Als horecaondernemer weet je als geen ander dat snel afrekenen in jouw horecaonderneming belangrijk is. Dat leidt namelijk tot tevreden klanten en een...
Ondernemen in Purmerend. Yasemin Ozkurt (54) vroeg zich na een carrière in de retailsector af wat ze wilde bereiken in haar leven. Ze begon Bru...
Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...
De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...
Hoe betalen jouw gasten nu en in de komende jaren? En hoe kun je daar als ondernemer op inspelen? Gijs Boudewijn, Directeur van Betaalvereniging Neder...
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...
In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van horecadagzaken uit het hele land...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
De grootste horecavakbeurs van Nederland, Horecava, staat in de startblokken voor de veelbelovende editie van 2024, die plaatsvindt van 8 tot en met 1...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Wist je al dat je op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam je ook kunt laten inspireren door de unieke paviljoens en specials? Van de beste plant-based...
Een van de uitdagingen waar horecaondernemers mee worstelen is het aanspreken van een jongere generatie. In de horeca staat de mens centraal, zowel de...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Resengo zorgt ervoor dat in de rij wachten voor een plekje aan tafel tot het verleden behoort, met de lancering van ResQueue, de eerste digitale wacht...
Het goed regelen van inkopen voor een horecazaak is van belang voor het succesvol en efficiënt runnen van de onderneming. De voorraad op een effi...
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam viert van 18 tot en met 20 september 2023 haar tiende editie in Rotterdam Ahoy. Ter gelegenheid hiervan is een ni...
Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...
Als horecaondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Een geliefd dessert i...
Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cu...
Begin januari dit jaar bracht beursorganisator Easyfairs het nieuws naar buiten een nieuwe horecavakbeurs te lanceren in Hardenberg: Horeca Vakbeurs H...
In deze nieuwe rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele...
Voor wie dacht dat je tijdens Dry January alleen veroordeeld bent tot een glas frisdrank of water zal verbaast zijn over wat er allemaal al mogelijk i...
We kunnen er niet meer om heen, de vraag naar alcoholvrije dranken stijgt snel. Misschien merkt u ook al dat er in uw horecagelegenheid meer naar alco...
De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nede...
Horecava, dé vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, vindt van 9 t/m 12 januari 2023 weer plaats in Amsterdam RAI. Eén van de belan...
De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...
In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend ja...
Aan de onstuimige groei van boodschappen- en maaltijdbezorging is een eind gekomen in 2022. De bezorgmarkt groeide dit jaar met 4,6% naar een omzet va...
De horeca was altijd een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die een bijbaantje willen. Dat imago lijkt af te nemen. Doordat horeca tijdens lockdow...
Het aantal koksstudenten bij de Horeca Academie in Amsterdam is afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. Vooral de Engelstalige kokstudenten weten de Hore...