Food Film Festival in Eindhoven

6 juni 2012 |
Food Film Festival in Eindhoven<

Het Food Film Festival is deze zomer in Eindhoven. Vanaf 30 juni is in het Designhuis in Eindhoven de tentoonstelling ‘De Etende Mens’ te zien en worden activiteiten georganiseerd.

Eetontwerpster Marije Vogelzang
Curator is eetontwerpster Marije Vogelzang. Zij kijkt niet alleen naar de vormgeving van voedsel maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich mee kan brengen. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een activiteitenprogramma samengesteld.

Activiteitenprogramma
Tijdens drie interactieve dagen presenteert het Food Film Festival films, workshops, lezingen en diners die je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Speciaal voor deze gelegenheid bekeken door een designbril.

Sleutelen aan eten
De film Food Design laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds wordt een 3-gangen diner georganiseerd waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van een bord buigen.

Snacks
Een duik in de wereld van de snacks. Fastfood is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikadel. Fastfood kan ook een efficiënte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. Met o.a de film Aardappeleters, diverse sprekers en diverse snacks zullen het festival sieren.

Afval is voedsel
De film Taste the Waste raakt een gevoelige snaar, hoe kunnen we rechtvaardigen dat we zoveel voedsel weggooien? Het Food Film Festival vindt dat het tijd is voor een tegenbeweging en organiseert daarom het grote Afval?! diner. Ze laten de bezoekers zien dat er nog zoveel meer uit het afval te halen valt.

Foto: Maartje Strijbis

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Culinair
Starbucks mikt op een Michelinster met nieuwe gerechten

Vanaf 10 januari staan er Sous Vide Egg Bites op het menu van Starbucks. Jazeker, de koffieketen gaat helemaal culi en lijkt zich te richten op het binnenhalen van de eerste Michelinster. De Sous Vide Egg Bites zijn onderdeel van de ontbijtsandwiches van Starbucks. Deze bevatten stuk voor stuk minde...

Lunch
Kwalitaria heeft omzet fors zien stijgen

Cafetariaformule Kwalitaria heeft de omzet in 2016 met ruim 11 procent zien stijgen ten opzichte van 2015. Dit ligt 7 procent hoger dan de gemiddelde stijging in de markt. Volgens Martijn Boone, marketingmanager, hebben de nieuwe concepten van Kwalitaria een grote bijdrage geleverd: “We zie...

Ruim 65.000 bezoekers voor Horecava

De Horecava kan terugkijken op een succesvolle editie. In totaal bezochten 65.328 professionals de vakbeurs. Dat is 3,7% procent meer dan in 2017. Beursmanager Luuk Scholte kijkt dan ook positief terugkijken op het evenement. “Het was een week waarin de positieve stemming overheerste. Aan a...

Zo zorg je voor een handicap-vriendelijke onderneming

Vandaag heeft Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn op de Horecava de campagne 'Meedoen met een handicap' gelanceerd. Met deze campagne wil Van Rijn Nederlanders bewust maken en inzicht geven in wat zij zelf kunnen doen om mensen met een beperking volwaardig ...

Café Horeca Restaurant
Meer horecagelegenheden in lege winkelpanden

Het afgelopen jaar is het aantal leegstaande winkelpanden in Nederland licht gedaald, maar dat komt niet doordat de detailhandel het beter doet. Veel winkels zijn omgebouwd tot horecagelegenheden. Dat blijkt uit cijfers van Locatus, een onderzoeksbureau dat gegevens verzameld over de detailhandel in...

Awards Brood Lunchroom
Dit is het lekkerste broodje in de categorie Lekker Anders

Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis winnaar vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders' op de Horecava Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: