Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden

28 maart 2011 |
Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden<

Het Amerikaanse restaurant Heart Attack Grill net buiten Phoenix laat mensen die meer dan 160 kilo wegen onbeperkt gratis eten en drinken. Restaurantmanager Jon Basso vindt dat mensen met zwaarlijvigheid in een hoekje worden geschoven en bedacht daarom deze actie. Het gezicht van het restaurant, 261 kilo schoon aan de haak, overleed onlangs op 29-jarige leeftijd.

Klappen
Om obesitas te 'vieren' staat er een weegschaal midden in de Heart Attack Grill. Als er iemand op gaat staan die meer dan 160 kilo weegt gaat iedereen in het restaurant klappen. De bediening is in handen van dunne jongedames die gekleed zijn in verpleegstersuniformen. Het restaurant wil een omgeving zijn waar klanten met overgewicht worden geaccepteerd en niet worden gedemoniseerd zoals dikwijls in de dagelijkse praktijk voorkomt.

Promotie met een knipoog
Een aantal weken terug is het gezicht van het restaurant overleden aan de gevolgen van overgewicht. De 261 kilo wegende Blair River (29) overleed nadat een longontsteking volgend op een griepje hem teveel werd. River was vaste klant bij de Heart Attack Grill, at er altijd gratis, en was tevens te zien in advertenties en YouTube-filmpjes van het restaurant waarin hij de zaak met een knipoog promootte.

Dood door eten
De slogan van de Heart Attack Grill? 'Food worth dying for'. Het fastfoodrestaurant in het stadje Chandler heeft op de menukaart gerechten staan met namen als de Quadruple Bypass Burger (8.000 calorieën) en Flatline Fries. Restaurant eigenaar Jon Basso is een voormalig voedingsadviseur die in een centrum werkte waar hij mensen met overgewicht begeleidde bij het afvallen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r...

Economie Tech
Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor wie zeker wil weten of een bankbiljet echt of vals is, heeft DNB een app ontwikkeld, die je hier kunt downloaden (Android-versie). Reuze handig, zeke...

Lunch Bezorgen
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond...

Awards opleiding Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: