Anonieme weldoener schenkt lunch

15 juli 2010 |
Anonieme weldoener schenkt lunch<

Een anonieme weldoener heeft afgelopen zondag 11 juli duizend mensen getrakteerd op een gratis lunch in Taiwan. De weldoener wil graag anoniem blijven en vertelde niet waarom hij de massa op een vegetarische maaltijd trakteerde, schrijven verschillende Aziatische kranten. De mensen stonden al voor de opening van het restaurant om elf uur ’s ochtends met duizenden in de rij om te profiteren van de gulheid van de onbekende man.

Superdruk
Er ontstond een chaos toen het restaurant openging en mensen een nummertje moesten trekken om hun gratis lunchpakketje op te kunnen halen. Ook de pers was massaal uitgerukt om verslag te doen van de gekte en in de hoop om een glimp op te vangen van de gulle gever van het eten. De weldoener, een jonge Taiwanees had het restaurant de week ervoor 480.000 Taiwanese dollars (11.750 euro) gegeven om eten van te maken.

Reden onbekend
De man vertelde er echter niet bij waarom hij zijn medemens op een gratis lunch trakteerde. Bovendien schitterde hij tijdens het uitdelen in afwezigheid. In Taiwan is het niet geheel ongebruikelijk om vreemden op een vegetarische maaltijd te trakteren. Wanneer mensen buitengewoon veel geluk hebben gehad en bijvoorbeeld de loterij hebben gewonnen, wordt het wel eens gedaan om Boeddha te bedanken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: