Bagels & Beans wint AD-Koffietest

21 oktober 2013
Bagels & Beans wint AD-Koffietest

De franchisenemers van Bagels & Beans in 's-Hertogenbosch hebben de koffietest van het Algemeen Dagblad gewonnen. De krant kende de zaak de titel ´Beste koffie van Nederland' toe. Volgens het panel
gaat het om ‘topkoffie’, ‘explosieve smaak’ en ‘krachtig en smaakvol’. De Panamese koffie, espresso en cappuccino zijn alle drie beoordeeld met het cijfer 10.

*Oordeel van de jury*
Het eindoordeel van de jury luidt als volgt: “Franchisenemers Sietse van den Berg en Laurens Dekkers bewijzen al jaren dat zij bij de absolute top van Nederland horen. In 2007 waren zij voor de eerste keer winnaar, vorig jaar werden zij nummer drie en ook dit jaar zijn zij weer een terechte winnaar."

*Gedreven*
"We zijn heel erg vereerd met deze prijs", vertellen de franchisenemers. "We zijn ontzettend gedreven in ons vak en willen klanten ook echt de beste koffie serveren. Na het winnen van deze prijs in 2007 hebben we beide de koffieplantage in Panama bezocht, waar onze bonen vandaan komen. Zo konden we met eigen ogen zien hoeveel zorg en liefde onze koffieboer hieraan besteedt."

*De koffieboon*
De koffiebonen van Bagels & Beans zijn afkomstig van een Panamese koffieplantage. Familie Janson, eigenaar van deze plantage, produceert‘Estate koffie’. Speciaal voor de bagelketen produceert de familie Janson het koffielabel waarmee de horecaonderneming haar koffie maakt. Met de koffie ondersteunt de keten onder meer de Coffee Kids organisatie en scholingsprojecten voor (familie van) werknemers op de koffieplantage in Panama.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws