58.000 euro voor eerste vaatje haring

8 juni 2010 |
58.000 euro voor eerste vaatje haring<

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft dinsdag op de visveiling in Scheveningen 58.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de Stichting Kinderpostzegels. De haringen gingen naar groothandel Makro, die ze schenkt aan restaurant De Franse Stad in Den Haag. De donatie is een aanmoediging voor het duurzame beleid van het restaurant, aldus een woordvoerder van het Visbureau.

Prima kwaliteit
Vorig jaar brachten de eerste haringen nog 66.000 euro op. De zegsvrouw wijt het verschil aan de crisis. "Het ligt niet aan de kwaliteit. Hij is wat minder vet, maar wel prima van kwaliteit." Vorig jaar was de haring van 'uitzonderlijke' kwaliteit.

Mals en zilt
Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe bevat ongeveer 45 haringen, die dit jaar bijzonder goed van kwaliteit zijn. “Het belooft een goed haringjaar te worden. De haring is lekker mals en zilt," aldus Jaap Koning, voorzitter van het proefpanel dat de haring voorafgaand aan de veiling keurde. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe werd aangevoerd door de Wiron 6 van rederij Jaczon, die zijn thuishaven in Scheveningen heeft.

Dinsdag is de eerste dag dat de nieuwe haringen verkocht mogen worden. Viswinkels en -kramen verkopen volgens het Visbureau op de eerste dag van het haringseizoen gemiddeld 1.500 haringen per adres.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: