150.000 euro opgehaald in 8 uur

12 januari 2015 |
150.000 euro opgehaald in 8 uur<

Jan van Riel, eigenaar van familiebedrijf Bakkerij Van Riel, lanceert in mei 2015 een nieuwe formule van zijn broodbakkerij met ‘open winkel formule’ en lunchroom
in Tilburg: Bikken & Bakken. Om de nieuwe onderneming mede te financieren, haalde hij afgelopen vrijdag 9 januari via Collin Crowdfund in slechts 8 uur € 150.000,- op bij het publiek. Een bevestiging van het vertrouwen in deze nieuwe formule én van het potentieel van crowd finance voor de bakkerijwereld en de horeca, aldus Collin Crowdfund.

Beleving
In het nieuwe concept van Van Riel draait alles om beleving. Bij Bikken & Bakken kunnen consumenten vanaf mei 2015 terecht voor ambachtelijk brood maar ook voor een gezonde lunch en goede kop koffie. Onderscheidend kenmerk is de open winkel formule: vanuit de winkel en de lunchroom heeft iedereen zicht op de productie van de broden. Die worden vervaardigd met duurzame producten, zoveel mogelijk uit de streek. Hiertoe ging Van Riel onder meer een samenwerking aan met de lokale coöperatie Kempengoed. Van Riel: “Onze missie is om in een puur ambachtelijke omgeving te zorgen voor beleving. Door het ambachtelijke bakproces te laten zien. Door mensen de mogelijkheid te bieden in deze omgeving kennis te maken met duurzame, eerlijke producten en hen ervan te laten genieten.”

Niet-traditionele financieringsvorm
Ook in de financiering van de onderneming koos Van Riel voor een relatief nieuwe route: crowd finance. Via Collin Crowdfund staken 63 particuliere investeerders vrijdag in slechts 8 uur bedragen variërend van € 500- tot € 10.000,- (gemiddeld € 2.380,-) in de onderneming. Dat gebeurde in de vorm van een vijfjarige lening met maandelijkse aflossing en een vaste rente van 7%. Van Riel: “Bij Bikken & Bakken draait alles om het betrekken van mensen bij ons bedrijf, een eerlijk product en transparantie. Crowd finance als financieringsvorm sluit daar naadloos bij aan. Dat het enthousiasme zo groot zou zijn, konden we niet vermoeden, maar het geeft ontzettend veel energie.”

Ondernemers met visie
Bikken & Bakken is het 13e MKB-bedrijf dat in korte tijd financiering vindt voor zijn groeiplannen via Collin Crowdfund. Het platform dat sinds juni 2014 actief is signaleert dat er ontzettend veel kansen zijn voor innovatieve ondernemers. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund: “Ondernemers met een heldere visie en oog voor innovatie zijn te vinden in elke sector, dus ook in de bakkerijwereld en de horeca. Bikken & Bakken is een prachtig voorbeeld van hoe een ervaren ondernemer op innovatieve wijze invulling geeft aan een traditioneel ambacht. Investeerders voelen dat heel goed aan en hun vertrouwen blijkt dan ook groot.”

"#CROWDFUNDING":

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: