U heeft gezocht op : trends

14 januari 2021 Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

24 december 2020 Food Corona
Vanwege corona zijn dit de 10 foodtrends voor 2021

Vanwege corona zitten de meeste mensen ook in 2021 meer thuis dan ooit. Dit zorgt ervoor dat de verwachte food trends voor 2021 een hoog corona-proof karakter hebben. We wrijven over onze glazen bol en zetten een aantal food trends voor het nieuwe jaar op een rij. 1. Ontbijt De meeste grote be ...

21 december 2020 Food Achtergronden
Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste eten. Maar liefst zes op de tien Nederlanders probeerden een nieuwe foodtrend uit en zeven op de tien ontdekten een nieuwe keuken. Ook werd er veel eten ...

22 oktober 2020 Food
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

16 oktober 2020 Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

25 september 2020 Drinks
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

18 september 2020 Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

7 juli 2020 Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci ...

26 mei 2020
Frites Affairs opent in Almere Centrum

Op vrijdag 29 mei opent het derde horecaconcept van Albron de deuren in Almere Centrum. Na Le Perron en Starbucks eerder dit jaar is het de beurt aan de gourmet snackformule Frites Affairs. De drie concepten vormen een strategische samenwerking tussen Albron en vastgoedontwikkelaar Unibail-Rodamco-W ...

24 april 2020 Food
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

25 februari 2020 Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie, ...

20 februari 2020 Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce ...

14 februari 2020
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e ...

5 februari 2020 Video Interview
Frenchie Café: All day brunch en red velvet pancakes

Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline Schoots over de prachtige en succesvole zaak. Wat meteen opvalt als je de zaak binnenkomt is het interieur: de roze velvet banken en de glimmende ma ...

4 februari 2020 Video Interview
“Wij zijn het Tosticoncept”

Aan de mooie grachten van Utrecht zit een gezellige, unieke tostibar. Uiteraard gaan zij voor de tosti’s en daardoor is het een groot succes. Waarom Toastable zo goed loopt legt Bartjan Hendriksen, de eigenaar van Toastable, allemaal uit. The Legend, is een lekkerste tosti op de kaart e ...

3 februari 2020 Video Interview Ondernemen
Op Reportage: Reeg, De Bilt [video]

Lunchroom Reeg is een kleine lunchroom in het centrum van De Bilt. Ze zitten aan een goed bereikbare weg, namelijk de Hessenweg. Vragend naar de specialiteiten van Reeg bleek het zo dat ze eigenlijk niet echt één specifieke knaller hebben. "Eigenlijk hebben we niet echt é&e ...

3 februari 2020 Video Interview
Op Reportage: Marcus, IJsselstein [video]

Midden in de provincie Utrecht ligt een klein gezellig stadje genaamd IJsselstein. In IJsselstein was ik op bezoek bij het restaurant Marcus. Marcus belooft een plek te zijn waar gezelligheid en ontspanning samenkomen. Een perfect bereide koffie of een goed glas wijn, heerlijke taarten en nog veel m ...

21 januari 2020 Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men ...

9 januari 2020 Interview
Eethuis de Heuveltjes heeft de Oudhollandse sfeer

Een Oudhollands eethuisje in Voorthuizen, dat was de ambitie van Gert Struikenkamp (44). Hij heeft de oude friettent afgebroken en er een nieuw eethuisje opgebouwd. En nu in 2020 inmiddels al drie keer uitgebreid. Gert vertelt dat hij elke dag weer dingen ziet die hij zou willen veranderen of ver ...

8 januari 2020 Video Interview
Op reportage: Broodnodig in Utrecht [video]

Broodnodig is een Zweedse zaak. Broodnodig de allereerste espressobar in Utrecht. "We hebben heel veel vegetarische en veganistisch eten. We maken alles zelf en dat maakt het heel speciaal", zegt Chava Lekkerkerker, teamleider Broodnodig op het Spoor. "De eigenaar Ingemar Visch Kar ...

6 januari 2020 Video
Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t ...

30 december 2019 Interview Longread
''Na elf jaar zijn we wel bekend in Amersfoort''

Carlo en Mario Osimani beginnen in 2008 met Panini Italiani. Met twee verkoopwagens staan zij op de Hoef, Isselt, Calveen en de zaterdagmarkt op de Hof. Inmiddels is een van de twee wagens verkocht en de ander staat nog steeds op de industrieterreinen. De vaste zaak, de lunchroom, is gelegen naast s ...

18 december 2019 Interview Longread
Zo onderneem je in een nieuw horecaconcept: het kattencafé

Aan de rand van het centrum in Groningen bevindt zich een heel bijzondere lunchroom. In deze lunchroom heb je namelijk pluizige tafelgenoten die je maar al te graag gezelschap houden. Kattencafé Op z’n Kop is zeker een bezoekje waard. Hielkje Wester (30) richtte in 2016 het kattencaf&ea ...

13 december 2019 Gastronomie
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

11 december 2019
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek ...

27 november 2019
Rabobank: horeca herstelt zich van zwakke start, marges onder druk

De Rabobank publiceerde de Horeca en Recreatie-update van november 2019. Hierin lezen we dat de omzet in de sector daalde in het eerste kwartaal van 2019. Het beeld was echter wisselend. Voor restaurants en drinkgelegenheden steeg de omzet namelijk 0,6%, maar het volume nam wel af met 0,2%. Bij logi ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

7 november 2019
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp ...

23 oktober 2019 Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel ...

15 oktober 2019 Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne& ...

30 september 2019
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden 2020 geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k ...

29 augustus 2019
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k ...

9 augustus 2019
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w ...

24 juli 2019 Economie
Zwolle wederom goedkoopste terrasstad, Amsterdam de duurste

Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland en Amsterdam de duurste, mede doordat hier de grootste prijsstijging was. De verhoging van 7,8% betekent dat de consument voor een rondje drank op het terras in de hoofdstad € 27,05 kwijt is (gemiddeld € 3,40 per drankje). Ter ver ...

22 juli 2019 Achtergronden
Bakker Bart in andere handen en samenwerking met Bakerstreet

Bart’s Retail B.V., de franchiseorganisatie achter Bakker Bart is in andere handen gekomen. De nieuwe eigenaar van Bart’s Retail is de nieuw opgerichte holding Vital Food Group B.V.; tot deze holding behoort ook Bakerstreet Holding B.V. De aandelen van Bart’s Retail, met het hoo ...

17 juli 2019
Onderzoek: Laag alcoholische bieren steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

16 juli 2019 Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea, ...

11 juli 2019 Events Branded Content
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019: topwedstrijden en vakinformatie

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

24 juni 2019 Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

21 juni 2019 Food
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w ...

28 mei 2019 Events
Horecabeurs BBB Maastricht presenteert non-food trendsetters

Horecavakbeurs BBB Maastricht introduceert Folie à Deux, een nieuw beursonderdeel, dat ontwikkelingen op non-food gebied presenteert. Uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol zullen spelen in de horecabranche worden belicht. Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen ...

16 mei 2019 Events
Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met duizend handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een of ...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra ...

1 april 2019 Tech Mensen
Ter Marsch & Co bezorgt burger per drone

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend als innovatieve speler die inspeelt op baanbrekende trends. Vijf jaar geleden opende zij haar eerste burgerbar in de Witte de Withstraat in Rotterdam en inmiddels heeft zij landelijk naam en faam gemaakt met haar zaken in Rotterdam en Amsterdam. Om dit v ...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte ...

28 februari 2019
Bakkersvak 2019: uitgebreidste programma ooit

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief rond. Na zeven succesvolle edities heeft organisator Easyfairs dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners, volledig afgestemd op de wensen van de bezoeker. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen da ...

11 februari 2019 Food Branded Content
In een handomdraai een heerlijke stoofmaaltijd presenteren

Stoofvlees is lekker en verspreid ook nog eens een heerlijke geur. Je kunt het helemaal zelf maken, maar dit kost tijd. Het geheel komt het best tot zijn recht, wanneer het een aantal uren op het vuur heeft gestaan, dus je moet er flink wat tijd voor uittrekken. Maar tijd is schaars in veel horecage ...

28 januari 2019 Fastservice
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d ...

11 januari 2019 Events Achtergronden
Meer bezoekers naar Horecava 2019

De hele horecawereld kwam afgelopen dagen samen op de 63ste editie van de Horecava in RAI Amsterdam. De Horecava stond bol van nieuwe initiatieven waaronder het Start-upLAB, de springplank voor 42 nieuwe ondernemers, nieuwe wedstrijden, 250 nieuwe producten & diensten en een nieuwe hal voor Food ...

7 januari 2019 Gastronomie
Trendrapport 2019: de 7 opkomende trends in de restaurantindustrie

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa, The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de 7 wereldwijd opkomend ...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa ...

17 december 2018 Achtergronden
Lunchroom Jaaroverzicht in 10 momenten

Het jaar is weer bijna voorbij. We hebben de tien opvallendste horecagebeurtenissen van dit jaat (natuurlijk extra veel gebeurtenissen uit de lunchroombranche) voor je op een rijtje gezet en laten je zien welke vijf items het best gelezen werden op lunchroom.nl. 1. Lekkerste Lunchroombroodje van ...

14 december 2018 Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De ...

12 december 2018 Food
Food Trends 2019: we checkten onze glazen bol!

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om de food trends voor 2019 eens op een rij te zetten. Welke ingrediënten zijn straks niet meer weg te denken uit de (professionele) keuken? Eén ding is zeker: we gaan minder vlees en zuivel nuttigen en transparantie over de herkomst van prod ...

12 december 2018 Columns
Column: lef loont!

Als restaurateur wil je natuurlijk bij de tijd blijven, zodat je je gasten kan blijven verrassen. Dus je bezoekt horecabeurzen, je leest de jaarlijkse trendrapporten en je maakt zo nu en dan een inspiratiebezoek aan een hippe stad. Om je heen kijkend kom je bijna om in de trends. De ene trend is ...

29 november 2018
Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort

FSIN blikt in nieuwe publicatie vooruit op deliverymarkt in 2025 Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort Delivery is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. De bezorgmarkt groeit in 2018 wederom met dubbele cijfers en komt naar schatting uit op €3,2 m ...

27 november 2018 Economie Wet- en regelgeving Ondernemen
De restaurantsector: zakelijk denken vanuit liefde voor het vak

Hotelschool The Hague en Uitgeverij PS: bv presenteren vol trots het boek ‘Ondernemen in de restaurantsector’. Het eerste exemplaar werd door Jeroen Oskam (Directeur Research Centre bij Hotelschool The Hague, links op de foto) overhandigd aan chef-kok Joris Bijdendijk in de keuken van RI ...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest ...

2 oktober 2018
Samuel Levie eerste Smaakburgemeester Amsterdam

Samuel Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van de metropool Amsterdam noemen. De wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, heeft dit onthuld tijdens de Amsterdam Food Week. Samuel is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie, wordt alle ...

7 september 2018
Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

Yukio Motobashi, opleider binnen Café Brasserie Dudok Rotterdam, heeft de prijs voor beste praktijkopleider van mbo-studenten binnen de sector Voedsel, groen en gastvrijheid in provincie Zuid-Holland gewonnen. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beken ...

27 augustus 2018 Fastservice
McDonald’s introduceert nieuwe Veggie burgers

Morgen introduceert McDonald’s twee nieuwe burgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de Veggie Burgers - gemaakt van zuivel, zeewier en vezels - biedt McDonald’s een smaakvol alternatief aan gasten die een keer geen vlees willen eten. Wensen veranderen ...

6 augustus 2018 Personeel Ondernemen
"Het personeelstekort zit de groei binnen de sector in de weg."

De zonnige stemming in de horeca en recreatie zet verder door. Het mooie weer van het voorjaar zorgt vooral bij strandhoreca en vakantieparken voor een extra positief sentiment. Maar dat het goed gaat, betekent ook dat het tekort aan personeel een steeds groter issue wordt voor ondernemers. De Rabob ...

3 augustus 2018
HMSHost International neemt Broodzaak over van NS Stations

HMSHost International heeft de door NS uitgeschreven tender voor de overname van Broodzaak gewonnen. De medewerkers van NS Stations zijn hierover donderdag 2 augustus geïnformeerd. De wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers gaat vanaf 1 december dit jaar alle 29 vestigingen van de k ...

3 augustus 2018 Lekkerste Lunchroombroodje
Win een personeelstraining voor je team

Fuze Tea is hoofdsponsor van de wedstrijd 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'. Nu willen we natuurlijk graag weten waarom dit drankje zo goed past bij het lunchmoment. Robin Huijbrechts, Manager Shopper Marketing bij Coca-Cola European Partners staat ons te woord. Natuurlijk zijn w ...

2 augustus 2018
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be ...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk ...

10 juli 2018 Interview Longread
CityTrip Zierikzee: interview Raf's lunchroom

Wie aan Zeeland denkt, denkt aan zee, vakantie, rust en mosselen, maar brocante blijkt er ook immens populair te zijn. We bezochten – in het kader van de CityTrip-reeks, het prachtige Zeeuwse plaatsje Zierikzee. Een stadje met ruim 11.000 inwoners, pittoresk ook, mede door het grote aantal mon ...

30 mei 2018 Events
World of Coffee Amsterdam zet koffieland Colombia in de schijnwerpers

Van 21 tot en met 23 juni 2018 is de jaarlijkse Europese koffievakbeurs in Rai Amsterdam, georganiseerd door Specialty Coffee Association (SCA). Hèt evenement waar de nieuwste producten en innovaties gepresenteerd worden en duizenden professionals zich laten inspireren en kunnen netwerken. Di ...

22 mei 2018 Interview Longread
CityTrip Roermond: interview Eet- en Koffiehuis De Kiosk

In Roermond bestaat de lokale horeca inmiddels uit twee kampen: het pro-outlet kamp en de groep die de outlet ziet als een bedreiging. We bezochten de stad met de hoogste lunchroomdichtheid van Nederland (!) in het kader van de CityTrip-reeks. Sissy van Rooij, mede-eigenaar van Koffie- en Eethuis de ...

3 mei 2018 Food Events
Foodhallen steeds populairder

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o ...

5 april 2018 Achtergronden
Café Van Zanten trakteert gasten op Rokjesdag

Nu de eerste zonnestralen zich laten zien is het eindelijk zover: lente! Met de huidige weersverwachtingen in het vizier, zijn alle medewerkers van Café Van Zanten opgetrommeld om in no time het terras uit te stallen. Om de lente te vieren haalt kroegbaas Herman Hell zaterdag 7 april alles ui ...

4 april 2018 Achtergronden
Gratis download: Lunchroom Trendmonitor

De Lunchroom Trendmonitor 2018/2019 is uit. In dit trendrapport presenteren we je niet alleen cijfers over de lunchroombranche, maar we kijken ook naar de huidige en toekomstige trends in de horeca en met name in dagzaken. Een must-have voor iedere horecaondernemer! Snelst groeiende branche Wi ...

28 maart 2018
Van Nelle Fabriek pakt primeur met vegan catering

Van Nelle Fabriek Events biedt als eerste congres en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Bezoekers van The Next Event, hét event waar de nieuwste trends voor de eventbranche worden gepresenteerd, mogen op 3 april voorproeven. Het eten belooft een ware ‘culinair ...

27 maart 2018 Internationaal
Champignon-koffie de volgende trend?

Koffie. We drinken het al zo een kleine 400 jaar en tot een paar jaar geleden waren de meeste mensen tevreden met 'gewoon' koffie, cappuccino en espresso. In Nederland zitten we middenin de Chai-Latte-trend, maar in het buitenland is dat al lang overgewaaid, vanwege het hoge suikergehalte. V ...

16 maart 2018
Dit zijn de meest populaire vega-restaurants

De wereld van de gastronomie is aan het verschuiven; waar we nog niet zolang geleden een restaurant bezochten voor die uitzonderlijk lekkere entrecôte of perfect gegaarde roodbaarsfilet, is dit anno 2018 steeds minder van belang. Uit onderzoek van IENS blijkt dat de populariteit van veget ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview
Exclusief interview Ad Schaap, De Beren: “Onze franchisenemers komen in een gespreid bedje terecht”

De Beren, typisch Rotterdams, maar tegenwoordig in heel Nederland een ‘household name’. Ad Schaap is een Rotterdamse horecalegende en sinds 1999 staat hij aan het roer van de restaurantketen die niet alleen een transformatie heeft ondergaan, maar ook qua aantal vestigingen enorm aan de w ...

14 maart 2018 Food
5 food trends die je binnenkort overal ziet

2018 wordt het jaar van... Ja, van wat eigenlijk? Wij denken het te weten en presenteren je vijf food trends die dit jaar zullen domineren. Met een focus op gezondheid en duurzaamheid natuurlijk, want dat is uiterst belangrijk. 1. Natuurlijke 'mood boosters' Snacks en drankjes worden o ...

8 maart 2018 Events
"Vegetarisch is in, Vegan is hot"

Minder vlees eten zit al een aantal jaar in de lift. Dat bewijst ook de populariteit van de Nationale Week Zonder Vlees. Steeds meer Nederlanders gaan een stapje verder en kiezen zelfs voor vegan. Hoe ziet de vegan trend eruit in Nederland? En wat mogen we nog verwachten? Pablo Moleman, vegan consul ...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc ...

25 januari 2018
Uber Eats voorspelt foodtrends voor 2018: houtskool en black-food

Het nieuwe jaar is van start gegaan en vandaag onthult Uber Eats de foodtrends voor 2018. Wat gaan de meest gebruikte ingrediënten worden en welke gerechten worden het meest populair? Op basis van data en zoekopdrachten van gebruikers van de afgelopen zes maanden voorspelt Uber Eats in 2018 uit ...

19 januari 2018 Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi ...

8 januari 2018 Economie KHN
KHN: Horecaomzet stijgt, maar ‘koek’ moet met meer partijen worden gedeeld

In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Veel horecabedrijven profiteren van de economische groei en het toegenomen consumentenvertrouwen. Maar ik plaats ook een kanttekening ...

8 januari 2018 Economie
Nederlander besteedt veel meer geld aan eten en drinken buiten de deur

De Nederlandse consument heeft vertrouwen in de economie. Hij heeft zijn hand duidelijk van de knip gehaald. Gedreven door de behoefte aan gemak, tijdwinst en beleving eet hij vaker buiten de deur. De omzet in de Out of Home-markt steeg hierdoor vorig jaar fors, namelijk 4,1% ten opzichte van 2016. ...

5 januari 2018
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in ...

4 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 1: ‘Er zijn veel baanwisselingen in de horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is de SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Ar ...

29 december 2017 Achtergronden Interview
Het bedrijfspaspoort van... Wouter Staal, Yoghurt Barn

Naam: Wouter Staal Leeftijd: 34 Hoe heet je zaak? Yoghurt Barn De locatie van je zaak: 12 locaties in Nederland (binnenkort 13) Wat is de bestseller op de kaart? Seizoen Yoghurt Special en de Barn Breakfast Prijs kopje koffie: € 2,25 Prijs kopje thee: € 2,75 Prijs frisdrank: € ...

22 december 2017 Interview Longread
Interview: 'Van alleen een lunchroom kun je toch niet leven?'

De Wagenwerkplaats. De naam verraadt het al: het is een terrein waar vroeger treinstellen opgeknapt werden. Tegenwoordig wordt dit terrein in Amersfoort gebruikt door creatieve bedrijven en horeca. Maar met een beetje verbeeldingskracht kun je je goed voorstellen hoe hier vroeger de treinstellen een ...

12 december 2017
CityTrip Utrecht: interview HMSHost op Hoog Catharijne

De verf is er net droog, maar HMSHost International heeft het gepresteerd om in Utrecht op Hoog Catharijne enkele horecaconcepten neer te zetten die je het gevoel geven dat ze er al langere tijd zijn. Alles klopt er, zo lijkt het. Dat is op zich niet heel vreemd, want zowel het concept LEON als Comp ...

17 november 2017 Interview
Interview: Culinaire oase in een grauw winkelcentrum

In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één parel ...

17 november 2017 Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma ...

14 november 2017 Duurzaamheid
Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de ...

3 november 2017 Food
Dit zijn de foodtrends voor 2018 volgens Waitrose

Waitrose publiceerde onlangs het jaarlijkse 'Food And Drinks Report 2017-18', waarin een panel van 2000 deelnemers werd ondervraagd en de gegevens van miljoenen klanten werden gebruikt om de trends van 2017 en van 2018 te presenteren. In 2018 gaan we massaal de volgende gerechten eten, aldus ...

20 oktober 2017 Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens ...

19 oktober 2017 Gastronomie Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

18 oktober 2017
Deze Nederlandse wijn verrast wijnkenners

In het programma 'Nieuwe Feiten' op Radio 1 in België vertelde wijnkenner Frank Van der Auwera dat een van de beste wijnen van minder dan 15 euro van Nederlandse makelij is. En dat terwijl Nederland niet bekend staat als wijnland. De Rieslingwijn van wijngoed Thorn kost zo'n 13 ...

11 oktober 2017 Mensen
Gouden jubileum voor HMSHost op Schiphol

HMSHost International, het grootste horecabedrijf in Nederland onder één dak, vierde maandag haar 50-jarig bestaan en succesvolle samenwerking met Schiphol Group. Sinds de officiële opening van de terminal van de luchthaven Schiphol in 1967 en het tekenen van de eerste overeenkoms ...

10 oktober 2017 Mensen
Foodmaster lanceert nieuwe huisstijl met pop-up frituurcultuurmuseum

Foodmaster, de franchise cafetaria formule van FHC Formulebeheer, heeft maandag 9 oktober in aanwezigheid van ondernemers en partners een nieuwe huisstijl gelanceerd. Onder de noemer ‘De lekkerste sinds vroeger’ omarmt Foodmaster de traditionele cafetaria. Echter wel in een modern jasje. ...

6 oktober 2017 Economie Food
Hier koopt Nederland zijn eten en drinken

Het gaat goed met de foodsector. De consument heeft duidelijk zijn hand van de knip gehaald nu hij meer vertrouwen heeft in de economie. Gedreven door de behoefte aan tijdwinst en beleving, eet hij vaker buiten de deur of koopt hij gemaksproducten voor thuis of onderweg. Dat is één van ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: