Bakker Bart-winkels ondergaan metamorfose

8 april 2016
Bakker Bart-winkels ondergaan metamorfose

In april openen de vernieuwde Bakker Bart-winkels aan De Binnenloop in Dronten en aan de Walstraat in Oss. Hiermee worden weer twee winkelgebieden
in Nederland een eigentijdse Bakker Bart, met een ambachtelijke uitstraling rijker. In deze nieuwe winkels zijn de meest succesvolle onderdelen van de nieuwe winkelformule doorgevoerd. Algemeen directeur Herbert Schalkwijk: “Wij zijn ontzettend trots op het feit dat wij weer twee Bakker Bart-winkels gaan toevoegen die invulling gaan geven aan de nieuwe koers ‘altijd lekker vers’.”

*Consumentenonderzoek heeft geleid tot nieuwe formule*
Algemeen directeur Herbert Schalkwijk: “Uit consumentenonderzoek bleek dat consumenten de aspecten vers, vol, vriendelijk, lekker en schoon het meest waarderen. Hiermee zijn wij aan de slag gegaan en daar is een totaal nieuwe winkelformule uit voortgekomen. In Groningen openden wij begin juli 2015 de eerste winkel volgens het nieuwe concept en op 18 februari 2016 de tweede in Veldhoven. Met deze succesvolle ervaring openen we op 14 april onze vernieuwde winkel in Dronten en op 21 april in Oss Walstraat. Dit jaar zullen wij succesvolle onderdelen van de nieuwe formule nog verder gaan uitrollen.”

*Breder en eigentijdser assortiment*
Het assortiment heeft in de nieuwe formule een verandering ondergaan door enerzijds meer nadruk te leggen op de bakkersfunctie van de winkel en daarnaast horeca-artikelen toe te voegen als biologische yoghurt met vers gebakken granola, verrassende lunchsalades, rustieke broden en unieke wraps. Bakker Bart heeft niet alleen een breder en eigentijdser assortiment toegevoegd, ook de winkelinrichting, zoals het meubilair, de verlichting en de routing, is nieuw.

*Bakker Bart*
Franchiseorganisatie Bart’s Retail B.V. opende bijna veertig jaar geleden de eerste Bakker Bart in Nijmegen en groeide in de afgelopen jaren door naar meer dan 170 winkels, die verdeeld zijn over het hele land. Bakker Bart-winkels hebben als uniek kenmerk dat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van vers deeg waarmee dagelijks verse broodproducten worden gebakken in de winkels zelf.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws