Alle dertien

11 januari 2001 | Redactie

Met de presentatie van ‘Lunch-tv’ en het zondagochtendprogramma ‘Wegwezen’ keerde Mireille Bekooij terug bij de TROS, de omroep waarvan zij jarenlang - tot 1994 - deel uitmaakte. Ooit startte zij bij deze omroep als radio-omroepster. Vanaf begin zeventiger jaren presenteerde zij radioprogramma’s (Ontbijtsoos, de Tien Om Kindershow, het jeugdsportprogramma Sport na Sport en TROS Aktua Radio). Op radio en TV volgde, vanaf 1979, de presentatie - samen met Wim Bosboom - van het consumentenprogramma Kieskeurig. Uit deze samenwerking kwam het programma Bosboom & Bekooij voort, en hieruit de Tros Nieuwsshow. Rond 1990 ging Mireille ook voor TROS Aktua TV werken, gevolgd door ‘2Vandaag’ van TROS en EO. Mireille was ook werkzaam voor de AVRO (Minjon) en RTL4 (Koffietijd).

1. Wat vindt u van de Nederlandse horeca?

Over het algemeen goed. Als een zaak mij op de een of andere manier niet bevalt,  bijvoorbeeld omdat het bedienend personeel onaardig of ongeïnteresseerd is, kom ik er gewoon nooit meer.

2. Wat is het leukste horeca-etablissement dat u bezocht heeft?

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke restaurants en eetcafés dat het ondoenlijk is er maar één te noemen. Ik zou veel andere zaken te kort doen.

3. Wat is uw meest vervelende ervaring, opgedaan als gast?

Een bruine boterham met één kroket willen bestellen, en dan te horen krijgen dat dat niet kan. Wel twee witte boterhammen met twee kroketten. Omdat dat op de kaart staat, en in de computer zit. Slechte service!

4. Waar luncht u het liefst?

In een warm land, aan zee, op een terras, onder een grote parasol.

5. Wat is uw favoriete lunch?

In een lunchroom: een heldere bouillon, daarna carpaccio en een goede espresso toe. Thuis: een heel donkerbruine boterham met roomboter, plakjes tomaat en komkommer. Versgemalen zout en peper, een klein puntje mayonaise, bestrooid met tuinkers. Een versgeperste sinaasappel erbij is altijd heerlijk.

6. Met wie wilt u wel eens aan een broodje knabbelen?

Sla ik over. Dat weet ik niet.

7. Waar let u op in lunchrooms?

Of het er schoon is. Zeker de toiletten, want daaraan kun je vaak zien of ze echt op hygiëne letten, of dat ze het niet zo nauw nemen.

8. Wat mag in geen enkele lunchroom ontbreken?

Naast hygiëne, aardig personeel en een afwisselende kaart. En sfeer natuurlijk.

9. Zijn Nederlanders broodjes-kaas-eters?

Niet meer zoals vroeger, denk ik. De variatie in brood en beleg is tegenwoordig groot.

10. Wat mag dat broodje eigenlijk kosten?

Rond de vier gulden, denk ik.

11. Wat zou volgens u in de horeca veranderd moeten worden?

Met de rampen die recent gebeurd zijn, zal de veiligheid voor de gasten en het personeel prioriteit nummer één moeten zijn.

12. Welke buitenlandse lunchcultuur spreekt u het meest aan, en waarom?

De mediterrane lunchcultuur. Lekker lang lunchen op een terras; gezellige mensen aan tafel; goede gerechten die vers bereid worden. De zon, de zee, een lekker glas wijn; allemaal topingrediënten. Daarmee kan ik mij zeker drie uur heerlijk voelen.

13. Heeft u nog iets toe te voegen?

Ik hoop dat 2001 het jaar van het grote genieten wordt.

LU20JAAR LU20JAAR2001

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: