The Black Cockatoo ontvangt 10.000ste gast

2 mei 2019 | Yonne van Geene

Lunchcafé The Black Cockatoo verwelkomde afgelopen zondag haar 10.000ste gast. Noël Landman werd verrast met een taart én een lunchbon voor twee personen.

Sinds de opening op 9 september 2018 zit het lunchcafé dagelijks vol. Een mix van Almeerders, jong en oud, maar ook mensen van buiten Almere weten het lunchcafé inmiddels te vinden. Sommigen rijden zelfs meer dan een uur voor een vegan kapsalon of broodje “draadjesvlees” kroket. Met het succes van The Black Cockatoo laten de inwoners van Almere zien dat er vraag is naar vernieuwende en duurzame horeca concepten.

Complimenten

“Je merkt aan de reacties van onze gasten dat ze hier echt op zaten te wachten. Veel gasten complimenteren ons over de originele en huiselijke inrichting. Maar we krijgen natuurlijk ook veel complimenten over onze koffie, taarten en lunchgerechten.” Vertelt eigenaar Kimberley Vonk.

Het lunchcafé is zeven dagen per week geopend en serveert 100 procent plantaardige ontbijt- en lunchgerechten. Op het menu staan gezonde gerechten zoals een granola bow, toast met hummus en sushi bowl, maar ook echte comfort food zoals een pittige 'cheeseburger', sweet potato fries en bitterballen. Er is ruimte om te werken, gratis wifi en ook aan de kinderen is gedacht met een kids menu en speelhoek voor de allerkleinsten.

Iets nieuws

Kimberley Vonk: “Mensen hebben echt behoefte aan iets anders, iets nieuws. Ook mensen die normaal nooit vegetarisch eten weten ons inmiddels te vinden. De eerste keer zie je ze even onwennig kijken, maar als ze dan eenmaal wat gegeten hebben, dan vinden ze het toch eigenlijk wel heel erg lekker en komen ze weer terug. Vaak merken ze ook niet eens dat wij in onze gerechten en taarten geen dierlijke producten gebruiken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: