3D-geprinte bagels

31 maart 2014 |
3D-geprinte bagels<

Een verse bagel die de 3D-printer uitrolt terwijl een klant staat te wachten... Het klinkt als toekomstmuziek, maar binnenkort start franchiseformule Bagels & Beans een experiment met
3D-geprinte naturel bagels. Door nieuwe technieken kunnen op slimme wijze allerlei materiaalsoorten gecombineerd worden, waaronder voedingsmiddelen. Hierdoor ontstaat een eetbaar product. Het grootste verschil met de gemiddelde kantoorprinter is hierbij dat je geen papier, maar ingrediënten als water en bloem in de printer stopt.

Meer voordelen
Oprichter van Bagels & Beans, Ronald Bakker, over het experiment: “Toen we de mogelijkheden zagen van het 3D-printen van voedsel waren we meteen enthousiast. Het brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Enerzijds is het kostenbesparend omdat je een efficiënter productieproces hebt. Anderzijds kan de technologie ook bijdragen aan het gebruik van ingrediënten die zowel goed zijn voor de gezondheid als het milieu. En stel je eens voor wat voor designs je kunt creëren.”

*Realtime bagels printen
Het experiment is een samenwerking met de bagelbakker van Bagels & Beans en een technisch bedrijf, waarvan we de naam niet kunnen noemen, dat vooroploopt in de ontwikkeling van 3D-printing. Ronald Bakker: “Mocht de printer bij onze bakker een succes zijn, dan plaatsen we mogelijk een 3D-printer in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam. Onze gasten kunnen dan zelf zien hoe een naturel bagel wordt geprint en meteen de smaak ervaren.”

Door Redactie:mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: