U heeft gezocht op : Broodje

22 juni 2020 Lunch Bezorgen
Hartig.nl bezorgt bedrijven LUNCH in a BOX

Het ‘Fresh Coffee & Best Sandwich’ concept Hartig.nl heeft in de coronacrisis niet stilgezeten. Meteen na de lockdown besloot het bedrijf uit Amersfoort om haar activiteiten uit te breiden met een ‘intelligente lunch-bezorg-service’. De bezorgservice richt zich op de gezo...

9 juni 2020 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen met die verloren tijd dan je voor te bereiden op de wedstrijd voor het Lekkerste L...

20 mei 2020 Koffie & thee Coronacrisis
Doppio opent op 1 juni en gaat zelfs een stapje verder

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso bereiden zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en...

20 mei 2020 Utrecht Coronacrisis
LandgoedKeuken Utrecht vanaf 1 juni weer open

Vanaf 1 juni aanstaande kan men weer gezellig ontbijten, koffiedrinken, lunchen en borrelen, zowel binnen als buiten bij LandgoedKeuken Utrecht. Om te vieren dat de horeca weer open mag, krijgen alle gasten van 1 tot en met 7 juni een welkomstdrankje aangeboden bij een ontbijt of lunch. Het team ...

6 mei 2020 Opening Fastservice
Kwalitaria opent nieuwe vestiging in Zeist

De opening hadden ondernemers Cau en Tuyen van Nguyen zich ongetwijfeld anders voorgesteld, zo midden in de coronacrisis. Toch openen ze vandaag met trots de deuren van Kwalitaria De Clomp in het gelijknamige winkelcentrum in Zeist. Het zitgedeelte van het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ...

12 maart 2020 Opening Fastfood
Kwalitaria Dicky’s opent in Baarle-Nassau

Ondernemer John de Jong is geen onbekende in de regio, want onder de naam Dicky’s heeft hij al eerder een cafetaria in Baarle-Nassau gehad. Nu, een kleine 5 jaar later, is hij met Kwalitaria Dicky’s terug in zijn vertrouwde omgeving. John: “Na al die jaren komen de mensen nog steed...

12 maart 2020 Columns Starten in de horeca Coronacrisis
Storm op komst

Rijdend naar een afspraak hoorde ik van de week op BNR-radio dat de koersen op de beurs naar beneden kelderen door de olie-oorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Aangekomen op mijn afspraak bleken daar de annuleringen vanwege het coronavirus binnen te druppelen. Al die onzekerheid in de wereld...

3 maart 2020 Video Ondernemen
Op reportage: De Koffiebranderij

Bij lunchroom De Koffiebranderij in Hilversum is het als thuiskomen, de klokken staan er stil en er is voor iedereen een plek om zich even thuis te voelen. Met talrijke oude koffiemolens aan de muur en de meest prachtige schemerlampen met een koffiemolen als kap. "Het is er warm, gezellig, ...

26 februari 2020 Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

24 februari 2020 Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

21 februari 2020 Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

21 februari 2020 Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

21 februari 2020 Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

20 februari 2020 Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

20 februari 2020 Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

17 februari 2020 Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

10 februari 2020 Video Interview
Ons Backhuys: Op en top biologisch

“Soms willen mensen wel eens aan een bepaalde hype meedoen, maar ze weten niet waar het over gaat. Dan zeggen ze bijvoorbeeld: doe maar glutenvrij en dan willen ze speldbrood. Of ik ben veganistisch, maar ik wil graag een broodje zalm. Toen stonden we ook wel even te kijken!” Bij bakk...

7 februari 2020 Achtergronden Fastfood
FEBO opent tijdelijk romantisch restaurant Maison FEBO

Speciaal voor Valentijnsdag wordt de beroemde FEBO op het Amsterdamse Stadionplein omgetoverd tot romantisch restaurant: Maison FEBO. Een ode aan de eerste vestiging die Johan Izaäk de Borst in 1941 startte. Voor de liefdevolle dag heeft FEBO opa’s recepturen geraadpleegd en is er een nie...

7 februari 2020 Video Interview
"Obstakels zien we als uitdagingen"

Marjolein en Bas Hendrikx runnen samen de Délifrance in Gorinchem. Als je de zaak in het Piazza Centrum binnen loopt dan hangt er een fijne, knusse en gezellige sfeer. "De mensen die we willen aanspreken zijn vooral mensen die snel een lekker en kwalitatief goed broodje willen eten en ee...

3 februari 2020 Video Interview Ondernemen
Op Reportage: Reeg, De Bilt [video]

Lunchroom Reeg is een kleine lunchroom in het centrum van De Bilt. Ze zitten aan een goed bereikbare weg, namelijk de Hessenweg. Vragend naar de specialiteiten van Reeg bleek het zo dat ze eigenlijk niet echt één specifieke knaller hebben. "Eigenlijk hebben we niet echt é&e...

3 februari 2020 Video Interview
Op Reportage: BijHein, authentieke lunchroom in Amersfoort [video]

Geen moeilijke gerechten, maar een lekker stuk huisgemaakte appeltaart, een simpele tosti of een met aandacht geselecteerd glas wijn. Afgelopen juni openden Henk en Ingrid de lunchroom BijHein in hartje Amersfoort. De eigenaren wouden geen moderne lunchroom openen, maar een lunchroom dat gezellig...

3 februari 2020 Video Interview Ondernemen
Op reportage: Bakkerij Versluis, Woerden [video]

Bakkerij Versluis heeft een lunchroom in Woerden dat alles zelf produceert. Van de koekjes bij de koffie tot een tweepersoons lunchplank. Ze richten zich vooral op ouderen. Desondanks vinden ze het leuk als de jeugd langskomt. De tosti valt bij iedereen in smaak en ook vegetariërs kunnen bij Ve...

22 januari 2020 Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

21 januari 2020 Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

17 januari 2020 Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

16 januari 2020 Fastservice Biologisch
LandgoedKeuken Utrecht zet duurzame missie voort met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het s...

15 januari 2020 Awards
Mireille van den Berg maakt Lekkerste Lunchgerecht Catering

Mireille maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Catering. Zij won tijdens de Horecava met haar ‘Caribean Party’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mireille werkt bij Bistrot in Utrecht Centraal. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door het enorme smaakpallet e...

14 januari 2020 Awards Culinair
Tjarda Romeijn maakte het Lekkerste Lunchgerecht op de Horecava

Tjarda maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca. Hij won tijdens de Horecava met haar ‘Burrata di Vega’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Tjarda werkt bij Stads-Koffyhuis in Delft. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door een juiste knapperigheid van het br...

14 januari 2020 Awards Fastfood
Dit is de lekkerste burger van 2020

Rohini Atwaroe maakt De Lekkerste Burger van 2020. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'De Goijra' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Rohini werkt bij Ter Marsch&Co uit Rotterdam. De voorzitter van de vakjury, Jord Althuizen, prees het winnende gerecht met name door de techniek a...

10 januari 2020 Interview
"Je proeft direct of je een diepvriestaart of een huisgemaakte taart eet"

Kaneel&Kruimels is het leukste koffietentje in Ermelo. Het is opgericht door de zussen Anne-Will en Nelleke. De zussen wilden altijd al een eigen lunchroom. En na het er jaren over gehad te hebben, begonnen ze met serieuze plannen maken. Kaneel&Kruimels bestaat nu alweer ruim drie jaar. Het ...

10 januari 2020 Video Interview
"Achter elk glas zit een verhaal"

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner. Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club ...

6 januari 2020 Video
Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de ...

31 december 2019 Achtergronden
Deze 10 artikelen werden in 2019 het meest gelezen

De jaarwisseling is het ideale moment om het jaar eens te beschouwen. Wij doen dit met de top 10 van meest gelezen artikelen op de website van Lunchroom. Met andere woorden: dit vonden jullie leuk, interessant of in ieder geval de aandacht waard. We wensen iedereen een gelukkig, gezond en succesvol ...

30 december 2019 Interview Longread
Juffrouw Jacoba Amersfoort: 'kwaliteit wint altijd'

In het centrum van Amersfoort bevindt zich al bijna 5 jaar de crêperie, Juffrouw Jacoba. Het lekkere eten, de sfeer, de gastvrijheid en hond Salidou zijn redenen genoeg voor de gasten om hier graag terug te komen. Voor de twee eigenaressen Manon Schaap (52) en Barbara de Rooij (50) is de za...

30 december 2019 Interview Longread
''Na elf jaar zijn we wel bekend in Amersfoort''

Carlo en Mario Osimani beginnen in 2008 met Panini Italiani. Met twee verkoopwagens staan zij op de Hoef, Isselt, Calveen en de zaterdagmarkt op de Hof. Inmiddels is een van de twee wagens verkocht en de ander staat nog steeds op de industrieterreinen. De vaste zaak, de lunchroom, is gelegen naast s...

19 december 2019 Interview Longread
Interview: Scandinavische lunchroom in Hengelo

In het centrum van Hengelo vind je RølleSmølle: een lunchroom die je met recht zou kunnen betitelen als een zaak binnen het hogere segment. Raoul en Lihilde vonden elkaar en delen de passie voor het Bourgondische leven, voor lekker eten en drinken. Maar is Hengelo al klaar voor zo&rsqu...

18 december 2019 Interview Longread
Zo onderneem je in een nieuw horecaconcept: het kattencafé

Aan de rand van het centrum in Groningen bevindt zich een heel bijzondere lunchroom. In deze lunchroom heb je namelijk pluizige tafelgenoten die je maar al te graag gezelschap houden. Kattencafé Op z’n Kop is zeker een bezoekje waard. Hielkje Wester (30) richtte in 2016 het kattencaf&ea...

11 december 2019 trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

3 december 2019 Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

25 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: uitreiking award Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het zal je vast niet ontgaan zijn: de winnaar van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je in Bergen op Zoom. Villa Heidetuin wist de jury met de Gegrilde Aubergineburger te overtuigen. In deze video zie je niet alleen de uitreiking, maar ook hoe het broodje wordt bereid. N...

22 november 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

11 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

7 november 2019 trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

5 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

23 oktober 2019 Ontbijt Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Dit zijn de vijf finalisten voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De jury heeft besloten. Na een uitvoerige inventarisatie van de talloze inzendingen zijn dit de vijf broodjes die het hoogst werden gewaardeerd door de jury. De mystery jury gaat de komende periode op pad om de broodjes van de finalisten te proeven, waarna op vrijdag 8 november de winnaar bekend wor...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Broodje Beiroet

Vol trots presenteren we je de vijfde, en laatste, genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Broodje Beiroet' van Lunchroom De Kofffiepot in Hardenberg. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerde...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 4: Sandwich gerookte kip

Vol trots presenteren we je de vierde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Sandwich gerookte kip' van Grand café Plaza op Schiphol. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 3: Gegrilde Aubergineburger

Vol trots presenteren we je de derde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Gegrilde Aubergineburger' van Villa Heidetuin in Bergen op Zoom. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden ...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort ...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 1: Club Eend

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnen...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

17 september 2019 Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

13 augustus 2019 Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

7 augustus 2019 Food Vega
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

8 juli 2019 Brood Interview
Interview: "Brood moet weer de boventoon gaan voeren"

Brood vormt voor veel lunchroomhouders de basis van hun onderneming. Vreemd genoeg is de kennis over brood in Nederland laag. Althans, dat vindt François Brandt, broodpurist, Fransman en hoofddocent aan de Bakery Institute. “De focus gaat bijna altijd uit naar wat er op het brood ligt, ...

4 juli 2019 Opening Mensen
Kwalitaria Délifrance opent op Wagnerplein in Tilburg

Tilburg-Noord is een lunchroom en cafetaria rijker: afgelopen dinsdag 2 juli opende Kwalitaria Délifrance haar deuren op het Wagnerplein. Ondernemer Thomas Robbe is trots op zijn zaak en vindt het ontzettend leuk om een plek te creëren waar je kan komen genieten en lekker eten. De ope...

1 juli 2019 Opening
De Beren opent deze maand een filiaal in Veenendaal

Op dinsdag 2 juli vanaf 10.30 uur viert De Beren Restaurants voor de 41ste keer feest met de opening van alweer een nieuwe vestiging. Dit keer opent de restaurantketen een filiaal op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei: het dorpse Veenendaal. Aan de Rondweg-West 250A genieten g...

24 juni 2019 Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

11 juni 2019 Opening
30ml opent nieuwe vestiging in Utrecht

Sinds 9 april is de specialty coffee bar 30ml geopend aan de Nachtegaalstraat 61. Ondernemer Michel Tijdgat vertelt: “Sinds de opening zijn we vooral heel hard bezig geweest om het onze gasten naar de zin te maken en de puntjes op de i te zetten. Dat is inmiddels gelukt… dus het was ein...

11 juni 2019 Bezorgen Interview Longread
Ook jij kunt morgen al bezorgen, maar let wel op deze zaken

Bezorgen neemt een enorme vlucht binnen de horeca. Maar hoe zet je een goede bezorgservice op en welke kanalen kunnen jou daarbij helpen? We bezochten twee ondernemers die ontbijt en lunch bezorgen in Amsterdam. Muller Kaas is dan wel geen lunchroom of horeca, maar bezorgt in Amsterdam wel broodj...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

13 mei 2019 Interview Longread
Interview: StationsHuiskamers brengen horeca naar regionale stations

Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-Snoeren laten mij vol trots de StationsHuiskamer op het station in Baarn zien. Floris is verantwoordelijk voor de kioskgroep, waaronder de ‘huiskamers’ ook vallen, terwijl Lieke als districtmanager operationeel leiding geeft aan de StationsHuiskamers in ...

10 mei 2019 Achtergronden
Wordt het broodje kaas immaterieel erfgoed?

De 'broodjekaascultuur' is opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. Hiermee komt het in aanmerking voor een plek op de echte lijst. Tja, Nederlanders houden van broodjes kaas. Op culinair vlak misschien niet verrassend of tongstrelend, maar het past de Nederlander wonderwel. We kunnen s...

9 mei 2019 Opening
TRECK: de nieuwe foodformule op de Nederlandse stations

De 29 vestigingen van Broodzaak op de NS Stations worden vervangen door het nieuw ontwikkelde merk TRECK. Dat maakt horecaexploitant HMSHost International vandaag bekend. In de nieuwe horecagelegenheid is het assortiment gevarieerder dan in de Broodzaak. Ook kunnen gasten nog sneller weer op weg ...

9 mei 2019 Food Opening
Chef Han Ji introduceert Chinees streetfoodconcept in Nederland

Na het succes van zijn restaurantconcepten Red Chilli, UMAMI by Han en restaurant Zheng breidt chef en ondernemer Han Ji uit met een nieuw casual concept. Deze maand openen de deuren van Streetfood by Han in Rotterdam én Eindhoven. Een uniek, betaalbaar, gezond en vooral lekker vers alternati...

8 mei 2019 Achtergronden
Download nu de mei-uitgave van vakblad Lunchroom

Met gepaste trots presenteren we je de mei-uitgave van Lunchroom. Een editie boordevol informatie, vol inspiratie en gevuld met interessante interviews. Wat dacht je van het exclusieve interview met Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd.nl? We spraken ook met Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-S...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra...

2 mei 2019 Lunch Duurzaamheid
The Black Cockatoo ontvangt 10.000ste gast

Lunchcafé The Black Cockatoo verwelkomde afgelopen zondag haar 10.000ste gast. Noël Landman werd verrast met een taart én een lunchbon voor twee personen. Sinds de opening op 9 september 2018 zit het lunchcafé dagelijks vol. Een mix van Almeerders, jong en oud, maar ook ...

23 april 2019 Opening Restaurant
De Beren opent tweede restaurant in Capelle aan den IJssel

Het is voor de tweede keer raak in Capelle aan den IJssel. Naast de vestiging aan de Hoofdweg opent De Beren opnieuw een vestiging in de gemeente; restaurant De Beren Capelle - Zandrak. Gasten kunnen vanaf dinsdag 23 april iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borr...

18 april 2019 Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

15 april 2019 Branded Content
Zorgeloos het terrasseizoen in!

Op 21 maart is de lente officieel begonnen en zou het zonnetje steeds vaker moeten gaan schijnen. Tijd voor het terrasseizoen! In februari ging het binnen een week van sneeuw en een temperatuur van rond het vriespunt naar twintig graden en felle zon. Terrassen stroomden eerder dan verwacht helema...

9 april 2019 Opening Achtergronden
Ambitieuze franchisenemers openen hun tweede De Beren restaurant in Den Bosch

Vanaf woensdag 10 april zijn de fijnproevers uit de Brabantse plaats en de wijde omgeving iedere dag vanaf 11.00 uur welkom om te genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borrel of de beroemde grillspecialiteiten, zoals de streetfood saté, perfect gegaarde entrecote en verse zeebaars &am...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

26 maart 2019 Branded Content
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte...

25 februari 2019 Food
Leerlingen bedenken ve-GO burger

Op 25 februari lanceerde Vital4Skool de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd vanhet Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. Begin dit jaar startten leerlingen van het St Mic...

12 februari 2019 Opening Restaurant
Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht

Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel universiteiten in de VS een begrip is. Naast het hip-ogende Jazzmans is er ook ruimte voor een zelfbedieningsrestaurant en heel veel zitplekken. De...

10 januari 2019 Awards Culinair
Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders

Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders. Anouska won tijdens de Horecava met haar ‘Varkentje eet appel’ deze vakwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Anouska werkt bij De Zoetelaar – Ipse de Bruggen in Zoetermeer. De vakjury prees het w...

9 januari 2019 Awards Culinair
HMSHost winnaar ‘Lekkerste Hamburger’ wedstrijd Horecava

Ferlyan Palimbong werkzaam bij HMSHost heeft gisteren op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Hamburger gewonnen. Het winnende broodje is vanaf morgen ook verkrijgbaar bij Asian Brasserie Kebaya op Amsterdam Airport Schiphol. Vorig jaar viel Ferlyan Palimbong ook al in de prijz...

8 januari 2019 Awards Brood
Michelle van Bodegom maakt lekkerste lunchgerecht horeca

Michelle maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca. Ze won tijdens de Horecava met haar ‘Carribbean KEES’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Michelle werkt bij KEES in Poortugaal. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door de combinatie van sukadelappen en Suri...

3 januari 2019 Duurzaamheid
Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen ho...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa...

17 december 2018 Achtergronden Lunchroom
Lunchroom Jaaroverzicht in 10 momenten

Het jaar is weer bijna voorbij. We hebben de tien opvallendste horecagebeurtenissen van dit jaat (natuurlijk extra veel gebeurtenissen uit de lunchroombranche) voor je op een rijtje gezet en laten je zien welke vijf items het best gelezen werden op lunchroom.nl. 1. Lekkerste Lunchroombroodje van...

12 december 2018 Achtergronden Culinair
Download: De CuliTip 2018

Hij is er weer! Je kunt via deze link de culinaire inspiratiespecial van Lunchroom downloaden. Bovendien besteden we aandacht aan de uitreiking van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Paul Bakker, eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam en bedenker van het broodje, staat ...

10 december 2018 Opening Verbouwen
Smaak Lokaal weer open

Ruim 6 weken geleden ging Smaak Lokaal, na een flinke verbouwing, weer open in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Eigenaren Anielka Menner en Rob Marcelissen lanceerden toen ook meteen een gloednieuw eetconcept. Dagelijks kun je nu vanaf 09.30 uur genieten van allerlei hartige en zoete hapjes, die ...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

13 november 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards Video
Video: Baker & Moore wint Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Afgelopen vrijdag reikte het team van Lunchroom de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland uit aan Paul Bakker, de eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, ...

10 november 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zij...

6 november 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Vrijdag weten we wie deze schaal wint!

De schaal is binnen en wordt op dit moment nog eens extra opgepoetst. Vrijdag aanstaande maken we immers bekend wie de winnaar is van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018! Gaan we naar Haarlem, Hardenberg, Gouda, Rotterdam of bezoeken we Schiphol? Het blijft nog even spann...

23 oktober 2018
Bedrijfspaspoort: Maarten Oldenburg, Eetsalon Broodje van Kootje

Naam: Maarten Oldenburg Leeftijd: 52 Hoe heet je zaak: Eetsalon Broodje van Kootje De locatie van je zaak: Huiswaarderplein 1, Alkmaar. Op een pleintje gelegen tussen winkels als BCC, Action, Kwantum, Leen Bakker Wat is de bestseller op de kaart: Broodje Kroket, die worden voor ons door een ba...

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

12 oktober 2018 Awards
Inschrijving voor Lekkerste Lunchgerecht geopend!

Vanaf heden kan iedereen zich weer inschrijven voor de lekkerste wedstrijden van het jaar! Deze bekende vakwedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava van maandag 7 t/m 10 januari 2019. Tijdens de komende editie zijn een aantal opvallende wijzigingen: Het Lekkerste Broodje heet tegenwoordig Het Le...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Dit zijn de 5 lekkerste lunchroombroodjes van Nederland

De jury heeft besloten. Na een uitvoerige inventarisatie van de talloze inzendingen zijn dit de vijf broodjes die het hoogst werden gewaardeerd door de jury. De mystery jury gaat de komende periode op pad om de broodjes van de finalisten te proeven, waarna op vrijdag 9 november de winnaar bekend wor...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 5: Broodje 'Beefalo'

Vol trots presenteren we je de vijfde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Broodje Beefalo' van 'Lunchroom De Koffiepot' in Hardenberg. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden wo...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 4: Broodje Merquez

Vol trots presenteren we je de vierde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Broodje Merquez' van 'Hofje zonder zorgen' in Haarlem. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden ...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 3: Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas

Vol trots presenteren we je de derde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas' van 'Your Foodprint' in Gouda In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomine...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 2: Troy'ans Horse

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Troy'ans Horse' van 'Grand Café Plaza' op Schiphol. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden ...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 1: Mr. Baker goes Asia

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Mr. Baker goes Asia' van Baker & Moore in Rotterdam. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden bezocht...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: