Aardbeienshake

7 juni 2005
Aardbeienshake

De zomer vraagt om vruchten en om zuivel. Er is tal van overheerlijk vers fruit voorhanden, waarvan u in een handomdraai een lekker drankje maakt. Gebruik mooie glazen, garneer met wat fruit of strooisel en u komt goed voor de dag. In deze CuliTip geven we u niet één, maar drie recepten: voor een shake, een smoothie en een surprise, waarop u bovendien heel simpel eigen variaties kunt maken, zodat uw gasten blijven terugkomen. Boordevol vitamines en heerlijk fris. En in 10 minuten klaar!

Aardbeienshake

Ingrediënten (10 glazen):
625 gram aardbeien
2,5 dl sinaasappelsap
1,25 l yoghurt

Bereidingswijze:
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender tot ze gepureerd zijn.
- Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien.
- Serveren in een glas met een rietje, gegarneerd met een aardbei.
- U kunt de aardbeien ook vervangen door banaan of perzik.


Sinaasappelsurprise

Ingrediënten (10 glazen):
1,5 banaan,
7,5 dl sinaasappelsap,
8 bolletjes ijs

Bereidingswijze:
- Pureer de banaan met wat sinaasappelsap in de blender.
- Voeg de rest van het sap en de bolletjes ijs toe en laat nog even draaien.
- Direct serveren.


Kiwi-smoothie

Ingrediënten (2 glazen; per glas ca. 100 gram fruit en 1,25 dl vruchtensap):
10 kiwi\'s
10 flinke ijsblokjes
2,5 l appelsap

Bereidingswijze:
- Schil de kiwi\'s en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Doe de kiwi met de ijsblokjes in een blender en schenk het appelsap erbij. Pureer alles tot het op milkshakedikte is.
- Direct serveren.
- Deze smoothie kan ook met ingevroren kiwi gemaakt worden; laat dan de ijsblokjes achterwege.

Overig nieuws