U heeft gezocht op : SVH

11 september 2020 Events Mensen
Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de...

18 maart 2020 KHN Coronacrisis
SVH en KHN bieden horecamedewerkers die thuis zitten gratis complete e-learning

Afgelopen zondag was een grote klap voor de horeca, met het sluiten van cafés en restaurants. Op deze manier dragen horecaondernemers en hun medewerkers hun steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De impact van deze maatregel is groot; van de 466.000 medewerker...

17 maart 2020 Events
Nationale Horecadag uitgesteld

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voor...

14 januari 2020 KHN Ondernemen
Toegenomen arbeidsplaatsen horeca vrijwel volledig ingevuld door uitzendkrachten en oproepkrachten

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) presenteerden vandaag tijdens de Horecava de nieuwe Arbeidsmarktrapportage horeca. De resultaten laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. Tussen 2020 en 2025 zijn jaarlijks zo’n 150.000 nieuwe me...

9 november 2019 Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

15 oktober 2019 Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne&...

25 september 2019
De Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend

Op dinsdag 24 september 2019 heeft De Pizza Academy op horecabeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar Pizzaiolo opleiding. Deze opleiding leidt deelnemers op tot ambachtelijk pizzabakker en wordt afgesloten met het examen SVH pizzaiolo. Het is de eerste ...

16 augustus 2019 Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

8 augustus 2019 Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

24 juni 2019 Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

13 mei 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?

Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat vele bepalingen uit de huidige Drank- en Horecawet achterhaald zijn. Dat klopt ook wel: de basis van deze wet stamt uit 1964 en ondanks vele wijziging...

9 mei 2019 Events KHN
De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kra...

18 april 2019 Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

12 maart 2019 Economie Personeel KHN
Horeca groeit tot 2025 met 100.000 medewerkers

De horeca groeit, er zijn meer horecabedrijven en dus zijn er ook meer medewerkers nodig. Het aantal horecamedewerkers groeit de komende jaren met 100.000: van 443.900 begin 2018 naar 540.800 in 2025. Dat blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktmonitor die SVH en KHN hebben laten uitvoeren. Om deze groei t...

7 maart 2019 Food
Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Dit is uniek voor Nederland en voor de Italiaanse horeca. De Italiaanse horeca kan eindelijk opgelucht ademhalen. De langverwachte opleiding ...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

29 augustus 2018
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigh...

18 juni 2018 Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

21 maart 2018 Wet- en regelgeving
Overgangsregeling Sociale Hygiëne stopt per 1 mei 2018

De Landelijke Examencommissie van SVH (LEC-SVH) heeft, in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen. Het betreft een overgangsregeling voor bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne op basi...

21 februari 2018 Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

5 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 2: 'Over tien jaar is alles horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Arbei...

4 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 1: ‘Er zijn veel baanwisselingen in de horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is de SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Ar...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

3 november 2017 Drinks Wijn
Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002. Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dr...

1 november 2017 Awards Culinair
Foutje van Lekker: geprezen restaurant al maanden dicht

Dat het maken van culinaire lijstjes van toprestaurants best tricky kan zijn, bewijst de vermelding van restaurant Moulin Bistronomie in Borculo in de nieuwe uitgave van de culinaire gids Lekker. Het restaurant is immers al sinds 1 september gesloten. Niet open De recensent van Lekker is onde...

12 oktober 2017 Personeel Achtergronden
Tekort horecapersoneel niet terug te zien in de uitzendbranche

Op maandag 9 oktober brachten Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidingsbehoefte Horeca’ uit. Hieruit blijkt dat er een groot tekort is aan personeel in de horeca. Volgens het rapport staan momenteel ruim ...

9 oktober 2017 Personeel Achtergronden
Groot personeelstekort in de horeca: personeelsbehoud van belang

Maandag 9 oktober 2017 verschijnt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken en hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn. Uit ...

28 juni 2017 Awards
Mary Liu en Akuen Kwee ontvangen Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Mary Liu & Akuen Kwee ontvingen maandagavond in het restaurant Moy Fa in Axel de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra on...

31 mei 2017
Aanmelding Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 geopend

Aanmelding Beste leerbedrijf Horeca 2017/2018 geopend Op 1 juni gaat Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 van start. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is er als organisator helemaal klaar voor, maar zijn de leerbedrijven, leerlingen en docenten er ook klaar voor? Beste Leerbedrijf Horeca zorgt ...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu...

21 maart 2017 Achtergronden Culinair
Sterrendiner in een luchtballon: Angélique Schmeinck bereikt ongekende hoogten

Meesterkok Angélique Schmeinck is zonder twijfel de meest creatieve kok van Nederland. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir: het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar Angélique kookt met de warmte v...

13 november 2016 Events
Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen...

9 november 2016 Hilton Awards
Hilton en Golden Tulip in top 10 Verkiezing Beste Leerbedrijf

Op woensdag 9 november heeft SVH de top 10 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben 111 horecabedrijven in Nederland genomineerd, hiervan zijn 84 bedrijven de strijd aangegaan. De volgende leerbedrijven eindigden bij de laatste 10, in willekeurige ...

1 november 2016 Events
Aandacht voor ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’

SVH Meesterkok Albert Kooy is initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ (Dutch Cuisine). Tijdens de horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more in Evenementenhal Hardenberg geeft hij op dinsdag 8 november van 14.00 tot 15.00 uur een (kook)presentatie over de...

24 augustus 2016
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

29 juli 2016
SVH lanceert nieuwe Meestertitel

Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker en Meesterijsbereider, aan dit rijtje van ambachtelijke meestertitels wordt een nieuwe toegevoegd: Meester Horecaondernemer. Op de Horecava 2017 wordt de nieuwe SVH Meestertitel officieel gelanceerd. In deze nieuwe meestertitel moet de hoo...

7 juni 2016
SVH heeft nieuwe huisstijl (video)

SVH is na de herstart op 1 januari 2014 en de komst van de nieuwe directeur Ricardo Eshuis in juni dat jaar een andere weg ingeslagen. Er is hard gewerkt om SVH weer te maken tot hét kwaliteitskeurmerk voor iedereen die leert, werkt of opleidt in de horeca. Bij deze nieuwe koers hoort een nieuwe u...

26 februari 2016
De waarheid: lonen in horeca veel te laag

Er wordt een verkeerd beeld van de loonontwikkeling in de sector geschetst. De lonen stijgen niet marktconform en de horecamedewerker is per saldo minder gaan verdienen. Dit terwijl het uit cijfers van het CBS er op lijkt dat het met de lonen in de horeca wel goed zou gaan. Deze laten namelijk zie...

26 januari 2016
Lars van Galen kookt in de trein

Per 1 februari 2016 zullen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo en ’t Lansink uit Hengelo een samenwerking ondertekenen. ’t Lansink zal de bijzondere horeca-activiteiten gaan verzorgen buiten de reguliere rijtijden. SVH Meesterkok en eigenaar Lars van Galen: "Deze bijzondere histo...

14 januari 2016
Food Professional Day 2016

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is geopend. Inbreng ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

30 november 2015
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

De Top 10 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015 is vandaag bekendgemaakt. Van de 105 genomineerde horecabedrijven in Nederland eindigden de volgende horecabedrijven bij de laatste tien. De top 10 Eetcafé De Buren in Boekelo Fitland Hotel Helmond in Helmond Grand Restaurant De Nac...

27 oktober 2015
Wie wordt beste leerbedrijf horeca 2015?

De kanshebbers voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2015 zijn bekend. In totaal dingen ruim 100 leerbedrijven mee naar deze titel. Leren in de praktijk stimuleren De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door SVH. De verkiezing is in het leven geroep...

7 oktober 2015
Nieuwe meestertitel in de horeca?

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid én wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer. Naast de vijf ambachtelijke meestertitels die de branche al jaren kent (...

8 september 2015
SVH en Foodstep gaan samenwerken

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en onderzoeksbureau Foodstep hebben hun krachten gebundeld voor het project Fan- ergize your Enterprise. Met een onderzoek onder horecamedewerkers, een trendreport en een congres zetten zij zich gezamenlijk in voor een betere Nederlandse horeca. Fan Factor ...

31 augustus 2015
Wijnproeven met topsommelier

Wijnproeven met voormalig elBulli sommelier Lucas Payà, het is een vinologisch buitenkansje voor bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De wijnproeverij met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Diverse wor...

2 juli 2015
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis ...

23 juni 2015
SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

Gisteren heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tev...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De...

23 april 2015
SVH neemt horeca-uitgeverij over

De SVH heeft onlangs de uitgeefactiviteiten overgenomen van PlanBoek Uitgeverij, een gespecialiseerde uitgeverij op het gebied van leermiddelen voor leidinggeven, management en ondernemen in de horeca. Dankzij deze overname kan SVH op korte termijn voldoen aan de groeiende behoefte aan nieuwe exame...

17 april 2015
Nieuw restaurant in Oegstgeest

Chef-kok Patrick Noordzij opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest. Zoals de naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op ...

4 maart 2015
Kookwedstrijd op de Schelde

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zit...

11 februari 2015
SVH in gelijk gesteld in kort geding

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH 2.0) is op 10 februari 2015 door de Amsterdamse Rechtbank in het gelijk gesteld in een kort geding tegen CIHEX. SVH heeft het kort geding aangespannen omdat CIHEX in een persbericht stelde dat door hen afgegeven diploma's recht bieden op bijschrijving in het...

16 januari 2015
Marco van der Wijngaard beste leerling-kok

Marco van der Wijngaard, leerling-kok in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, heeft op 15 januari 2015 het Bronzen Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als nationaal kampioen leerling-kok uitgereikt door Albert Kooy, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecav...

14 januari 2015
Winnaars Gouden Koksmes

Leermeester-souschef Lars Drost en zijn leerling Arief Wijnhard van Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam hebben op dinsdag 13 januari het Gouden Koksmes en de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling verworven. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. De beide deelnemer...

5 november 2014
Passie voor Surinaamse keuken

Het delen van ‘passie voor koken en lekker eten’ staat centraal bij de vierde editie van het Krasnapolsky Star Dinner. Na het succes van de voorgaande edities wordt op 28 & 29 november weer een Star Dinner georganiseerd in Hotel Krasnapolsky (Paramaribo, Suriname). Topchefs naar Suriname ...

15 juli 2014
Valuas brengt glutenvrije kroket

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en voorziet in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. De kroket is de nieuwste a...

19 mei 2014
Training tegen agressie in horeca

Er is veel om te doen: de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca. Zeer zeker met de nieuwe alcoholwetgeving in het achterhoofd is het raadzaam deze groep een training Sociale Hygiëne te laten volgen. In deze cursus leren medewerkers vanaf 16 jaar om te gaan met risicogedrag van gasten aan...

8 mei 2014
Nieuwe directeur voor SVH

Op 1 juni 2014 zal Ricardo Eshuis in dienst treden als directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). De Raad van Toezicht heeft ingestemd met zijn voordracht en kijkt uit naar de samenwerking. Ricardo Eshuis (43) werkte eerder bij Edu’Actief in Meppel, waar hij de laatste jaren als uitgev...

3 januari 2014
Hallo! Huren in de horeca

Huurcontracten voor horecabedrijven zijn vrijwel altijd zogenaamde ‘5 plus 5 contracten’. Dit betekent dat er meestal een huurcontract wordt afgesloten voor vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. De rechtszekerheid voor de huurder is gedurende deze 10 jaar zeer groot. Ook daarna staa...

24 oktober 2013
Let op! Invullen van het werkrooster

Een goede werksfeer creëren is niet altijd even gemakkelijk. Als ondernemer moet u met verschillende factoren rekening houden. Zo ook met uw personeel, dat iedere maand een correct ingevuld werkrooster verwacht. Maar wat is de beste manier om het rooster in te vullen? Roosterprogramma's Het...

15 oktober 2013
Pak de crisis aan met super personeel

Jazeker, de horeca heeft wel eens betere tijden gekend. Maar laat u zich hierdoor belemmeren in uw ambities? Natuurlijk niet. Want u weet dat u met gastvrijheid, service en vakmanschap het verschil kunt maken. En dus investeert u in uw mensen, door hun kennis van en passie voor het vak te vergrot...

19 september 2013
SVH maakt doorstart in 2014

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) maakt vanaf 1 januari 2014 een doorstart. Het bestuur heeft besloten de huidige stichting SVH per 1 januari 2014 te liquideren. John Meuffels (interim directeur SVH): “Het nieuwe SVH is financieel gezond, niet meer subsidieafhankelijk en heeft goede toekoms...

13 september 2013
Kokmeijer promoot branche bij leerling

Leerlingen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wisten zich tijdens de SVH Horeca Roadshow te onderscheiden. Zij wonnen een workshop waarvoor SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, Hotel Okura Amsterdam open stelde. "Branche promotie is belangrijk voor de instroom in het horeca onderwijs"...

9 september 2013
Nieuwste editie van Lunchroom

De nieuwste editie van Lunchroom verschijnt één deze dagen bij iedere lunchroomondernemer in de brievenbus. Al bijna vijftien jaar presenteert dit vakblad u de beste ondernemerstips, krijgt u in de lunchroomformule een kijkje in de keuken bij een lunchroomcollega, en biedt het blad u achtergrond...

29 augustus 2013
Primeur voor Gastvrij Rotterdam

Tijdens de opening van de nieuwe horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 23 september vindt de officiële kick-off richting de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or plaats. De zes finalisten gaan op 1 oktober de strijd met elkaar aan. De winnaar van de Nederlandse finale mag Nederland vert...

18 juni 2013
Haarlem is Meesterijsbereider rijker

Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito in Haarlem is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Zij heeft met goed resultaat haar Meesterproef afgelegd en is daarmee de vierde vrouw in Nederland die in het bezit is van de titel Meesterijsbereider. Hilders werd een dag lang in haar eigen bedri...

6 juni 2013
Hilders wordt SVH Meesterijsbereider

Jacqueline Hilders is vorig jaar geslaagd voor de meesterproef en heeft daarmee de titel SVH Meesterijsbereider verdiend. Hilders werkt bij IJscafé Da Benito in Haarlem en op 17 juni wordt ze geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Da Benito Nederland telt dertig Meesterijsbereiders. Hild...

5 juni 2013
Meuffels interim directeur SVH

Het bestuur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft John Meuffels aangesteld als interim directeur. Hij moet vaststellen welke producten en diensten van SVH nog toekomst hebben nu het Bedrijfschap Horeca & Catering binnenkort wordt opgeheven. Ook werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederla...

17 mei 2013
Toekomst SVH op de tocht

Nu Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven niet mee te zullen doen met de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten, en zich terugtrekt uit SVH, staat het voortbestaan van de stichting op de tocht. Per 1 januari 2014 worden bovendien de diverse bedrijfs- en productschappen van...

17 mei 2013
KHN trekt zich terug uit SVH

Werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekt zich per 2014 terug uit Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). KHN neemt ook niet meer deel aan de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten. Dit laten FNV Horeca en KHN weten middels persverklaringen. Gevolgen De besliss...

10 mei 2013
Houd deze datum vrij!

In maart vond alweer de vijfde Nationale Lunchroomdag plaats. Dit jaar toog een tweehonderdtal lunchroomhouders naar Gilze voor een dag vol inspiratie en demonstraties. De kwaliteit van het bezoekende publiek en van het inhoudelijke aanbod was hoog. Heel hoog. En dat deed me deugd. Of het nu ...

26 maart 2013
IJssalon Florence ijssalon van het jaar

IJssalon Florence uit Nederweert is uitgroepen tot IJssalon van het jaar 2013. Eigenaren Marjo en Marcel Jansen ontvingen de prijs uit handen van Luc Blok, winnaar van vorig jaar en SVH-meesterijsbereider. Wedstrijd In Wageningen werd de winnaar, op de eerste dag van de Week van het Ambacht...

5 maart 2013
Nieuwe kennisbank voor ondernemer

SVH Warenkennisbank biedt productinformatie over voedingswaren en dranken in haar digitale platform. Het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca is één van de doelen van SVH. Toepassen in de praktijk Iedereen die werkzaam is in de horeca kan het digitale platform gebruiken om productinfor...

20 februari 2013
Angelique Schmeinck maakt lunchsapjes

Nederland telt twee vrouwelijke SVH Meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck. Samen met Hero zet zij op 18 maart, tijdens de Nationale Lunchroomdag, lekkere sapjes op de kaart. Meer rendement met sappen Ontdek de kracht van fruit, echt fruit. Hero laat u op de Nationale Lunchroomdag ...

10 januari 2013
Tonkes maakt Lekkerste Kindermenu

Louis Tonkes heeft de prijs gewonnen voor het Lekkerste Kindermenu 2013. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd op de Horecava. Kipcorn met moes Kip-"corn" met moes was de creatie die won. Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseerde voor de eerste keer de wedstrijd Het...

9 januari 2013
HorecaHelden 2013 bekend

De HorecaHelden van 2013 zijn bekend. Binnen de categorieën fastservice, dranken, restaurant en hotel werden Laura van Renen, Jeroen Ketting, Wim Bos en Pieter Oostveen tot Helden uitgeroepen. Laura van Renen reageert enthousiast op de bekendmaking Jeroen Ketting is blij, kan het haast ni...

13 december 2012
Lekkerste broodje en verborgen omzet

Er zijn weer tal van interessante activiteiten voor u op de Horecava. Zo is er op maandag de wedstrijd Lekkerste Broodje Horeca, alweer de 30ste editie. De presentatie is in handen van SVH Meesterkok Robert Kranenborg en topkok Julius Jaspers. Ontdek verborgen omzet Wenda Kielstra van Consumat...

8 november 2012
Hotelketen organiseert burger wedstrijd

De hotelketen Bilderberg organiseerde een wedstrijd voor de beste Bilderburger. Chef-kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende hamburger. Michel van Dijk Tien finalisten gingen tijdens een ‘live cooking-finale’ de strijd aan om dé perfecte Bilderbu...

1 november 2012
Kanshebbers horecahelden 2013

De eerste zes finalisten die strijden voor de titel 'HorecaHeld 2013' zijn bekend. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit", aldus het juryoordeel. Echte horecamensen De jaarlijkse verkiezing HorecaHelden is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) waarmee SVH de...

28 september 2012
Eerste mbo vakwedstrijd Barista

Tijdens het GildenEvent12 vindt de eerste landelijk Barista vakwedstrijd voor mbo-studenten plaats. Drie studententeams van Rijn IJssel Vakschool Wageningen doen mee. Enthousiasmeren voor koffie Deze wedstrijd vindt plaats tijdens het GildenEvent12 in Ede. De wedstrijd is georganiseerd op initi...

26 september 2012
Inwerkmodule voor studenten in horeca

Met de start van het schooljaar starten ook duizenden studenten met een bijbaan in de horeca. SVH lanceert een online inwerkmodule. Basisvaardigheden De inwerkmodule is bedoeld om deze studenten in korte tijd de essentiële basisvaardigheden van de horeca te leren. De modules voor bediening, keu...

18 september 2012
Mark van Gaal haalt titel Meesterijsbereider binnen

Mark van Gaal (44) van IJs en Spijs in Haps is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Van Gaal maakte indruk met zijn 'Look-Ei-Like'. IJsvirus In 2006 startte Van Gaal, na het behalen van de benodigde diploma’s van het IJscentrum Wageningen en SVH, samen met zijn vrouw Jade IJs en Spijs in...

18 september 2012
Alfons Graumans SVH Meesterijsbereider

Alfons Graumans (33) van Alfons IJscreaties in Rijsbergen is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Graumans legde dit jaar met goed resultaat de meesterproef af. Passie en vakmanschap Graumans, van oorsprong banketbakker, kwam in aanraking met het ijsvak tijdens zijn werk bij Huize van Wel...

18 september 2012

In samenwerking met Thérèse Boer bevordert SVH de vakbekwaamheid in de horeca op het gebied van gastvrijheid. Boer deelt haar kennis en vaardigheden tijdens de workshop ‘Hospitality by Thérèse Boer’. Hogere eisen van gasten Het verbeteren van vakbekwaamheid is een belangrijk speerpunt ...

11 september 2012
Programma GildenEvent12 bekend

Op 1 oktober vindt het GildenEvent12 plaats. Het doel van deze dag is om vakmensen in de horeca, recreatie, catering en zorg te inspireren over hun vak. Meesterlijk Van leerling tot en met meester, chef-koks, koks, gast- heren en vrouwen, restaurantmanagers, horecaondernemers; voor deze doelgro...

31 augustus 2012
Wie wordt de HorecaHeld van 2013?

Op 3 september geeft SVH de aftrap voor de verkiezing HorecaHeld 2013. In de campagne, die als doel heeft de beroepstrots in de horeca te vergroten, gaat SVH op zoek naar uitblinkers. Potentiële HorecaHelden kunnen door collega’s en leidinggevenden worden voorgedragen via de website www.Horec...

11 juli 2012
SVH Meesterijsbereiders maken boek

Het nieuwe boek Meesterlijk IJs! is een samenwerking van de beste ijsbereiders van Nederland die hun passie voor ambachtelijk ijs delen met de lezer. Zeventien SVH Meesterijsbereiders In het boek worden recepten van de ijsmeesters gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek is dinsdag 3 ju...

6 juli 2012
Thema GildenEvent12 is 'meesterlijk'

Meesterlijk. Dat is het thema van het GildenEvent12 dat op 1 oktober plaatsvindt in CineMec in Ede. Dit evenement biedt inspiratie voor vakmensen in horeca, recreatie en zorg. Hoop inspiratie Het programma bestaat uit twintig verschillende masterclasses, demo’s en presentaties. Meer dan dert...

4 juli 2012
Topchefs maken nieuwe sauzen Heinz

Vier topchefs hebben zes Heinz sauzen opnieuw onder de loep genomen. De opdracht? Sauzen maken die raken. Karakteristieke smaak en puurheid staan hierbij centraal. Chefs hebben genoeg van van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Haast zelfgemaakt Passie en kwaliteit zijn de belangrijkst...

19 juni 2012
Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. Het jaarlijkse fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities. 31e ronde Uitvalsbasis is Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner...

5 april 2012
Dekker blij met nieuwe Meesterijsbereiders

Mark van Gaal van IJs & Spijs in Haps is geslaagd voor zijn meesterproef. Daarmee mag hij nu de titel SVH Meesterijsbereider dragen. Vorige week legde Rob van der Maas van "Unifine":http://www.unifine.nl/ook succesvol de proef af. Remco Dekker Van Gaal maakte een buffet met Pasen als thema. R...

28 januari 2012
Nieuw tv-programma helpt zwarte brigades

'Reimers Helpt' is een nieuw programma, vanaf 28 februari te zien op RTL4, waarin de zwarte brigade centraal staat. Horeca-expert Willem Reimers gaat aan de slag om van geknakte zwarte brigades weer geoliede machines te maken. Steuntje in de rug nodig? Het bedienend personeel krijgt de hoofdr...

11 januari 2012
Carlos en Anneke Faes HorecaHelden 2012

Carlos en Anneke Faes van restaurant De Proeftuin in Eindhoven zijn tijdens de Horecava 2012 uitgeroepen tot SVH HorecaHelden van het jaar. In de finale waarbij alle HorecaHelden van het afgelopen jaar tegen elkaar streden kregen de Brabantse horecaondernemers de meeste stemmen van het publiek. ...

9 januari 2012
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar...

27 december 2011
Nieuw jasje Horeca Starterskrant

De Horeca Starterskrant, gericht op de beginnende ondernemer in de horeca, heeft een nieuwe gedaante gekregen. De informatiebron over bedrijfsvoering, personeelsbeleid, opleidingen en wet- en regelgeving, is een initiatief van SVH, Koninklijke Horeca Nederland en het Bedrijfschap Horeca en Caterin...

12 december 2011
SVH geeft workshops 'No Waste'

Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam organiseert SVH dagelijks één of meerdere masterclasses, waarbij het centrale thema ‘No Waste’ is. Mees...

12 december 2011
Kwalificatie om SVH NK Horeca van start

Maandag 12 december gaat op het ROC Nova College te Haarlem de eerste kwalificatieronde voor het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2012 officieel van start. Tijdens het kampioenschap strijden leerlingen in de categorieën leerling-kok, leerling-gastheer/-vrouw en kastelein om de Nationale Titel....

2 december 2011
Wie wordt HorecaHeld 2012?

De zeven finalisten voor de titel HorecaHeld 2012 zijn bekend. Van 1 tot en met 15 december kan er op hen gestemd worden via horecahelden.nl. De winnaar is degene die de meeste stemmen ontvangt. Tijdens de Horecava op woensdag 11 januari om 11.45 uur wordt hij of zij gehuldigd door Job Vos, Horeca...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: