Amsterdam een van de duurste 'eetsteden' ter wereld

27 augustus 2019 | David Bakker

Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top-4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat kosten van populaire date-activiteiten in 58 hoofdsteden in kaart bracht. 
 
De gemiddelde prijs voor twee hoofdgerechten van alle 58 landen is € 28,91. Uit eten gaan is in Amsterdam dus twee keer zo duur als wereldwijd gemiddeld. Toch valt Amsterdam net buiten de top 3 ‘duurste restaurant steden’. Uit eten gaan is namelijk nog prijziger in de hoofdsteden van Denemarken (€ 70,26), Luxemburg (€ 61,18) en de Verenigde Staten (€ 58,63).

Twee hoofdgerechten zijn daarentegen relatief goedkoop in de hoofdsteden van Bolivia (€ 7,35), Pakistan (€ 9,10) en Tunesië (€ 10,40). Het verschil tussen het goedkoopste en duurste etentje loopt daardoor op tot wel € 62,89.

Amsterdam dure dating-stad
Naast uit eten gaan werden binnen het onderzoek ook de kosten van andere populaire date-activiteiten bekeken, zoals een bioscoopbezoek, wat drinken in een bar, taxiritjes en een hotelovernachting. Alle kosten bij elkaar opgeteld, komt Amsterdam als de tweede duurste stad uit het onderzoek. 

De duurste date-stad is Luxemburg. In de top tien staan verder steden als Londen, Parijs, Tokyo en Stockholm. De volledige analyse en kosten per date-activiteit zijn in te zien op Taxi2Airport.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: