Iets meer buitenlandse toeristen deze zomer

19 juli 2011 |
Iets meer buitenlandse toeristen deze zomer<

Deze zomer zullen naar verwachting zo’n 2,6 miljoen buitenlandse toeristen zomervakantie in Nederland vieren. Dat zijn er 50.000 (net geen 2%) meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Nasleep crisis maakt buurland geliefd
Vooral de stijging van het aantal Duitse en Belgische toeristen zorgt voor deze groei. Net zoals vorig jaar, geldt dat in de nasleep van de crisis de buurlanden vaak in trek zijn voor een (zomer)vakantie. In het geval van Duitsland en België profiteert Nederland daarvan. Het NBTC verwacht ruim 1 miljoen bezoekers uit onze buurlanden.

Uitgavepatroon buitenlandse toerist
Ook uit landen zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Italië en Spanje verwacht het bureau iets meer bezoekers. De buitenlandse bezoekers besteden bijna een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Vakantie in eigen land stabiel
Daarnaast verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat zo’n 4,1 miljoen Nederlanders hun zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dit laatste cijfer is een stabilisatie ten opzichte van vorig jaar. In totaal besteden Nederlandse en buitenlandse vakantievierders zo’n 1,7 miljard euro in Nederland tijdens de zomermaanden.

Zomer nu al in water gevallen?
Hoewel de bezoekersaantallen licht stijgen of stabiel blijven melden diverse media dat horecaondernemers het slechte weer de schuld geven van het tot nu toe belabberde zomerseizoen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r...

Economie Tech
Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor wie zeker wil weten of een bankbiljet echt of vals is, heeft DNB een app ontwikkeld, die je hier kunt downloaden (Android-versie). Reuze handig, zeke...

Lunch Bezorgen
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond...

Awards opleiding Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: