2013: het jaar van de roos

3 december 2012 |
2013: het jaar van de roos<

2013 wordt het jaar van de roos. Die zien we terug in de mode, het interieur en in het eten en drinken. Dat blijkt uit de Trendlist 2013, samengesteld door HBMEO. Maar in 2013 wordt vooral de fun-factor belangrijk.

De roos
2013 wordt het jaar van de roos. We zien de bloem terug in de mode, het interieur en in eten en drinken. Net als alle andere bloemen en krachtige kruiden. We willen verrast worden door nieuwe smaken en geuren, licht de Trendlist toe. Deze trend creëert rozenbrood, rozensmoothies, rozensalade en rozenchocolade, maar ook gourgetbloemen en bloemenijs.

Ontbijten met vrienden
Uit ontbijten met vrienden is ook een trend die men volgend jaar verwacht. In het komend jaar zien we biologische en natuurlijke siropen. French press coffee, eten in de natuur, kafferlimoenen, koffiekruiden, amarettobitters, medical kitchen en chocoladefruit, staan ook op de trendlijst.

De fun-factor
Volgens de trendwatchers wordt in 2013 alles anders. We gaan opnieuw bepalen wat belangrijk is in het leven en gaan op zoek naar nieuwe oplossingen, andere richtingen.
Of dit nu gaat om de politiek, om de economie, het milieu, ons privéleven of ons werk. We gaan ontwortelen. We doorbreken de regelmaat. Dat geeft veel onzekerheid en om daar mee om te gaan, vertonen we vluchtgedrag. Naast de natuur is de enige andere uitweg: positiviteit. De fun-factor wordt dus belangrijk.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: