299 restaurants doen mee aan Mosselweek

9 september 2015 |
299 restaurants doen mee aan Mosselweek<

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september was de vijfde editie van de Nationale Mosselweek Voor de eerste keer tijdens deze lag het accent op horecagelegenheden. In totaal hebben 299 restaurants meegedaan en een mosselgerecht of -menu geserveerd met Zeeuwse mosselen.

Mosselweek
Tijdens de Nationale Mosselweek hebben 299 restaurants Zeeuwse mosselen geserveerd. Deelnemende restaurants hadden de vrijheid om op geheel eigen wijze een mosselmenu of -gerecht samen te stellen. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: "Het is geweldig dat de Zeeuwse mosselen massaal gepromoot zijn. De samenwerking met horecagelegenheden was een groot succes: 299 restaurants in heel Nederland hebben meegedaan. We hebben veel enthousiaste reacties gehad, restauranthouders vonden de mosselweek een mooi initiatief. Mede doordat er geen kosten en voorwaarden verbonden waren aan deelname is het zo’n groot succes geworden en voor herhaling vatbaar, want ook van gasten hebben we positieve reacties ontvangen."

Positieve reacties
"De Nationale Mosselweek was voor ons een groot succes. De deelname was zeer laagdrempelig en alles werd ons uit handen genomen qua promotie en reserveringen. Ook vanuit onze gasten hebben we veel positieve reacties ontvangen, ons vijfgangen mosselmenu was een absolute hit, wij doen volgend jaar zeker weer mee", aldus Jac Uytdewilligen van Restaurant Mossels & Meer in Oostkapelle.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: