Bagels & Beans in actie voor Plastic Soup Foundation

6 december 2017 | Roy Spijker

Meestal wordt de soep niet zo heet gegeten. Maar als het gaat om de grote hoeveelheid plastic in onze oceanen, is er geen tijd te verliezen. Daarom organiseert Bagels & Beans een speciale kerstactie voor de Plastic Soup Foundation, een Nederlandse organisatie die probeert te voorkomen dat er nog meer plastic in zee terechtkomt.

Wie tussen 9 en 31 december Bagels & Beans bezoekt voor zo’n rijkelijk belegde bagel of iets anders lekkers, vindt op iedere tafel een kartonnen kerstboom met stickervel. De stickers hebben de vorm van kerstballen en zijn bijzonder geschikt om kleingeld aan de kerstboom te hangen. ‘En dat is ook precies de bedoeling’, verklaart Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans. ‘Iedere dag verzamelen we de versierde kerstbomen en het opgeplakte muntgeld doneren we aan de Plastic Soup Foundation.’

Vorig jaar werd de kerstboomstickeractie voor het eerst georganiseerd. Ronald: ‘Ter gelegenheid van ons twintigjarig bestaan besloten we geld in te zamelen voor War Child. Dat was een groot succes en daarom organiseren we dit jaar weer een kerstactie. Ditmaal hebben we met z’n allen gekozen voor de Plastic Soup Foundation als goed doel.’

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: ‘Wat een mooie actie van Bagels & Beans. Niet alleen om de donaties, maar ook om de awareness die hiermee wordt gecreëerd!’

Plastic Soup Foundation
Wanneer plastic in zee terechtkomt, valt het uit elkaar in kleine deeltjes. Hierdoor veranderen de oceanen in een wereldwijde soep van microplastics. Dat is slecht voor de gezondheid van zeedieren, en daarmee ook voor die van ons. Het doel van de Plastic Soup Foundation is daarom: zorgen dat er überhaupt geen plastic meer in zee terechtkomt. Dit doet de organisatie door de wereldwijde plastic soup onder de aandacht te brengen en het publiek hierover te informeren, maar ook door oplossingen te helpen ontwikkelen die plastic verontreiniging aanpakt voordat het de zee bereikt.

Plastic verontreiniging voorkomen
Ook Bagels & Beans zoekt naar manieren om plastic verontreiniging te voorkomen. Ronald: ‘Neem onze sapbekers. Die lijken weliswaar van plastic, maar zijn van een volledig biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt. In de toekomst willen we het gebruik van plastic verder terugdringen. De Plastic Soup Foundation gaat ons hierbij adviseren.’ En niet onbelangrijk: zo’n kerstactie, is die eigenlijk wel milieuvriendelijk? Bij Bagels & Beans hebben ze daar inderdaad rekening mee gehouden, aldus Ronald. ‘De kartonnen kerstboompjes en de stickers worden vervaardigd van papier met het FSC-keurmerk en bedrukt met biologische inkt.’

De Bagels & Beans-kerstboomactie voor de Plastic Soup Foundation vindt plaats van 9 tot en met 31 december in alle Bagels & Beans in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Achtergronden Culinair
Hier kun je dineren in een boomhut

Op het landgoed van hotel Kapellerput in Heeze staat sinds 2010 een luxe boomhut voor bruiloften en bijeenkomsten. Om het 10-jarig bestaan van de KABAN te vieren is deze zomer het terras van de boomhut omgetoverd tot een unieke dinerlocatie op 6 meter hoogte. “De KABAN Experience is een bij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: