U heeft gezocht op :

22 november 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

22 november 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

21 november 2019 Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

20 november 2019 Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

20 november 2019 Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

19 november 2019 Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

14 november 2019 Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

14 november 2019 Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

13 november 2019 Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

13 november 2019 Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

12 november 2019 Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

11 november 2019 Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

11 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

9 november 2019 Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

7 november 2019 trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

7 november 2019 Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

5 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

5 november 2019 Opening Fastservice
Dunkin’ straks ook langs de snelweg

Het razend populaire koffie- en donutmerk Dunkin’ introduceert zijn petrol concept op de Nederlandse markt. De introductie vindt 6 en 7 november plaats op de Tankstation Vakbeurs in Houten, waar tankstationhouders kennis kunnen maken met drie verschillende concepten. Door de introductie kunnen...

4 november 2019 Columns
Column Sico de Moel: bijspijkeren

Afbranden, fermenteren, uitroken, drie dagen lang gingen we groenten te lijf met schimmels, bacteriën, magnetrons, hogedrukpannen en verfbranders. Ik wil meer, of eigenlijk alles, weten over groenten. Onder leiding van collega chef-kok Robert Verweij en groentefreak Meneer Wateetons gingen w...

4 november 2019 Economie KHN
Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussiëren over de toekomst van de branche. Samen met premier Mark Rutte werden de uitdagingen besproken tijdens het allereerste Meesterwerkevent van de Konin...

1 november 2019 Opening Internationaal
Nieuw in de Rotterdamse foodhallen: Ftou

Op 1 november 2019 wordt in de Foodhallen Rotterdam een nieuwe foodstand geopend. Bij Ftou, een nieuw concept van Bar Pulpo, kun je vanaf dan genieten van heerlijke Griekse gerechten met een twist. Eén jaar na de opening van Bar Pulpo in de Foodhallen komen eigenaren Jelmer Bouma en Pegah...

1 november 2019 Vega
Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

De trend van vegan eten zet onverminderd door in Nederland. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en kiezen daarbij voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. Ter gelegenheid van World Vegan Day, op vrijdag 1 november, brengt maaltijdplatform Deliveroo daarom deze trend i...

29 oktober 2019 Vega Den Haag
De Zwarte Ruiter geeft 10 snoeiharde redenen waarom plantaardig eten rock’n’roll is

Op vrijdag 1 november is het World Vegan Day. Die dag serveert de Zwarte Ruiter (Den Haag) alleen plantaardig eten. Twee jaar geleden is het poppodium annex eetcafé op groen gegaan met 80 procent vegetarische gerechten op de kaart. Goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor de planeet. E...

29 oktober 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Sigaretten op het terras gaan in rook op

De term 'rookvrije generatie' vliegt je tegenwoordig om de oren. Op steeds meer plekken is het verboden om te roken en bovendien wordt de roker steeds meer dwarsgezeten door allerlei maatregelen, zoals het verhogen van de accijnzen op sigaretten. Waar het vroeger heel gewoon was om in de tre...

28 oktober 2019 Personeel
FNV Horecabond gaat ZZP’ers verenigen

FNV Horecabond heeft vandaag tijdens de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen ZZP’ers, dit is ongeveer 15% procent van de beroepsbevolking. Binnen de horeca, catering en recreatie is deze groep behoorlijk aan het groeien. ZZP Hos...

28 oktober 2019 Achtergronden Culinair
Griezelen bij De Beren: speciale Halloween cocktail met meelwormen en sprinkhanen

Waaghalzen en daredevils kunnen tijdens Halloween hun hart ophalen bij De Beren restaurants. Daar wordt speciaal voor deze feestdag een wel heel bijzondere cocktail geschonken: de Pumpkin Spiced Disaronno Sour. De cocktail bestaat uit pumpkin puree gemixt met Disaronno Sour en een topping van knappe...

25 oktober 2019 Opening
Biefstukrestaurant Loetje opent 20ste vestiging

Biefstukrestaurant Loetje opent vandaag haar eerste vestiging in Brabant. Loetje Breda, gelegen aan de Dr. Batenburglaan, is gevestigd in een prachtig verbouwd pand met terras. Het is alweer het twintigste filiaal van het restaurant dat bekend staat om ‘de lekkerste biefstuk’. Gistere...

25 oktober 2019 Sluiting
Enschedese lunchroom moet noodgedwongen sluiten

Lunchroom Oloa in Enschede gaat sluitend. De llunchzaak staat bekend om zijn gezonde haverpannenkoeken. De eigenaresse verklaart dat de zaak niet rendabel bleek, ondanks de positieve reacties van de gasten. Wanneer Oloa gaat sluiten is nog niet bekend en er wordt inmiddels een huurder gezoch...

23 oktober 2019 Ontbijt Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel...

23 oktober 2019 Advertorial
Van kraanwater naar tafelwater met EcoTapwater

Mineraalwater bottelen vanuit een verre bron ergens in Europa, vervuilende dieselwagens kilometers laten rijden om vervolgens na gebruik de petfles in de prullenbak te gooien. Het is niet meer van deze tijd. Er is een duurzamere oplossing voor de horeca; EcoTapwater. Een filtersysteem, aangesloten o...

22 oktober 2019 Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

17 oktober 2019 Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

16 oktober 2019 Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

16 oktober 2019 Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

15 oktober 2019 Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

15 oktober 2019 Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

15 oktober 2019 Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne&...

15 oktober 2019 Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

11 oktober 2019 Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

10 oktober 2019 Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

9 oktober 2019 Bezorgen
Takeaway.com kreeg 87 procent meer bestellingen te verwerken

Takeaway.com publiceerde zojuist een 'orderupdate' voor het derde kwartaal van 2019. De zaken gaan goed voor het Nederlandse bedrijf: er werd 'overall' 87 procent meer besteld in het derde kwartaal. Duitsland spant de kroon: daar werd maar liefst 136 procent meer besteld! Verklari...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Dit zijn de vijf finalisten voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De jury heeft besloten. Na een uitvoerige inventarisatie van de talloze inzendingen zijn dit de vijf broodjes die het hoogst werden gewaardeerd door de jury. De mystery jury gaat de komende periode op pad om de broodjes van de finalisten te proeven, waarna op vrijdag 8 november de winnaar bekend wor...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Broodje Beiroet

Vol trots presenteren we je de vijfde, en laatste, genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Broodje Beiroet' van Lunchroom De Kofffiepot in Hardenberg. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerde...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 4: Sandwich gerookte kip

Vol trots presenteren we je de vierde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Sandwich gerookte kip' van Grand café Plaza op Schiphol. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 3: Gegrilde Aubergineburger

Vol trots presenteren we je de derde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Gegrilde Aubergineburger' van Villa Heidetuin in Bergen op Zoom. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden ...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort ...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 1: Club Eend

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnen...

8 oktober 2019
Ondernemers vaak doelwit van helers

Regelmatig zijn ondernemers het doelwit van helers, bijvoorbeeld doordat zij gestolen producten aangeboden krijgen. Ook worden zij slachtoffer van bedrijfsinbraken of overvallen waarbij eigendommen worden buitgemaakt. In 80% van de gevallen wordt buit geheeld. Gelukkig kunnen ondernemers veel doen o...

7 oktober 2019 Events Rotterdam
Bram Ladage organiseert het Aardappel Oogst Festival

Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival. Dit jaar vindt het festival voor de tweede keer plaats in hartje Rotterdam: pal naast de Markthal. Tijdens het evenement zijn alle patatliefhebbers welkom om te ontdekken hoe de beroemde patatjes v...

7 oktober 2019 Opening Bezorgen
De Beren bezorgrestaurants maakt groeispurt; drie vestigingen binnen drie weken

Binnen een tijdsbestek van drie weken opende De Beren maar liefst drie gloednieuwe bezorgrestaurants; in Leiden-Zuid, Dordrecht-Zuid én Apeldoorn-West. De teller staat nu op 23. Het bijzondere aan de groei, is dat deze kenmerkend is voor de interne kansen bij De Beren. De franchisenemers d...

4 oktober 2019 Achtergronden Fastfood
Bram Ladage zet ouderen opnieuw in het zonnetje

Bram Ladage deelt uit! Tijdens Nationale Ouderendag trakteert de Rotterdamse patatkoning ouderen voor de tweede keer op rij op gratis patat. Dit jaar mogen de bewoners van Humanitas Akropolis in Hillegersberg zich te goed doen aan de goedgevulde puntzakken van Bram Ladage. Rond het middaguur worden ...

4 oktober 2019 Achtergronden Vega
Forse stijging deelnemers ‘Eet Geen Dierendag’

De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier serveren vandaag tweeduizend bedrijfsrestaurants door het hele land vegetarische lunchgerechten. “Het draagvlak groeit heel snel. Geweldig dat zo...

2 oktober 2019 Snacks Achtergronden
Onderzoek: organisatie van borrel daalt in achting als eten niet goed is

Maar liefst 25 procent van de Nederlanders vindt ongezonde hapjes op netwerkborrels vandaag de dag niet meer kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van BoxBites onder 308 werkende Nederlanders. Bij 57 procent van hen daalt de organisator van de borrel in achting als het eten van matige kwaliteit is. He...

1 oktober 2019 Fastservice Fastfood
McDonald’s introduceert Veggie Nuggets

McDonald’s biedt de iconische Chicken McNuggets nu ook in een vegetarische variant aan: de Veggie Nuggets. Hiermee speelt McDonald’s in op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten. De Veggie Nuggets volgen op de eerdere succesvolle introducties van de Veggie Homestyle Cri...

1 oktober 2019 Economie trends
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J...

30 september 2019 Awards
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden 2020 geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k...

27 september 2019 Wet- en regelgeving Achtergronden
Rookruimtes in horeca definitief en per direct verboden

Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn definitief verboden. De Hoge Raad heeft dit vrijdag bepaald. De nu nog aanwezige rookruimtes moeten daarom per direct sluiten. Of er ook direct wordt gehandhaafd is nog niet duidelijk. Daarover later meer. Clean Air Neder...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

26 september 2019 Awards
FNV Horecabond is op zoek naar de GastvrijheidsTopper 2019

Het is hard werken in de gastvrijheidsbranche en dat verdient wel wat waardering. FNV Horecabond vindt dat deze medewerkers in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom de GastvrijheidsTop 2019. Tijdens de GastvrijheidsTop 2019 wordt ook de GastvrijheidsTopper bekendgemaakt. FNV Horec...

26 september 2019 Den Haag
Haagse horeca helpt mensen die het moeilijk hebben

Tijdens World Food Day, op 16 oktober 2019, is de officiële opening van een gloednieuw project in Den Haag: Vers & Vrij. Het project ondersteunt huishoudens die (tijdelijk) in zwaar weer zitten met een dagelijkse maaltijd, aangeboden door horecagelegenheden, scholen en andere instellingen i...

26 september 2019 Bezorgen
Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop...

25 september 2019 Lunch Achtergronden
Nieuwe naam voor Bagels & Beans

Met ingang van vrijdag 4 oktober zal de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk een naamswijziging doorvoeren. De naamsverandering wordt gevierd met een gratis koffie of thee naar keuze en een feestelijke winactie voor iedereen die met (huis)dier langs komt. Op vrijdag 4 oktober wordt de naam van...

25 september 2019 Amsterdam Fastservice
Nieuw soort culi-snackbar opent in Amsterdam

Eind oktober opent Hurryhurrygogo haar deuren aan de Singel 460 in Amsterdam. Onder de supperclub wordt in de voormalige French Connection ruimte gemaakt voor dit nog chaotischere en hysterischere zusje van Happyhappyjoyjoy. De nieuwe snack-bar biedt plaats voor eigen events, verschillende cocktails...

25 september 2019
De Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend

Op dinsdag 24 september 2019 heeft De Pizza Academy op horecabeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar Pizzaiolo opleiding. Deze opleiding leidt deelnemers op tot ambachtelijk pizzabakker en wordt afgesloten met het examen SVH pizzaiolo. Het is de eerste ...

25 september 2019 Awards Vega
Veggies On Fire wint Gaia Green award 2019

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederlan...

24 september 2019 Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

23 september 2019 Events Achtergronden
BBB Maastricht viert jubileum en pakt uit

BBB Maastricht is de oudste horecabeurs van ons land. Wie de beurs nog nooit heeft bezocht zal versteld staan van de veelzijdigheid in het aanbod en het uitmuntende programma. Voor bierliefhebbers is er de Specialty Beer Bay, culinaire fijnproevers en keukenprofessionals kunnen hun kennis bijschaven...

23 september 2019 Tech
Makro Nederland introduceert digitaal horecaplatform voor horecaondernemers

Tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september 2019 lanceert Makro het nieuwe online platform DISH in Nederland. Met dit platform ondersteunt Makro horecaondernemers met een gebruikersvriendelijk platform waar ondernemers een eigen website op kunnen zetten, eenvoudig reserveringen ku...

20 september 2019 Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

20 september 2019 Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

18 september 2019 Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

18 september 2019 Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

17 september 2019 Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

17 september 2019 Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

17 september 2019 Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

17 september 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

16 september 2019 Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

13 september 2019 Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

13 september 2019 Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. "...

11 september 2019 Opening Koffie & thee
Italiaans genieten in Nieuwegein met Doppio Espresso

Espressobarketen Doppio Espresso heeft in Nieuwegein haar nieuwste vestiging geopend. De espressobar is gevestigd in het winkelcentrum Cityplaza en versterkt hiermee het horeca-aanbod in het winkelhart van Nieuwegein. Binnen waan je jezelf in Milaan, met de Kees van der Westen espressomachine, de...

10 september 2019 Achtergronden Fastfood
Je kunt nu ook donuts eten langs de snelweg

Dunkin’, een van ’s werelds grootste coffee and baked goods merken, komt na de samenwerking met Jumbo en de aankondiging van de nieuwe pop-up in Zoetermeer, nu ook met een vestiging langs de snelweg. Donutliefhebbers ‘en-route’ kunnen vanaf 28 september langs de A2 terecht vo...

10 september 2019 Events Culinair
Gastvrij Rotterdam verrast met 'pop-up-Parkheuvel' restaurant

Dit jaar is tweesterrenchef Erik van Loo aanwezig met 'Parkheuvel Experience’ als pop-up restaurant op Gastvrij Rotterdam. In Parkheuvel Experience kunnen bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genieten van signature gerechten en een goed glas wijn. Eerste tweesterrenchef op Ga...

10 september 2019 Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

7 september 2019 Interview Longread
Interview oprichters Social Deal: ''Van lege tafels naar meer winst''

Rens van de Berg en Bart Oosterholt zijn de oprichters van Social Deal, het platform waar consumenten met korting de beste deals voor vrijetijdsbestedingen kunnen scoren. En ja, de horeca is een zeer grote doelgroep voor Social Deal. Rens: “We bestaan nu zo’n achteneenhalf jaar en zijn i...

6 september 2019 Bier Internationaal
Hotel laat gast 100.000 euro voor een biertje betalen

Dat er soms bizarre bedragen voor een IPA gerekend worden, dat weten we. Vooral wanneer het hop uit de Himalaya komt, het water afkomstig is van smeltwater van de allerlaatste gletsjer op IJsland en de verpakking compleet biologisch afbreekbaar is. Maar 100.000 euro voor één biertje? E...

5 september 2019 Drinks Koffie & thee
De Pumpkin Spice Latte is terug bij Starbucks

De herfst kan beginnen: de Pumpkin Spice Latte is terug en ook in een vegan variant verkrijgbaar bij Starbucks. Nadat we de beroemde klassieker maandenlang hebben moeten missen, is de Pumpkin Spice Latte vanaf vandaag weer verkrijgbaar bij alle Starbuckslocaties in Nederland. Net als vorig jaar kan ...

4 september 2019 Opening
Family opent vijfde nieuwe vestiging dit jaar [foto's]

Na de opening van Family Oude Wetering, Family Saendelft, Family Purmerend en Family Axel eerder dit jaar volgt wederom de opening van een nieuwe vestiging. Deze keer in het midden van het land. Family Maarssen is sinds 2 september een feit. De nieuwe vestiging is gelegen in het winkelcentrum Bi...

3 september 2019 Food Amsterdam
Uniek concept met foodtruck in Amsterdam

Zaterdag 7 september opent De Grote Wisseltruck haar rijdende proefkeuken. Vanuit een unieke foodtruck serveren de eerste geselecteerde food-entrepreneurs Caribbean soulfood. De feestelijke foodtruckopening – met gratis tastings, muzikale side dishes en de Juiciety Festival teaser – vind...

2 september 2019 Tech
Vernieuwde app OpenTable speelt in op voorkeuren van gebruiker

OpenTable, wereldleider in restaurantreserveringen introduceert de gloednieuwe gepersonaliseerde OpenTable app. De vernieuwde app verzamelt belangrijke voorkeuren, waaronder reserveringsgeschiedenis, voorkeuren voor bepaalde keukens en jouw feedback wat tot gepersonaliseerde aanbevelingen leidt. Het...

2 september 2019 Opening Fastfood
Eerste donut-automatiek ter wereld in Groningen

Op 4 september om 08.00 uur geeft de Jumbo Foodmarkt in Groningen de aftrap voor de samenwerking van Dunkin’ met de Maripaan Groep in het hoge noorden. Donutliefhebbers kunnen vanaf dan terecht bij pop-up stores van ’s werelds meest toonaangevende coffee and baked goods merk in de Jumbo ...

30 augustus 2019 Economie
CBS: Omzet horeca stijgt 1,5 procent

De omzet van de horeca steeg in het tweede kwartaal van 2019 met 1,5 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 0,1 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 4,3 procent en de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,3 procent. De omzet van l...

30 augustus 2019 Opening
Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze haar eigen Bagels & Beans aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat. Nijmegenaren zullen waarschijnlijk denken: 'Er was toch al een Bagels & ...

29 augustus 2019 Awards
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k...

29 augustus 2019 Bezorgen
Overvallen op maaltijdbezorgers explosief gestegen

In de eerste zeven maanden van 2019 is het aantal overvallen op maaltijdbezorgers ten opzichte van dezelfde periode in 2018 ruim verdubbeld: van 42 naar 88. Dat meldt het AD vandaag. De maaltijdbezorgers zijn een makkelijk doelwit voor de overvallers. Ze weten dat de bezorgers bijna altijd cas...

28 augustus 2019 trends
Bangkok: Paradijs voor visfoodies

Op naar Thailand en daar eten we...VIS! Hoewel het land van de glimlach bekend staat om haar waanzinnige Pad Thai en heerlijk geurende groene en rode curry is er in Bangkok ook een waanzinnige Japanse viscultuur. Er wonen zo’n 50.000 Japanners in de hoofdstad van Thailand en dit maakt dat j...

28 augustus 2019 Economie
Toeristische bestedingen 87,5 miljard euro in 2018

De toeristische bestedingen in Nederland bedroegen 87,5 miljard euro in 2018 en waren daarmee 6,4 procent hoger dan in 2017. Gecorrigeerd voor prijsveranderingen groeiden deze bestedingen met 4,1 procent. Het aantal banen in de toeristische sector nam met 27 duizend toe tot 791 duizend. Dit blijkt u...

27 augustus 2019 trends Tech
Horeca zorgt voor grote populariteit van betaalverzoek apps

Apps waarmee betaalverzoeken verstuurd worden, zoals Tikkie, zijn zeer populair bij jongeren. Ruim 6 op de 10 Nederlanders onder de 34 jaar verstuurt wel eens betaalverzoeken via hun smartphone. De betaalverzoeken worden vaak onderling verstuurd om de (voorgeschoten) rekening voor o.a. drankjes, ete...

27 augustus 2019
Vijf tips om wespen op afstand te houden

De lichte paniek op ieder terras is weer begonnen. Dansend tussen de zwartgele insecten zullen de gasten en werknemers de strijd op het terras aangaan. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirr...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: