Geen derde driesterrenrestaurant erbij

23 november 2010 |
Geen derde driesterrenrestaurant erbij<

Michelin bracht op 23 november de Michelingids Nederland 2011 uit. Er zijn geen extra sterren bijgekomen in de categorieën 'drie sterren' en 'twee sterren'. De top van de Nederlandse gastronomie behoudt de status quo. Geen derde ster dus voor in de wandelgangen genoemde 'kanshebbers' Beluga en Inter Scaldes, geen tweede ster voor 'potentiële winnaars', zoals restaurant Ivy.

Geen verschuiving
Net als bij de andere grote restaurantgidsen zijn er geen grote verschuivingen waar te nemen binnen de topregionen van de Michelingids. Er werden dit jaar ook geen 'espoirs' toegekend. Dit kenmerk wordt uitgedeeld aan restaurants die dicht bij een opwaardering zitten van twee naar drie sterren. Of van één naar twee sterren.

Criteria Michelin
Waarop beoordelen de inspecteurs van de Rode Gids? Dat is een veelgehoorde vraag. De toekenning van sterren berust op een vijftal punten: de kwaliteit van de gebruikte producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding, en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.

Budgetvriendelijk
Jaar na jaar stelt Michelin alles in het werk om een selectie te maken die de rijkdom van de gastronomie en het hotelwezen in Nederland weerspiegelt. Tegelijkertijd beantwoordt de selectie ook aan de verwachtingen van de lezers. De moeiwe gids bevestigt ook voor komend jaar een ontwikkeling die sinds enkele jaren duidelijk zichtbaar is in de gastronomische wereld, namelijk lekker en budgetvriendelijk tafelen voor iedereen toegankelijk maken.

Frank Lindner

Overig nieuws

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

Bezorgen KHN
KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de websi...

Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: