Amsterdam in de top vijf Food Festivals

29 april 2014 |
Amsterdam in de top vijf Food Festivals<

Het is weer zo’n dag waarbij wij op de redactie worden verwend met lijstjes. Schreven we eerder vanochtend al dat René Redzepi weer nummer 1 van de wereld is, worden we getrakteerd op de lijst met
de top vijf food festivals. Gelukkig telt Nederland ook mee.

De lijst is samengesteld door ebookers een van de grootste reisorganisaties van Europa. Mocht u zich als horecaondernemer nog een paar dagen vrijaf kunnen permitteren, laat u dan inspireren op de volgende festivals.

1 Cheung Chau Broodjesfestival 3-7 mei
Het broodjesfestival wordt van 3 tot en met 7 mei gehouden op Cheung Chau het eiland ten zuiden van Hong Kong. De bewoners bakken traditionele broodjes voor het bouwen van de broodtorens. Aan het einde van het festival worden de broodtorens beklommen om te proberen zoveel mogelijk broodjes te verzamelen. Festivalbezoekers eten enkel vegetarisch.

*2 Food Film Festival in Amsterdam
In het weekend van 9, 10 en 11 mei staat Amsterdam in het teken van food en film. Er zijn workshops georganiseerd van masterchefs, culinaire shows en gerechten van sterrenkoks. Deelnemers tonen films over de voedselproblematiek en de waarde van eten in de maatschappij.

*3 Ninth Avenue Food Festival
17 en 18 mei staan in New York in het teken van het International Food Festival. Een combinatie van internationale gerechten, kunst en soul. Het festival is - op Times Square na – de meest geliefde toeristische bestemming van de Verenigde Staten, aldus e.bookers. In twee dagen tijd komen er 200.000 (inter)nationale toeristen.

*4 Grillstock - Bristol & Manchester - 7 & 8 en 28 & 29 juni
Grillstock is een combinatie van barbecue en muziek. Op 7 en 8 juni opent het Lloyds Amphitheater in Bristol zijn deuren voor dit tweedaagse festival. Hebt u geen tijd? Dan kunt u drie weken later ook naar Grillstock op het Albert Square in Manchester.

*5 Taste of London - Londen - 18 t/m 22 juni
Tijdens Taste of Londen van 18 tot en met 22 juni staat Regent's Park in het teken van eten, drinken en entertainment. Proef hier de lekkerste gerechten en doe mee met een masterclass en interactieve kookworkshop.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: