Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

16 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als je het winkelcentrum binnenloopt vanaf de Primark. 

Kersverse bagelbazen Thai Vo (31) en zijn vrouw Jia-Li Liu (26) groeiden allebei op in de horeca. Hij in verschillende Aziatische restaurants en Rotterdamse hotels, zij in het Chinese restaurant van haar ouders. Bagels & Beans is hun eerste eigen zaak. En de sfeer die de bagels met zich meebrengen is een wereld van verschil met de hectiek in de Aziatische keukens, vertelt Thai.

Vertel eens, hoe kwamen jullie in Rotterdam terecht?

"Ik heb jarenlang in Rotterdam gewoond en gewerkt. Vandaar mijn affiniteit met de stad. Ik ken er bijna iedere straat. Voor onze eigen onderneming hadden we meerdere voorkeurslocaties, maar Rotterdam stond met stip bovenaan."

Wat maakt de locatie zo speciaal?

"De wijk Oosterflank is met winkelcentrum Alexandrium het grootste winkelgebied van Rotterdam. We hebben voor Bagels & Beans twee panden samengevoegd. De glazen pui van wel 16 meter lang is een enorme blikvanger. Ook uniek is ons binnenterras. Een ideale oplossing, omdat we geen buitenruimte hebben. Die tweedeling geeft de ruimte een chique uitstraling."

Van Azië naar het bageluniversum. Hoe kwam dat zo?  

"We speelden al lang met het idee om voor onszelf te beginnen. Door de sfeer, de producten en de prettige werktijden had Bagels & Beans onze voorkeur."

Wat maakt Bagels & Beans voor jullie zo bijzonder?

"We kenden Bagels & Beans allebei al lang. Ik kwam er voor het eerst toen ik in Nijmegen woonde. De eigenwijsheid viel me meteen op: ze durven dingen anders te doen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de menukaart, die met geen andere te vergelijken is. Bagels & Beans heeft een heel eigen dynamiek én verschillende doelgroepen. Van jong tot oud. De gastvrijheid en oprechte aandacht maakte ook meteen indruk op me. Mensen nemen de tijd om een koffie te drinken of bagel te eten, om rustig te werken of te studeren, vrienden te ontmoeten."

Is het niet ook spannend, een eerste eigen zaak?

"Ja, veel is nieuw voor ons. Gelukkig voelt Bagels & Beans als een grote familie. Dat sluit helemaal aan bij de sfeer die Bagels & Beans uitstraalt. En het maakt het ondernemen een stuk meer ontspannen. Ook de stage, die onderdeel uitmaakt van het inwerktraject, gaf veel vertrouwen. Die stage is om erachter te komen of het werk wel is wat we ervan verwachtten, zodat we straks niet voor verrassingen komen te staan. Deze stage heeft ons beeld van het werk alleen maar 100% bevestigd."

Wat verwachten jullie van het leven als bagelbaas?

"We gaan ervoor zorgen dat onze gasten blijer de winkel uitstappen dan dat ze binnenkwamen, precies zoals wij dat zelf altijd hebben ervaren bij Bagels & Beans. We verwachten dat het voor onszelf ook meer rust en gezelligheid geeft dan ons eerdere werk. En die verwachtingen worden nu al versterkt doordat we veel mensen om ons heen horen zeggen dat het ze ook zo leuk lijkt om een eigen Bagels & Beans te runnen. We hebben echt geluk dat we dit kunnen doen."

Wat moeten gasten in Rotterdam Alexandrium volgens jullie écht komen proeven?

"Vooral die producten die je nergens anders vindt. De bagel Paddoburger bijvoorbeeld, gemaakt met paddenstoelen en oesterzwammen. Verrassend lekker én gezond."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: