Van gast naar bagelbaas: een nieuw hoofdstuk in het Schunck-gebouw

Auteur: Redactie
Van gast naar bagelbaas: een nieuw hoofdstuk in het Schunck-gebouw

Soms loop je ergens naar binnen en weet je: dit klopt. Voor Jasper Sirre gebeurde dat in de Bagels & Beans in het Schunck-gebouw in Heerlen. Wat begon met een warme chocomel op het terras, groeide uit tot een liefde voor Bagels & Beans. En nu is Sirre sinds 11 juni officieel de nieuwe bagelbaas van Bagels & Beans Heerlen.

Jasper groeide op in Schoorl, maar woont inmiddels al jaren met zijn vrouw en twee dochters in Heerlen. Na een start in Maastricht vonden ze al snel hun plek in een fijn huis daar. Vanaf dag één voelden zij zich thuis in Heerlen. “Je mag hier gewoon jezelf zijn, zonder opsmuk of gedoe.”  Sirre kwam zo af en toe al bij Bagels & Beans, maar sinds hij in Heerlen is gaan wonen is hij alleen maar meer fan én vaste gast geworden. “Eigenlijk zijn wij het concept pas echt gaan waarderen sinds wij in Heerlen zijn gaan wonen. Vanaf dag één zaten we op het terras aan een heerlijke cappuccino.”

Van gast naar bagelbaas

Op woensdag 11 juni om precies 11:11 uur vond een bijzonder moment plaats in het hart van Heerlen. Huidige bagelbaas Esther droeg haar Bagels & Beans-vestiging aan de Bongerd over aan de nieuwe bagelbaas Jasper Sirre. In maart 2012 opende zij deze sfeervolle locatie in het culturele verzamelgebouw SCHUNCK, waar ze de afgelopen dertien jaar met toewijding heeft gebouwd aan een warm adres voor liefhebbers van bagels. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. 

Voor Sirre is deze overname extra bijzonder. Niet alleen omdat hij nu officieel bagelbaas is, maar ook omdat zijn band met Bagels & Beans hier ooit begon als gast. "Het begon dus met warme chocomel op een koude dag en voordat we het wisten zaten we daar ieder weekend", vertelt hij. “De sfeer, de muziek, de mensen. Alles klopte gewoon. De stap naar ondernemer kwam niet van de ene op de andere dag. We zijn bijna een jaar bezig geweest met de overname. Gelukkig ben ik goed begeleid door het team van Bagels & Beans en stond ik er nooit alleen voor.” 

Kunst, cultuur en koffie

Eén van de dingen waar Sirre het meest naar uitkijkt, is het dagelijks werken op deze plek. “Het Schunck-gebouw is een bruisende mix van kunst, muziek, literatuur. Iets dat heel goed past bij Bagels & Beans.” Hoewel de vertrouwde sfeer voorlopig blijft zoals die is, staat er na de bouwvak een ‘refresh’ gepland: nieuw meubilair, een nieuwe vloer, een fris geschilderd interieur én een vernieuwd bagelhuis. “Het blijft dezelfde plek, maar dan in een nieuw jasje.”

Sirre kijkt er vooral naar uit om zijn gasten te ontvangen op een plek waar kunst en cultuur samenkomen met geurige koffie en warme gastvrijheid. “Als mensen bij mij binnenlopen, wil ik dat ze even alles kunnen loslaten. Gewoon zitten, ontspannen en genieten. En daarna met een goed gevoel weer naar buiten stappen.” Jasper is niet van de toeters en bellen. Hij gelooft in de kracht van eenvoud en oprechte aandacht. “Bij mij moet niks. Iedereen is welkom. Als ik zie dat een gast zich gezien voelt door een glimlach, een praatje, een bekende bestelling die al klaarstaat, dan weet ik dat het goed is.” 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws