U heeft gezocht op :

29 mei 2020 Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

29 mei 2020 Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

29 mei 2020 Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

29 mei 2020 Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

29 mei 2020 Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

29 mei 2020 Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

28 mei 2020 Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

28 mei 2020 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

28 mei 2020 Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

27 mei 2020 Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

27 mei 2020 Columns
Column: warwir

De wirwar van regeltjes met betrekking tot het coronavirus scheppen niet bepaald de duidelijkheid die we zo graag verlangen van de overheid. Zo is de wirwar gepromoveerd tot warwir; zo onduidelijk is de communicatie vanuit de overheid. Werkgeversorganisatie KHN doet zijn best, dat zien we allemaal, ...

27 mei 2020 Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

26 mei 2020 Opening
Frites Affairs opent in Almere Centrum

Op vrijdag 29 mei opent het derde horecaconcept van Albron de deuren in Almere Centrum. Na Le Perron en Starbucks eerder dit jaar is het de beurt aan de gourmet snackformule Frites Affairs. De drie concepten vormen een strategische samenwerking tussen Albron en vastgoedontwikkelaar Unibail-Rodamco-W...

26 mei 2020 Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

25 mei 2020 Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

25 mei 2020 Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

22 mei 2020
Coffeelicious gelooft niet in de anderhalvemetereconomie en sluit locatie Rotterdam

Sinds de start van de coronacrisis heeft Coffeelicious er alles aan gedaan om het hoofd boven water te houden. Met succes. Echter nemen zij nu rigoureuze maatregelen om hun business weer gezond te maken en te behouden. De eerste knoop is doorgehakt: Coffeelicious Rotterdam sluit na dit weekend de...

20 mei 2020 Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

20 mei 2020 Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

20 mei 2020 Koffie & thee Coronacrisis
Doppio opent op 1 juni en gaat zelfs een stapje verder

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso bereiden zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en...

20 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

20 mei 2020 Utrecht Coronacrisis
LandgoedKeuken Utrecht vanaf 1 juni weer open

Vanaf 1 juni aanstaande kan men weer gezellig ontbijten, koffiedrinken, lunchen en borrelen, zowel binnen als buiten bij LandgoedKeuken Utrecht. Om te vieren dat de horeca weer open mag, krijgen alle gasten van 1 tot en met 7 juni een welkomstdrankje aangeboden bij een ontbijt of lunch. Het team ...

19 mei 2020 Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

19 mei 2020 Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

19 mei 2020 Economie
Groei franchisesector houdt aan

De cijfers van de NFV Franchise Statistiek over het jaar 2019 laten weer een mooie groei zien in de Nederlandse franchisesector. Het totaal aantal franchiseformules is met ruim 10% gestegen van 836 naar 921 formules verdeeld over verschillende sectoren. Nederlandse franchiseformules realiseerden ...

19 mei 2020 Rotterdam Coronacrisis
Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen worden veel beurzen en evenementen uitgesteld. De organisatie van Gastvrij Rotterdam heeft besloten ook de vakbeurs, die gepland stond van 21 t/m 23 september 2020, uit te stellen naar 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy....

18 mei 2020 Food trends
Poké Perfect lanceert als eerste in Nederland warme poké bowls

Vier jaar geleden liet Poké Perfect ons land voor het eerst kennis maken met de poké bowl. Al snel bleek het healthy fast-food concept een ongekend succes en binnen korte tijd openden er locaties in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. "We vinden het belangrijk om regelmatig te vernie...

18 mei 2020 Toerisme Coronacrisis
65+'er niet bang en boekt erop los voor mei en juni

De 65+'er is niet bang om erop uit te trekken, blijkt uit de recente boekingscijfers van Voordeeluitjes.nl. Ondanks corona boeken 65+'ers in groten getale een uitje binnen Nederland met een aankomstdatum in mei of juni. Een derde van het totale aantal boekingen is afkomstig vanuit 65-plusser...

18 mei 2020 Economie KHN Coronacrisis
KHN: horecaondernemers redden het alleen met extra steun

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de horecabranche in hoog tempo toenemen. Veel horecaondernemers zijn in acute liquiditeitsproblemen gekomen. De loonkosten minus de NOW-subsidie lopen door als eigen risico, de vaste kosten lopen op en aa...

14 mei 2020 Coronacrisis
Grapperhaus: "Horecaondernemers zelf verantwoordelijk voor 1,5 meter"

Horecaondernemers zijn er na 1 juni (als de horeca daadwerkelijk open mag vanaf die datum) zelf verantwoordelijk voor dat hun gasten 1,5 meter afstand houden op de terrassen, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Hij meldt wel dat hij zoekt naar een handige invulling van de regel...

14 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN zet te hoog in met protocol, horeca-vakverenigingen komen met een alternatief

Vakorganisaties VCHO, NHG en ProFri vinden de exacte voorwaarden van eten en drinken ter plekke per 1 juni aanstaande nog onvoldoende om een keihard protocol te presenteren aan hun achterbannen. Het trio waagt zich daarom (nog) niet aan definitieve adviezen, in afwachting van meer duidelijkheid van ...

11 mei 2020 Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN geeft uitleg: wat mag wel, wat mag niet per 1 juni?

Het kabinet maakte tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei 2020 bekend dat de horeca met ingang van 1 juni 2020, mits het coronavirus voldoende onder controle is, gedeeltelijk weer open mag. Wat zijn de voorwaarden? Met welke beperkingen hebben we te maken? Wat mag er binnen? En wat zij...

11 mei 2020 Economie Coronacrisis
Tweede pakket steunmaatregelen: ontslagboete verdwijnt

De nu nog geldende 'ontslagboete' die werkgevers moeten betalen als ze gebruik maken van het eerste steunpakket, verdwijnt in het tweede steunpakket. Dat zei Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken, afgelopen vrijdag tijdens de uitzending van Op1. Bedrijven die in financiële...

8 mei 2020 Economie Coronacrisis
CBS: horecaondernemers meest pessimistisch over voortbestaan onderneming

Veel niet-financiële bedrijven vrezen voor hun voortbestaan als de coronacrisis lang aanhoudt. Bijna de helft van de ondernemers in het Nederlandse niet-financiële bedrijfsleven verwacht dat het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar komt als de coronacrisis langer dan een halfjaar aanhoud...

8 mei 2020 Coronacrisis
Het horeca coronawoordenboek

Het coronavirus waart al enige tijd rond in ons land en de genomen maatregelen hebben in economische, maatschappelijke en medische zin hun sporen nagelaten. Gelukkig levert de situatie ons wel iets op: een uitbreiding van ons vocabulaire. Na de kreditecrisis en de klimaatcrisis hebben we nu de coron...

8 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN: Tweede Kamer wil meer steun voor horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de Tweede Kamer de noodzaak inziet van een aanvullend steunpakket voor de horeca. Gisteren vond er een speciaal coronadebat plaats in de Tweede Kamer, waarbij Kamerleden aandacht hebben gevraagd voor het feit dat het huidige steunpakket onvoldoende is v...

8 mei 2020 Columns
Column Monique van Gevelt: De klok tikt onverbiddelijk door

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, voortglijdend op het donkere water en in de dikke mist. Waarnaartoe de reis gaat weet niemand helemaal zeker. ‘We varen op zicht’ blijft onze premier herhalen, ‘en kijken vooruit zover we kunnen zien’. Want de spreekwoordelijke pun...

8 mei 2020 Coronacrisis
Overzicht veiligheidsregio's Nederland

Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerzorg, rampenbeheersing, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De coronamaatregelen die gel...

6 mei 2020 Coronacrisis
Horeca per 1 juni weer open

De Nederlandse horeca mag per 1 juni weer de deuren openen. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend in een persconferentie. De horeca heeft zich wel te houden aan duidelijke voorwaarden. Zo mogen horecazaken maximaal dertig mensen ontvangen, inclusief personeel. Daarbij moet de anderhalvemet...

6 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN voorzichtig positief, noodplan horeca essentieel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is voorzichtig positief. De vandaag aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet biedt voor het eerst concreet perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente lockdown in Nederland hebben de branche ke...

6 mei 2020 Opening Fastservice
Kwalitaria opent nieuwe vestiging in Zeist

De opening hadden ondernemers Cau en Tuyen van Nguyen zich ongetwijfeld anders voorgesteld, zo midden in de coronacrisis. Toch openen ze vandaag met trots de deuren van Kwalitaria De Clomp in het gelijknamige winkelcentrum in Zeist. Het zitgedeelte van het restaurant is gesloten, maar gasten kunnen ...

6 mei 2020 Interview Coronacrisis
Dirk Beljaarts (KHN): "Na het gesprek met het OMT heb ik goede hoop dat de horeca weer open mag"

Dirk Beljaarts, directeur van KHN, deelde vanmiddag via social media mee dat hij een positief gesprek had gehad met minister Grapperhaus en staatssecretaris Keijzer. Het stemt hoopvol over een eventuele heropening van de Nederlandse horeca op korte termijn. We besloten Dirk te bellen en te vragen om...

6 mei 2020 Coronacrisis
Verwachting: terrassen open op 1 juni, cafés en restaurants open voor 30 gasten

Het kabinet komt naar verwachting vanavond met een nieuwe verlichting van de coronamaatregelen. De horeca zou volgens Haagse bronnen onder voorwaarden weer gedeeltelijk open kunnen per 1 juni. Die datum is overigens niet bevestigd, maar ligt wel voor de hand. Wanneer horecagasten anderhalve meter...

6 mei 2020 Faillissement Coronacrisis
Nederlandse restaurants Vapiano failliet

Fastfood restaurantketen Vapiano Nederland is failliet verklaard. Dat blijkt uit een registratie van de rechtbank Gelderland. Het ging al niet goed met de fastfoodketen, nu heeft de coronacrisis het bedrijf de das om gedaan. Naar een mogelijke doorstart wordt door de curator onderzoek gedaan, zo ...

6 mei 2020 Economie Coronacrisis
Meeste lunchroomondernemers denken de coronacrisis te overleven

De coronacrisis duurt voort. Het grootste deel van de bevolking heeft begrip voor de maatregelen, zo ook bij de horecaondernemers. Het is even doorbijten, maar uit ons onderzoek onder eigenaren van lunchrooms en dagzaken blijkt dat bijna zeventig procent van (69,8 %) van hen verwacht de crisis te ov...

3 mei 2020 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen met die verloren tijd dan je voor te bereiden op de wedstrijd voor het Lekkerste L...

30 april 2020 Bier
Hertog Jan doneert alle opbrengsten nieuw bier aan horeca

Hertog Jan lanceert een nieuw speciaalbier om horecaondernemers te steunen in deze moeilijke tijden. Vanaf vandaag kunnen consumenten het nieuwe speciaalbier Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel. De Arcense brouwer doneert alle verkoopopbrengsten aan 24 ...

30 april 2020 KHN Coronacrisis
Verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor horecaondernemers

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Financiën vullen ondersteuning aan en vereenvoudigen de voorwaarden. KHN zet alle nieuwe steunmaatregelen voor je op een rij. De overheidsmaatregelen om de pandemie van het Covid-19 virus in te dammen hakken er zeker in de horeca...

28 april 2020 Coronacrisis
Poll: overleeft jouw lunchroom de coronacrisis?

Nu duidelijk is geworden dat de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verlengd worden, willen we graag van onze lezers weten of zij verwachten deze crisis te overleven. Het betreft een eenvoudige meerkeuzevraag, maar het is daarnaast fijn om ook je motivatie te ...

28 april 2020 Sluiting Coronacrisis
By Tater sluit definitief de deuren

De noodgedwongen sluiting van de horeca duurt inmiddels zes weken en eist zijn eerste slachtoffers. Restaurant By Tater uit het Brabantse Teteringen sluit definitief de de deuren. Eigenaren Frank en Jessica Schrauwen laten via hun Facebookpagina weten het hoofd niet meer boven water te kunnen houden...

27 april 2020 Video
Ode aan de Amsterdamse horeca [video]

De Ode aan de Amsterdamse Horeca geeft een kijkje achter de gevels van onder andere Meneer Nieges, Disco Dolly, Cafe Hermes, Brasserie van Dam en Het Paardje, en deelt de persoonlijke ervaringen van de mensen achter deze zaken. Het passieproject is gerealiseerd door jong filmtalent van MediaMonks Fi...

24 april 2020 Food Bezorgen
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

24 april 2020 Economie Coronacrisis
Dit is de invloed van de coronacrisis op leisure

ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact op de horeca- en leisurebranche, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende restricties. De sector leisure wordt geraa...

23 april 2020 Economie Coronacrisis
Klaas Dijkhoff pleit voor extra steun aan horecasector

De VVD wil ook bepaalde voorwaarden verbinden aan een tweede noodpakket aan bedrijven. Dit houdt in dat bedrijven die zich 'ongepast' gedragen niet in aanmerking komen voor overheidssteun, zo vertelt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Bedrijven die bonussen uitkeren aan de top of aandelen...

22 april 2020 Mensen
Rotterdamse ondernemers schenken Ronald McDonald Huizen 25.000 maaltijden

Partycateraar Huis vol Smaak en Compagnon Events hebben de handen ineengeslagen voor de Ronald McDonald Huizen in heel Nederland. De komende twee maanden verzorgen...

22 april 2020 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Open blijven of deuren sluiten bij afwezigheid leidinggevende?

Aan de aanwezigheid van een leidinggevende in een horecabedrijf zijn regels verbonden. Aan de hand van een op de praktijk gebaseerde casus neem ik je mee in de gevolgen bij het niet voldoen aan deze regels (wanneer de horeca straks weer open is). Mike is eigenaar van Café Mike, een klein m...

21 april 2020 Coronacrisis
Horeca blijft zeker dicht tot 20 mei

Het hoge woord is eruit: de horeca blijft gesloten tot 20 mei en tot 1 september zijn er geen evenementen toegestaan. De basisscholen gaan (voor de helft van de tijd en in aangepaste vorm) weer open op 11 mei en de kinderopvangcentra zullen ook weer openen. De maatregelen worden dus, met uitzonderin...

21 april 2020 Coronacrisis
Chinese restaurants, ijssalons en frietzaken willen temperatuur gasten meten

Vakorganisaties VCHO, ProFri en het IJscentrum hebben een concept-protocol ingediend bij de ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra voor de 8800 horecabedrijven die zij vertegenwoordigen. Het bevat concrete richtlijnen om zowel nu als in de nabije toekomst als horecabedrijf te kunnen functioneren in ...

20 april 2020
FNV Horeca betreurt berichtgeving KHN over afbreken overleg

FNV Horeca en CNV Vakmensen betreuren ten zeerste dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven het overleg met hen te staken. FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met KHN maar eenmaal formeel overleg gevoerd de afgelopen periode. Dit overleg ging vooral over de maatregelen om uitstel van de...

20 april 2020 Duurzaamheid
Yoghurt Barn wordt klimaatpositief en zet nieuwe standaard in duurzame horeca

Yoghurt Barn is de eerste Nederlandse horecaformule die klimaatpositief gaat ondernemen. Dat betekent dat elke gast vanaf nu een positieve impact heeft op het klimaat. Het bedrijf zet hiermee de nieuwe standaard in duurzame horeca en hoopt dat andere formules in binnen- en buitenland het voorbeeld z...

20 april 2020 Coronacrisis
Biefstukrestaurant Loetje klaar voor 1,5 meter afstand in de horeca

Biefstukrestaurant Loetje heeft zich goed voorbereid als straks de horeca voorzichtig aan weer open mag. Na de sluiting van alle restaurants naar aanleiding van de coronacrisis is het bedrijf direct begonnen met de voorbereidingen voor als de filialen weer open mogen. Naast dat er concrete plannen z...

20 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Culinair genoegen: afhalen en bezorgen in coronatijd

Voor veel restaurants is de enige manier om het hoofd boven water te houden in deze tijd van coronacrisis het bezorgen en laten afhalen van eten. De grote restaurantketens gaan daar goed mee om en hebben dat al gauw weten in te richten. Toch zijn er nog veel restaurants, waaronder ook de hoog aanges...

20 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Bagels & Beans lanceert online bestellen

Om liefhebbers van bagels en koffie in deze tijd toch te kunnen bedienen heeft Bagels & Beans de digitale deuren van de bestelwebsite geopend: bestel.bagelsbeans.nl. Bagelfans kunnen weer genieten van hun dagelijkse dosis bagels, koffie en geluk, maar uiteraard wel in een aangepaste vorm. Bes...

20 april 2020 KHN Coronacrisis
KHN staakt overleg met vakbonden

De afgelopen periode heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gesprekken gevoerd met de vakbonden CNV Vakmensen (CNV) en FNV Horeca (FNV) over tijdelijke maatregelen met betrekking tot flexibiliteit en verlofdagen. In deze gesprekken heeft KHN aangekaart dat alle financiële druk nu uitsluitend ...

17 april 2020 Coronacrisis
Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemetersamenleving

De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeterdienstverlening. De afgelopen periode hebben zij gebruikt om hun horecazaken aan te passen en gereed te maken, zodat kan worden voldaan aan de RIVM richtlijnen in de nieuwe anderhalvemetersamenleving...

16 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: binnenlands toerisme is lichtpuntje

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van...

15 april 2020 KHN
KHN: anderhalvemetereconomie onwerkbaar voor horeca

De uitbraak van het coronavirus heeft een gigantische maatschappelijke impact. Voor de horecabranche heeft de coronacrisis geresulteerd in de sluiting van eet- en drinkgelegenheden vanaf 15 maart en ook de vraag naar overnachtingen is bijna compleet weggevallen. De coronamaatregelen zijn in ieder ...

15 april 2020 Coronacrisis
Op deze manier overleven horecaondernemers de coronacrisis

Van betalen na gebruik naar betalen vooraf; het is de nieuwe realiteit voor horecaondernemers die wel de kosten moeten dragen, maar vanwege de coronacrisis geen inkomsten hebben. Talloze hotels, restaurants, cafés en lunchrooms verkopen momenteel vouchers, die later ingewisseld kunnen worden....

15 april 2020 Video Coronacrisis
Daan Boom maakt 'coronalied' voor de horeca

Daan Boom, velen kennen hem van het tv-programma Streetlab, is een serieuze hit op Youtube, waar hij ons allemaal een hart onder de riem steekt in deze zware tijd. Speciaal voor de horeca maakte hij deze video, op de melodie van 'I can see clearly now', van Johnny Nash. Een lichtpuntje. ...

15 april 2020 Food Coronacrisis
Banketbakkerij Van Dijk doneert 2.100 bereklauwen aan Groene Hart Ziekenhuis

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2.100 bereklauwen aan het Groene Hart Ziekenhuis. Op donderdag 16 april rijden banketbakkers Linda en Don Frederiks met hun karakteristieke bus met moorkop op het dak naar het ziekenhuis in Gouda om de specialiteit van het huis daar af te leveren aan alle ha...

15 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo breidt uit naar Hoofddorp

Vanaf vandaag is Deliveroo ook in Hoofddorp beschikbaar. Wie vanaf nu een maaltijd van zijn favoriete restaurant in Hoofddorp wil laten bezorgen, kan daarvoor bij Deliveroo terecht. Vanwege de huidige situatie, en op verzoek van restaurants, heeft het bedrijf besloten deze uitbreiding niet uit te st...

15 april 2020 Coronacrisis
HorecaMonitor: "BMKB-C regeling wordt niet goed uitgevoerd"

HorecaMonitor maakt zich grote zorgen over de uitvoering van de BMKB-C regeling. In een brief gericht aan KHN, vraagt HorecaMonitor aan de branchevereniging om het handelen van de banken onder de aandacht te brengen in 'Den Haag'. In de brief staat het volgende te lezen: "Ik citeer n...

10 april 2020 Columns Coronacrisis
De horeca is geen cruciale bedrijfstak in crisistijd, en toch wacht ons straks een belangrijke taak

Nu alles zo’n beetje is stilgevallen is het verschil tussen week- en weekenddagen vervaagd. Alle dagen lijken op elkaar. Werk en privé zijn met elkaar vervlochten geraakt in luttele weken. De drukte in het weekend waar mensen lekker op pad gingen is verdwenen en de files door de week zi...

10 april 2020 Coronacrisis
80% Nederlanders wil in toekomst meer schoonmaak van openbare ruimtes

Schoonmakers doen belangrijk werk, juist nu meer dan ooit. Premier Mark Rutte noemde schoonmakers in zijn speeches de afgelopen weken in één adem met verpleegkundigen en artsen als een cruciaal beroep in de coronacrisis. 91 procent van de Nederlanders deelt de mening van Rutte en noemt...

9 april 2020 Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

9 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

8 april 2020 Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

8 april 2020 KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

6 april 2020
Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

3 april 2020 Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

3 april 2020 Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

31 maart 2020 Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

31 maart 2020 Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

31 maart 2020 Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

30 maart 2020 Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

27 maart 2020 Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

27 maart 2020 Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

27 maart 2020 Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

26 maart 2020 Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

25 maart 2020 Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

24 maart 2020 Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

24 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Tijdelijk ook reguliere afhaalmaaltijden bij Too Good To Go

Nederlandse horecabedrijven staan momenteel voor een grote uitdaging. Nu hun deuren gesloten zijn, kan de mogelijkheid tot afhalen en bezorgen houvast bieden. Too Good To Go schiet te hulp en stelt vanaf nu hun platform beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. Zonder winstoogmerk. Met deze oplos...

18 maart 2020 Coronacrisis
Redderestaurants.nl: cashflow genereren voor horecaondernemers

Het omzetverlies binnen de horeca loopt minstens net zo snel op als het aantal coronabesmettingen. Reisbeperkingen, het advies om thuis te blijven en het verbod op grootschalige evenementen zorgden vorige week al voor een enorme impact op de horecabranche. De overheidsmaatregel om horecagelegenheden...

18 maart 2020 KHN Coronacrisis
SVH en KHN bieden horecamedewerkers die thuis zitten gratis complete e-learning

Afgelopen zondag was een grote klap voor de horeca, met het sluiten van cafés en restaurants. Op deze manier dragen horecaondernemers en hun medewerkers hun steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De impact van deze maatregel is groot; van de 466.000 medewerker...

18 maart 2020 Achtergronden Tech Coronacrisis
The Tosti Club: bestellen en betalen via Whatsapp

"De ontwikkeling was al een tijdje aan de gang maar nu –tijdens de coronacrisis- willen we onder meer deze WhatsApp-applicatie inzetten om onze zaak draaiende te houden. Aan de hand van een botje (robot) kun je onze ÉCHTE tosti’s en onze andere favourites bestellen, die een h...

17 maart 2020 Economie Wet- en regelgeving Coronacrisis
Kabinet presenteert noodpakket voor banen en economie

Het kabinet gaat alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat bedrijven omvallen tijdens de coronacrisis. Er worden tientallen miljarden vrijgemaakt om onder andere de horeca te voorzien van steun. Dat maakte minister Wiebes van Economische Zaken zojuist bekend op een persconferentie. Er komt een n...

17 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Dunkin’ lanceert eigen bezorgservice

Door de afgekondigde maatregelen voor de horeca omtrent het coronavirus heeft ook Dunkin’ voor een nog onbepaalde tijd al haar vestigingen moeten sluiten. De afgelopen dagen is er aan een oplossing gewerkt om Dunkin’s donutsfans toch te kunnen voorzien van onze zoete lekkernijen. Daarom ...

17 maart 2020 Events
Nationale Horecadag uitgesteld

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voor...

17 maart 2020 Achtergronden Ondernemen Coronacrisis
Tips voor Lunchrooms: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink- en eetgelegenheden in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. In dit l...

17 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Honderden restaurants gaan nu bezorgen

Steeds meer restaurants gaan zich richten op het bezorgen van maaltijden, veel van die zaken doen dat voor het eerst, vanwege de coronacrisis en de genomen maatregelen. Thuisbezorgd.nl meldt dat de afgelopen dagen enkele honderden restaurants aansluiting bij het platform hebben gezocht. In de pr...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: