The Black Cockatoo ontvangt 10.000ste gast

2 mei 2019 | Yonne van Geene

Lunchcafé The Black Cockatoo verwelkomde afgelopen zondag haar 10.000ste gast. Noël Landman werd verrast met een taart én een lunchbon voor twee personen.

Sinds de opening op 9 september 2018 zit het lunchcafé dagelijks vol. Een mix van Almeerders, jong en oud, maar ook mensen van buiten Almere weten het lunchcafé inmiddels te vinden. Sommigen rijden zelfs meer dan een uur voor een vegan kapsalon of broodje “draadjesvlees” kroket. Met het succes van The Black Cockatoo laten de inwoners van Almere zien dat er vraag is naar vernieuwende en duurzame horeca concepten.

Complimenten

“Je merkt aan de reacties van onze gasten dat ze hier echt op zaten te wachten. Veel gasten complimenteren ons over de originele en huiselijke inrichting. Maar we krijgen natuurlijk ook veel complimenten over onze koffie, taarten en lunchgerechten.” Vertelt eigenaar Kimberley Vonk.

Het lunchcafé is zeven dagen per week geopend en serveert 100 procent plantaardige ontbijt- en lunchgerechten. Op het menu staan gezonde gerechten zoals een granola bow, toast met hummus en sushi bowl, maar ook echte comfort food zoals een pittige 'cheeseburger', sweet potato fries en bitterballen. Er is ruimte om te werken, gratis wifi en ook aan de kinderen is gedacht met een kids menu en speelhoek voor de allerkleinsten.

Iets nieuws

Kimberley Vonk: “Mensen hebben echt behoefte aan iets anders, iets nieuws. Ook mensen die normaal nooit vegetarisch eten weten ons inmiddels te vinden. De eerste keer zie je ze even onwennig kijken, maar als ze dan eenmaal wat gegeten hebben, dan vinden ze het toch eigenlijk wel heel erg lekker en komen ze weer terug. Vaak merken ze ook niet eens dat wij in onze gerechten en taarten geen dierlijke producten gebruiken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: