Food Film Festival in Eindhoven

6 juni 2012 |
Food Film Festival in Eindhoven<

Het Food Film Festival is deze zomer in Eindhoven. Vanaf 30 juni is in het Designhuis in Eindhoven de tentoonstelling ‘De Etende Mens’ te zien en worden activiteiten georganiseerd.

Eetontwerpster Marije Vogelzang
Curator is eetontwerpster Marije Vogelzang. Zij kijkt niet alleen naar de vormgeving van voedsel maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich mee kan brengen. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een activiteitenprogramma samengesteld.

Activiteitenprogramma
Tijdens drie interactieve dagen presenteert het Food Film Festival films, workshops, lezingen en diners die je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Speciaal voor deze gelegenheid bekeken door een designbril.

Sleutelen aan eten
De film Food Design laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds wordt een 3-gangen diner georganiseerd waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van een bord buigen.

Snacks
Een duik in de wereld van de snacks. Fastfood is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikadel. Fastfood kan ook een efficiënte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. Met o.a de film Aardappeleters, diverse sprekers en diverse snacks zullen het festival sieren.

Afval is voedsel
De film Taste the Waste raakt een gevoelige snaar, hoe kunnen we rechtvaardigen dat we zoveel voedsel weggooien? Het Food Film Festival vindt dat het tijd is voor een tegenbeweging en organiseert daarom het grote Afval?! diner. Ze laten de bezoekers zien dat er nog zoveel meer uit het afval te halen valt.

Foto: Maartje Strijbis

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Lunch Opening
Bakker Bart rolt vernieuwde winkelformule verder uit

Begin september opent Bakker Bart twee vernieuwde Bakker Bart-winkels in Westervoort en Borne. Hiermee zijn er weer twee winkelgebieden in Nederland een eigentijdse Bakker Bart, met ambachtelijke uitstraling rijker geworden. In deze nieuwe winkels zijn de meest succesvolle onderdelen van de nieuwe w...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

Lunch Lunchroom
MAMS coffee & more bestaat 1 jaar

31 augustus 2016 viert MAMS coffee & more uit Arnhem alweer haar 1 jarig bestaan. In 2015 opende de 39 jarige ondernemer, Wim van der Poel, de deuren van een nieuw horecaconcept aan het Willemsplein in Arnhem. Op de vraag of MAMS een keten is, is het antwoord steevast 'ja!', maar met de ...

Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: