Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden

28 maart 2011 |
Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden<

Het Amerikaanse restaurant Heart Attack Grill net buiten Phoenix laat mensen die meer dan 160 kilo wegen onbeperkt gratis eten en drinken. Restaurantmanager Jon Basso vindt dat mensen met zwaarlijvigheid in een hoekje worden geschoven en bedacht daarom deze actie. Het gezicht van het restaurant, 261 kilo schoon aan de haak, overleed onlangs op 29-jarige leeftijd.

Klappen
Om obesitas te 'vieren' staat er een weegschaal midden in de Heart Attack Grill. Als er iemand op gaat staan die meer dan 160 kilo weegt gaat iedereen in het restaurant klappen. De bediening is in handen van dunne jongedames die gekleed zijn in verpleegstersuniformen. Het restaurant wil een omgeving zijn waar klanten met overgewicht worden geaccepteerd en niet worden gedemoniseerd zoals dikwijls in de dagelijkse praktijk voorkomt.

Promotie met een knipoog
Een aantal weken terug is het gezicht van het restaurant overleden aan de gevolgen van overgewicht. De 261 kilo wegende Blair River (29) overleed nadat een longontsteking volgend op een griepje hem teveel werd. River was vaste klant bij de Heart Attack Grill, at er altijd gratis, en was tevens te zien in advertenties en YouTube-filmpjes van het restaurant waarin hij de zaak met een knipoog promootte.

Dood door eten
De slogan van de Heart Attack Grill? 'Food worth dying for'. Het fastfoodrestaurant in het stadje Chandler heeft op de menukaart gerechten staan met namen als de Quadruple Bypass Burger (8.000 calorieën) en Flatline Fries. Restaurant eigenaar Jon Basso is een voormalig voedingsadviseur die in een centrum werkte waar hij mensen met overgewicht begeleidde bij het afvallen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Opening
HMSHost International breidt uit naar Rotterdam The Hague Airport

HMSHost International, wereldleider van horecalocaties voor reizigers, breidt haar werkgebied in Nederland uit met locaties op Rotterdam The Hague Airport. Met ingang van 1 oktober 2016, neemt HMSHost vier van de vijf horecalocaties over op Rotterdam The Hague Airport. Alle locaties aan airside e...

Economie Bezorgen Achtergronden
UberEats gaat de strijd aan met andere bezorgdiensten in Amsterdam

Moeten Deliveroo en Foodora zich zorgen gaan maken? De bezorgdiensten maken een stormachtige groei door, maar nu UberEats zich ook op het Amsterdamse strijdtoneel mengt, gaat de bezorgoorlog pas echt van start. „We leveren al jaren mensen af. Dat kunnen we ook met eten.” Europees directe...

Lunch Restaurant
McDonald’s bereikt mijlpaal van 50ste restaurant met Table Service

Sinds vorige week biedt McDonald’s in 50 van haar restaurants in Nederland Table Service aan: de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling deze aan tafel te laten serveren door een servicemedewerker. Door het succes van het concept rolt McDonald’s de innovatie nu ver...

Bezorgen
Thuisbezorgd.nl investeert in elektrische fietsbezorging

Thuisbezorgd.nl maakt vandaag bekend haar eigen logistieke diensten volledig per elektrische fiets te gaan voortzetten. Tot dusver bezorgde Thuisbezorgd.nl per (normale) fiets en scooter. Het bedrijf dat in juni bekendmaakte ook zelf bezorgingen te gaan uitvoeren, streeft naar een zo divers mogel...

Culinair
Betaalbare verduurzaming met salades en sauzen van Fano

Werden begin dit jaar de verbeterde Fano pastasalades geïntroduceerd, nu is nagenoeg het complete assortiment salades en sauzen onder handen genomen. Voortaan bevatten Fano salades en sauzen duurzame ingrediënten zoals MSC-vis en Beter Leven vlees en uitsluitend natuurlijke kleur- en smaak...

Diner Opening
Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvri...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: