AGF-leverancier Stavasius overgenomen door Deli XL

15 december 2009 |
AGF-leverancier Stavasius overgenomen door Deli XL<

Foodservice groothandel Deli XL maakt bekend een overeenkomst te hebben getekend met Stavasius Grootverbruik. Het Groningse Stavasius is AGF-specialist in panklare aardappelen, groenten en fruit en belevert een groot aantal vaste afnemers in Noord-Nederland. Deli XL neemt een meerderheidsbelang in de onderneming en versterkt hiermee haar positie in de versketen.

Versterking activiteiten
Deli XL en Stavasius verwachten samen verder te groeien in AGF-omzet en –volume. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: “Wij zijn twee jaar geleden gestart met de participatie in en overname van verschillende versbedrijven, met als doel om effiencyvoordelen te behalen en meer samenwerking te krijgen in de keten van versproducten.” De overname van Stavasius past in deze lijn en versterkt de activiteiten van Deli XL in het noorden van het land.

Visie en gedrevenheid
“Stavasius is een prachtig en modern bedrijf, waar wij veel potentie in zien,” zo laat Dick Slootweg weten. De AGF-specialist blijft zelfstandig opereren in de markt en ook het huidige management blijft aan. In de komende maanden werkt Stavasius met Deli XL synergievoordelen uit op het gebied van logistiek, commercie en inkoop. Peter Stavasius, algemeen directeur Stavasius daarover: “In de gesprekken met Deli XL merkten wij een enorme gedrevenheid en visie op de foodservice markt, wat perfect aansluit bij onze bestaande activiteiten. De samenwerking voelt dan ook erg goed en wij zien 2010 met vertrouwen tegemoet.”

Hospitality Management, De RestaurantKrant, Lunchroom, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: