September heeft 3 bijzondere kansen voor lunchrooms

Auteur: Redactie
Ondernemen 1 juli 2024
September heeft 3 bijzondere kansen voor lunchrooms

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand september op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Duurzame dinsdag: 3 september

Horecaondernemers kunnen op Duurzame Dinsdag inspelen door milieuvriendelijke initiatieven te omarmen en te promoten. Koop lokale, biologische producten in en bied seizoensgebonden menu’s aan om de ecologische voetafdruk van jouw zaak te verkleinen. Organiseer duurzaamheidsacties, zoals kortingen voor gasten die herbruikbare bekers en verpakkingen meenemen. Verminder het energieverbruik door bijvoorbeeld de airco of verwarming lager te zetten en geef extra aandacht aan afvalscheiding. Communiceer deze inspanningen via social media en binnen jouw horecabedrijf. Zo maak je gasten niet alleen bewust van deze dag en duurzaamheid, maar vergroot je ook hun waardering en betrokkenheid met jouw horecazaak.

Start herfst: 22 september

De start van de herfst biedt volop kansen voor horecaondernemers. Zorg voor een warme en gezellige sfeer binnen door dekens en kaarsen te plaatsen. Op het terras kunnen heaters, vuurkorven, dekens of verwarmde kussens zorgen voor comfortabele zitplaatsen, zelfs buiten.  Stem het menu af op het seizoen met warme dranken zoals chai latte en kruidige thee, en bied seizoensgebonden gerechten aan zoals stoofpotjes en herfstsoepen. Organiseer binnen avonden met livemuziek of quizzen. Gebruik sociale media om dit te promoten en gasten uit te nodigen voor een knusse beleving waardoor ze graag blijven komen, ook als het kouder wordt.

Broer- en Zussendag: 30 september

Vier Broer- en Zussendag met speciale acties zoals ‘2 voor de prijs van 1’ of gratis desserts voor broers en zussen die samen komen eten. Creëer een gezellige fotohoek en deel de foto's op sociale media met een unieke hashtag. Presenteer een speciaal menu met gerechten om te delen, zodat broers en zussen samen kunnen genieten. Vergeet niet om het evenement ruim van tevoren te promoten via nieuwsbrieven en sociale media.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Overig nieuws