling van de bakkerij, elektronische gegevensuitwisseling en klachtafhandeling. Buiten dat spelen natuurlijk wettelijke criteria als etikettering, productinformatie (GS1-das) en voedselveiligheid een rol in de beoordeling. “Zo is het behalen van een FSSC 22000 certificaat vrijwel noodzaak voor een plaats in de Top 20”, aldus Nico Colenbrander. Samengevat heeft Bakkerij Pot het strak georganiseerd en daarmee perfect voor elkaar.

Totaal onverwacht
Willem Jan Pot, eigenaar van Bakkerij Pot, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. “We hebben vaker in de Top 10 gestaan, maar nog nooit op de eerste plaats. Uiteraard hebben we dit te danken aan de inzet van al onze mensen. Maar feitelijk ook aan alle aanwezigen hier in de zaal. Vooral vanwege de feedback die je krijgt om in volle breedte je bedrijf naar een hoger niveau te brengen”, aldus Willem Jan Pot.

Vakmanschap en innovatie
Bakkerij Pot is op en Top een Top Bakker. Actief en betrokken en zijn zaakjes strak op orde. De bakkerij staat verder voor vakmanschap, innovatie en organisatie. Deze innovaties uiten zich o.a. in de eigen streekproducten zoals de desembroden en het zelf ontwikkelde groentebrood (broccolibrood, wortelbrood en rode bietenbrood). Buiten dat is het familiebedrijf warm en open voor klanten, medewerkers en natuurlijk goede ideeën.

Over Top Bakkers
Top Bakkers zijn inspirerende en bevlogen ondernemers. Toppers bij wie al decennialang vakmanschap de basis vormt voor de smaak, beleving en innovaties. Daarbij gebruikmakend van de beste grondstoffen en duurzaam opererend. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Sluiting Utrecht
Burgemeester Utrecht sluit lunchroom

Lunchroom De Tijd aan de Bernadottelaan in Utrecht moet sluiten. De horecavergunning is afgenomen vanwege een illegale shishalounge in de kelder van het pand, zo lezen we op de website van RTV Utrecht. Andere vergunning Voor de zogenaamde shishalounge is een zwaardere vergunning nodig dan die ...

Opening Rotterdam
Kwalitaria breidt uit naar Rotterdam

Gisteren opende Kwalitaria Prinsenland haar deuren. In het winkelcentrum Prinsenland in Rotterdam kunnen bezoekers nu ook genieten van (h)eerlijke producten van Hollandse bodem. Ondernemer Gianmarco Tutone ziet meerwaarde in de samenwerking met de vooruitstrevende formule Kwalitaria. De moderne inri...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Regelgeving Achtergronden
Kabinet bereidt nieuwe franchisewetgeving voor

Het kabinet bereidt een wettelijke regeling voor de franchisesector voor. Daarmee geeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) samen met minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) invulling aan het voornemen in het regeerakkoord om de positie van franchisenemers te verster...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: