The Black Cockatoo ontvangt 10.000ste gast

2 mei 2019 | Yonne van Geene

Lunchcafé The Black Cockatoo verwelkomde afgelopen zondag haar 10.000ste gast. Noël Landman werd verrast met een taart én een lunchbon voor twee personen.

Sinds de opening op 9 september 2018 zit het lunchcafé dagelijks vol. Een mix van Almeerders, jong en oud, maar ook mensen van buiten Almere weten het lunchcafé inmiddels te vinden. Sommigen rijden zelfs meer dan een uur voor een vegan kapsalon of broodje “draadjesvlees” kroket. Met het succes van The Black Cockatoo laten de inwoners van Almere zien dat er vraag is naar vernieuwende en duurzame horeca concepten.

Complimenten

“Je merkt aan de reacties van onze gasten dat ze hier echt op zaten te wachten. Veel gasten complimenteren ons over de originele en huiselijke inrichting. Maar we krijgen natuurlijk ook veel complimenten over onze koffie, taarten en lunchgerechten.” Vertelt eigenaar Kimberley Vonk.

Het lunchcafé is zeven dagen per week geopend en serveert 100 procent plantaardige ontbijt- en lunchgerechten. Op het menu staan gezonde gerechten zoals een granola bow, toast met hummus en sushi bowl, maar ook echte comfort food zoals een pittige 'cheeseburger', sweet potato fries en bitterballen. Er is ruimte om te werken, gratis wifi en ook aan de kinderen is gedacht met een kids menu en speelhoek voor de allerkleinsten.

Iets nieuws

Kimberley Vonk: “Mensen hebben echt behoefte aan iets anders, iets nieuws. Ook mensen die normaal nooit vegetarisch eten weten ons inmiddels te vinden. De eerste keer zie je ze even onwennig kijken, maar als ze dan eenmaal wat gegeten hebben, dan vinden ze het toch eigenlijk wel heel erg lekker en komen ze weer terug. Vaak merken ze ook niet eens dat wij in onze gerechten en taarten geen dierlijke producten gebruiken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: