Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

16 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als je het winkelcentrum binnenloopt vanaf de Primark. 

Kersverse bagelbazen Thai Vo (31) en zijn vrouw Jia-Li Liu (26) groeiden allebei op in de horeca. Hij in verschillende Aziatische restaurants en Rotterdamse hotels, zij in het Chinese restaurant van haar ouders. Bagels & Beans is hun eerste eigen zaak. En de sfeer die de bagels met zich meebrengen is een wereld van verschil met de hectiek in de Aziatische keukens, vertelt Thai.

Vertel eens, hoe kwamen jullie in Rotterdam terecht?

"Ik heb jarenlang in Rotterdam gewoond en gewerkt. Vandaar mijn affiniteit met de stad. Ik ken er bijna iedere straat. Voor onze eigen onderneming hadden we meerdere voorkeurslocaties, maar Rotterdam stond met stip bovenaan."

Wat maakt de locatie zo speciaal?

"De wijk Oosterflank is met winkelcentrum Alexandrium het grootste winkelgebied van Rotterdam. We hebben voor Bagels & Beans twee panden samengevoegd. De glazen pui van wel 16 meter lang is een enorme blikvanger. Ook uniek is ons binnenterras. Een ideale oplossing, omdat we geen buitenruimte hebben. Die tweedeling geeft de ruimte een chique uitstraling."

Van Azië naar het bageluniversum. Hoe kwam dat zo?  

"We speelden al lang met het idee om voor onszelf te beginnen. Door de sfeer, de producten en de prettige werktijden had Bagels & Beans onze voorkeur."

Wat maakt Bagels & Beans voor jullie zo bijzonder?

"We kenden Bagels & Beans allebei al lang. Ik kwam er voor het eerst toen ik in Nijmegen woonde. De eigenwijsheid viel me meteen op: ze durven dingen anders te doen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de menukaart, die met geen andere te vergelijken is. Bagels & Beans heeft een heel eigen dynamiek én verschillende doelgroepen. Van jong tot oud. De gastvrijheid en oprechte aandacht maakte ook meteen indruk op me. Mensen nemen de tijd om een koffie te drinken of bagel te eten, om rustig te werken of te studeren, vrienden te ontmoeten."

Is het niet ook spannend, een eerste eigen zaak?

"Ja, veel is nieuw voor ons. Gelukkig voelt Bagels & Beans als een grote familie. Dat sluit helemaal aan bij de sfeer die Bagels & Beans uitstraalt. En het maakt het ondernemen een stuk meer ontspannen. Ook de stage, die onderdeel uitmaakt van het inwerktraject, gaf veel vertrouwen. Die stage is om erachter te komen of het werk wel is wat we ervan verwachtten, zodat we straks niet voor verrassingen komen te staan. Deze stage heeft ons beeld van het werk alleen maar 100% bevestigd."

Wat verwachten jullie van het leven als bagelbaas?

"We gaan ervoor zorgen dat onze gasten blijer de winkel uitstappen dan dat ze binnenkwamen, precies zoals wij dat zelf altijd hebben ervaren bij Bagels & Beans. We verwachten dat het voor onszelf ook meer rust en gezelligheid geeft dan ons eerdere werk. En die verwachtingen worden nu al versterkt doordat we veel mensen om ons heen horen zeggen dat het ze ook zo leuk lijkt om een eigen Bagels & Beans te runnen. We hebben echt geluk dat we dit kunnen doen."

Wat moeten gasten in Rotterdam Alexandrium volgens jullie écht komen proeven?

"Vooral die producten die je nergens anders vindt. De bagel Paddoburger bijvoorbeeld, gemaakt met paddenstoelen en oesterzwammen. Verrassend lekker én gezond."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: