30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

29 mei 2020 | Thijs Jacobs

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaatse. Wendy Kooijman, mede-eigenaar van de snelgroeiende franchiseformule: “Laten we er een feestje van maken met elkaar! We introduceren maandag meteen de zomerkaart, met een aantal verrassende nieuwe gerechten erop.”

Al sinds 2013 is 30ml een begrip in de Utrechtse straten. Van koffiekenner tot koffieliefhebber: iedereen weet de Specialty Coffee-bar in het midden van het land te vinden en te waarderen om de verse producten, het vakmanschap en de ongedwongen sfeer. Sinds 2018 wordt actief gewerkt aan uitbreiding van de formule, met de ambitie om uiteindelijk door heel Nederland bekend te raken. Onlangs is de 10e vestiging geopend, in Amsterdam. En toen… was er Corona.

Geen dag zonder koffie

Wendy Kooijman: “Iedereen heeft even moeten schakelen, maar voor alle vestigingen bleek een TO GO-openstelling haalbaar. Onze locaties ontvangen veel vaste gasten, en al snel bleek dat zij eigenlijk geen dag zonder onze koffie kunnen! Veel dank gaat daarom uit naar iedereen die ons in de afgelopen periode bleef bezoeken en ons extra steunde door zakken koffiebonen, strippenkaarten en cadeaubonnen te kopen!”

Vanaf aanstaande maandag om 12:00 uur kan ook 30ml weer gedeeltelijk open om gasten te ontvangen. Op dat moment gaat meteen de nieuwe kaart in, met een aantal verrassende nieuwe gerechten erop.

“Met de franchisenemers hebben we de afgelopen periode gewerkt aan nieuwe producten op de menukaart. Verrassende ingrediënten zoals Halloumi (een kaas die gebakken wordt) en wasabi-mayonaise voegen nieuwe smaken toe aan onze gerechten en we herintroduceren een klassieker: de sandwich met honing, geitenkaas en walnoten – maar dan wel met onze eigen twist”, vertelt Wendy.

Theesommelier

“Daarnaast hebben we tegenwoordig een gediplomeerd theesommelier in ons midden: Eric van onze Utrechtse vestiging aan de Zadelstraat. Hij heeft ons enthousiast gemaakt voor ‘specialty tea’. Want het is toch eigenlijk gek om de beste kwaliteit koffie te schenken, maar niets aan te bieden in het hoogste theesegment?” Daar wordt nu verandering in gebracht: vanaf maandag kunnen de gasten aan tafel genieten van hun eigen thee-ceremonie: een pot specialty tea, op ambachtelijke wijze gezet, direct aan tafel.

Uiteraard kunnen de gasten verder rekenen op succesnummers van de voorgaande kaarten, zoals de Lavender Iced Latte (nergens anders in Nederland verkrijgbaar!), de Avocado BLT en beroemde “American Buttermilk Pancakes”. Aan een goed recept hoef je niet te sleutelen!

30ml kijkt er naar uit iedereen weer te ontvangen. Een plekje reserveren kan via https://www.30ml.nl/reserveren, telefonisch bij de betreffende vestiging of ter plekke op basis van beschikbaarheid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: