Anonieme weldoener schenkt lunch

15 juli 2010 |
Anonieme weldoener schenkt lunch<

Een anonieme weldoener heeft afgelopen zondag 11 juli duizend mensen getrakteerd op een gratis lunch in Taiwan. De weldoener wil graag anoniem blijven en vertelde niet waarom hij de massa op een vegetarische maaltijd trakteerde, schrijven verschillende Aziatische kranten. De mensen stonden al voor de opening van het restaurant om elf uur ’s ochtends met duizenden in de rij om te profiteren van de gulheid van de onbekende man.

Superdruk
Er ontstond een chaos toen het restaurant openging en mensen een nummertje moesten trekken om hun gratis lunchpakketje op te kunnen halen. Ook de pers was massaal uitgerukt om verslag te doen van de gekte en in de hoop om een glimp op te vangen van de gulle gever van het eten. De weldoener, een jonge Taiwanees had het restaurant de week ervoor 480.000 Taiwanese dollars (11.750 euro) gegeven om eten van te maken.

Reden onbekend
De man vertelde er echter niet bij waarom hij zijn medemens op een gratis lunch trakteerde. Bovendien schitterde hij tijdens het uitdelen in afwezigheid. In Taiwan is het niet geheel ongebruikelijk om vreemden op een vegetarische maaltijd te trakteren. Wanneer mensen buitengewoon veel geluk hebben gehad en bijvoorbeeld de loterij hebben gewonnen, wordt het wel eens gedaan om Boeddha te bedanken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: