Chefs willen eigen bierbrouwerij openen

10 maart 2016
Chefs willen eigen bierbrouwerij openen

De Amsterdamse bierbrouwers en voormalige chefs, Sanne Slijper en Martijn Disseldorp van Two Chefs Brewing, willen met hun
crowdfundingcampagne minimaal 150.000 euro ophalen. Binnen een week is nu al ruim de helft van de minimale doelstelling bereikt en staat de teller op meer dan 80.000 euro. Met de investering willen Sanne en Martijn in Amsterdam-West een eigen brouwerij openen met een brouwinstallatie, twaalf vergistingstanks en een bottellijn zodat de chefs, naast meer liters, ook meer types en smaken kunnen brouwen.

*Crowdfunding met rendement op investering*
Bijzonder aan de crowdfundingcampagne van Two Chefs Brewing is dat investeerders een rendement behalen op de inleg. Over vijf jaar wordt een rendement van 4,5% per jaar uitgekeerd, oftewel een rendement van 22,5% over de gehele looptijd. Naast de rente bieden de brouwers nog allerlei andere beloningen bij verschillende investeringsbedragen. Denk hierbij aan de naam van een investeerder op één van de vergistingstanks.

*Over Two Chefs Brewing*
De chefs Sanne en Martijn zijn in 2012 begonnen met zelf bier brouwen. Vier jaar later hebben ze in totaal negen speciaalbieren op de markt gebracht, die in Amsterdam alleen al op meer dan 300 plekken worden verkocht. De bieren worden nu in ketels van andere brouwers in binnen- en buitenland gebrouwen. Logischerwijs is het tijd voor de volgende stap en een eigen brouwerij, zodat hun bier ook ver buiten de Nederlandse grens rijkelijk kan vloeien.

*Aparte ingrediënten*
Two Chefs Brewing is vooral te herkennen aan de funky labels die middels paper-art zijn bewerkstelligd door design bureau Studio Early Day. Maar het funky uiterlijk komt zeker ook terug in de smaak van al hun type bieren. De voormalige chefs steken graag hun tong uit naar het bekende, door gebruik te maken van aparte ingrediënten en meer gerst en hop.

~Christel Tuin~

Overig nieuws