Bakkerij Pot uit Barendrecht is 'Top Bakker van het Jaar'

24 november 2017 | Roy Spijker

Woensdag 23 november organiseerde Top Bakkers wederom een inspirerende jaarvergadering. Behalve dat het nieuwe beleid 3.0 werd toegelicht door de directie Patrick Tissen en Wim Doedens werd ook de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekendgemaakt. Bakkerij Pot uit Barendrecht was hierbij de terechte winnaar. Kwaliteitsmanager van Top Bakkers Nico Colenbrander had niet alleen mooie woorden voor Willem Jan Pot en dochter Annette van de gelijknamige bakkerij maar natuurlijk ook bloemen en een fraai winnaarsschild.

Bakkerij Pot scoorde maar liefst 121.3 punten. Een score die is opgebouwd uit 9 hoofdcategorieën die door verschillende partijen worden beoordeeld. Zo is o.a. het NBC verantwoordelijk voor de productbeoordeling. Diverse medewerkers kijken naar de uitstraling van de bakkerij, elektronische gegevensuitwisseling en klachtafhandeling. Buiten dat spelen natuurlijk wettelijke criteria als etikettering, productinformatie (GS1-das) en voedselveiligheid een rol in de beoordeling. “Zo is het behalen van een FSSC 22000 certificaat vrijwel noodzaak voor een plaats in de Top 20”, aldus Nico Colenbrander. Samengevat heeft Bakkerij Pot het strak georganiseerd en daarmee perfect voor elkaar.

Totaal onverwacht
Willem Jan Pot, eigenaar van Bakkerij Pot, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. “We hebben vaker in de Top 10 gestaan, maar nog nooit op de eerste plaats. Uiteraard hebben we dit te danken aan de inzet van al onze mensen. Maar feitelijk ook aan alle aanwezigen hier in de zaal. Vooral vanwege de feedback die je krijgt om in volle breedte je bedrijf naar een hoger niveau te brengen”, aldus Willem Jan Pot.

Vakmanschap en innovatie
Bakkerij Pot is op en Top een Top Bakker. Actief en betrokken en zijn zaakjes strak op orde. De bakkerij staat verder voor vakmanschap, innovatie en organisatie. Deze innovaties uiten zich o.a. in de eigen streekproducten zoals de desembroden en het zelf ontwikkelde groentebrood (broccolibrood, wortelbrood en rode bietenbrood). Buiten dat is het familiebedrijf warm en open voor klanten, medewerkers en natuurlijk goede ideeën.

Over Top Bakkers
Top Bakkers zijn inspirerende en bevlogen ondernemers. Toppers bij wie al decennialang vakmanschap de basis vormt voor de smaak, beleving en innovaties. Daarbij gebruikmakend van de beste grondstoffen en duurzaam opererend. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

Achtergronden
De Haven van Huizen organiseert inzamelactie voor Speelgoedbank Hilversum

Voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben is een verjaardagscadeautje of een Sinterklaas- of kerstcadeau geen vanzelfsprekendheid. Om ook die kinderen de mogelijkheid te bieden onbezorgd te spelen, zamelt restaurant De Haven van Huizen de hele maand december speelgoed in voor Speelgoedb...

Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op lunchroom.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op lunchroom.nl. We weten nu dat er vaak gezocht wordt op mosselen en de beste naam van een lunchroom. Hier komen de 10 meest gelezen items! 1. 7 misverst...

Opening
Nieuwe vestiging De Beren opent haar deuren in Schiedam 

Op vrijdag 8 december opent in Schiedam een nieuwe vestiging van horecaketen De Beren. Het restaurant bevindt zich op de locatie Schieveste, een vernieuwd complex tussen station Schiedam- Centrum en de A20. Door de centrale ligging leent het restaurant zich uitstekend voor een complete avond uit. Fr...

Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: