3D-geprinte bagels

31 maart 2014
3D-geprinte bagels

Een verse bagel die de 3D-printer uitrolt terwijl een klant staat te wachten... Het klinkt als toekomstmuziek, maar binnenkort start franchiseformule Bagels & Beans een experiment met
3D-geprinte naturel bagels. Door nieuwe technieken kunnen op slimme wijze allerlei materiaalsoorten gecombineerd worden, waaronder voedingsmiddelen. Hierdoor ontstaat een eetbaar product. Het grootste verschil met de gemiddelde kantoorprinter is hierbij dat je geen papier, maar ingrediënten als water en bloem in de printer stopt.

*Meer voordelen*
Oprichter van Bagels & Beans, Ronald Bakker, over het experiment: “Toen we de mogelijkheden zagen van het 3D-printen van voedsel waren we meteen enthousiast. Het brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Enerzijds is het kostenbesparend omdat je een efficiënter productieproces hebt. Anderzijds kan de technologie ook bijdragen aan het gebruik van ingrediënten die zowel goed zijn voor de gezondheid als het milieu. En stel je eens voor wat voor designs je kunt creëren.”

*Realtime bagels printen
Het experiment is een samenwerking met de bagelbakker van Bagels & Beans en een technisch bedrijf, waarvan we de naam niet kunnen noemen, dat vooroploopt in de ontwikkeling van 3D-printing. Ronald Bakker: “Mocht de printer bij onze bakker een succes zijn, dan plaatsen we mogelijk een 3D-printer in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam. Onze gasten kunnen dan zelf zien hoe een naturel bagel wordt geprint en meteen de smaak ervaren.”

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws