150.000 euro opgehaald in 8 uur

12 januari 2015 |
150.000 euro opgehaald in 8 uur<

Jan van Riel, eigenaar van familiebedrijf Bakkerij Van Riel, lanceert in mei 2015 een nieuwe formule van zijn broodbakkerij met ‘open winkel formule’ en lunchroom
in Tilburg: Bikken & Bakken. Om de nieuwe onderneming mede te financieren, haalde hij afgelopen vrijdag 9 januari via Collin Crowdfund in slechts 8 uur € 150.000,- op bij het publiek. Een bevestiging van het vertrouwen in deze nieuwe formule én van het potentieel van crowd finance voor de bakkerijwereld en de horeca, aldus Collin Crowdfund.

Beleving
In het nieuwe concept van Van Riel draait alles om beleving. Bij Bikken & Bakken kunnen consumenten vanaf mei 2015 terecht voor ambachtelijk brood maar ook voor een gezonde lunch en goede kop koffie. Onderscheidend kenmerk is de open winkel formule: vanuit de winkel en de lunchroom heeft iedereen zicht op de productie van de broden. Die worden vervaardigd met duurzame producten, zoveel mogelijk uit de streek. Hiertoe ging Van Riel onder meer een samenwerking aan met de lokale coöperatie Kempengoed. Van Riel: “Onze missie is om in een puur ambachtelijke omgeving te zorgen voor beleving. Door het ambachtelijke bakproces te laten zien. Door mensen de mogelijkheid te bieden in deze omgeving kennis te maken met duurzame, eerlijke producten en hen ervan te laten genieten.”

Niet-traditionele financieringsvorm
Ook in de financiering van de onderneming koos Van Riel voor een relatief nieuwe route: crowd finance. Via Collin Crowdfund staken 63 particuliere investeerders vrijdag in slechts 8 uur bedragen variërend van € 500- tot € 10.000,- (gemiddeld € 2.380,-) in de onderneming. Dat gebeurde in de vorm van een vijfjarige lening met maandelijkse aflossing en een vaste rente van 7%. Van Riel: “Bij Bikken & Bakken draait alles om het betrekken van mensen bij ons bedrijf, een eerlijk product en transparantie. Crowd finance als financieringsvorm sluit daar naadloos bij aan. Dat het enthousiasme zo groot zou zijn, konden we niet vermoeden, maar het geeft ontzettend veel energie.”

Ondernemers met visie
Bikken & Bakken is het 13e MKB-bedrijf dat in korte tijd financiering vindt voor zijn groeiplannen via Collin Crowdfund. Het platform dat sinds juni 2014 actief is signaleert dat er ontzettend veel kansen zijn voor innovatieve ondernemers. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund: “Ondernemers met een heldere visie en oog voor innovatie zijn te vinden in elke sector, dus ook in de bakkerijwereld en de horeca. Bikken & Bakken is een prachtig voorbeeld van hoe een ervaren ondernemer op innovatieve wijze invulling geeft aan een traditioneel ambacht. Investeerders voelen dat heel goed aan en hun vertrouwen blijkt dan ook groot.”

"#CROWDFUNDING":

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: