Iets meer buitenlandse toeristen deze zomer

19 juli 2011 |
Iets meer buitenlandse toeristen deze zomer<

Deze zomer zullen naar verwachting zo’n 2,6 miljoen buitenlandse toeristen zomervakantie in Nederland vieren. Dat zijn er 50.000 (net geen 2%) meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Nasleep crisis maakt buurland geliefd
Vooral de stijging van het aantal Duitse en Belgische toeristen zorgt voor deze groei. Net zoals vorig jaar, geldt dat in de nasleep van de crisis de buurlanden vaak in trek zijn voor een (zomer)vakantie. In het geval van Duitsland en België profiteert Nederland daarvan. Het NBTC verwacht ruim 1 miljoen bezoekers uit onze buurlanden.

Uitgavepatroon buitenlandse toerist
Ook uit landen zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Italië en Spanje verwacht het bureau iets meer bezoekers. De buitenlandse bezoekers besteden bijna een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Vakantie in eigen land stabiel
Daarnaast verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat zo’n 4,1 miljoen Nederlanders hun zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dit laatste cijfer is een stabilisatie ten opzichte van vorig jaar. In totaal besteden Nederlandse en buitenlandse vakantievierders zo’n 1,7 miljard euro in Nederland tijdens de zomermaanden.

Zomer nu al in water gevallen?
Hoewel de bezoekersaantallen licht stijgen of stabiel blijven melden diverse media dat horecaondernemers het slechte weer de schuld geven van het tot nu toe belabberde zomerseizoen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

Lunch Lunchroom
MAMS coffee & more bestaat 1 jaar

31 augustus 2016 viert MAMS coffee & more uit Arnhem alweer haar 1 jarig bestaan. In 2015 opende de 39 jarige ondernemer, Wim van der Poel, de deuren van een nieuw horecaconcept aan het Willemsplein in Arnhem. Op de vraag of MAMS een keten is, is het antwoord steevast 'ja!', maar met de ...

Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: