The Black Cockatoo ontvangt 10.000ste gast

2 mei 2019 | Yonne van Geene

Lunchcafé The Black Cockatoo verwelkomde afgelopen zondag haar 10.000ste gast. Noël Landman werd verrast met een taart én een lunchbon voor twee personen.

Sinds de opening op 9 september 2018 zit het lunchcafé dagelijks vol. Een mix van Almeerders, jong en oud, maar ook mensen van buiten Almere weten het lunchcafé inmiddels te vinden. Sommigen rijden zelfs meer dan een uur voor een vegan kapsalon of broodje “draadjesvlees” kroket. Met het succes van The Black Cockatoo laten de inwoners van Almere zien dat er vraag is naar vernieuwende en duurzame horeca concepten.

Complimenten

“Je merkt aan de reacties van onze gasten dat ze hier echt op zaten te wachten. Veel gasten complimenteren ons over de originele en huiselijke inrichting. Maar we krijgen natuurlijk ook veel complimenten over onze koffie, taarten en lunchgerechten.” Vertelt eigenaar Kimberley Vonk.

Het lunchcafé is zeven dagen per week geopend en serveert 100 procent plantaardige ontbijt- en lunchgerechten. Op het menu staan gezonde gerechten zoals een granola bow, toast met hummus en sushi bowl, maar ook echte comfort food zoals een pittige 'cheeseburger', sweet potato fries en bitterballen. Er is ruimte om te werken, gratis wifi en ook aan de kinderen is gedacht met een kids menu en speelhoek voor de allerkleinsten.

Iets nieuws

Kimberley Vonk: “Mensen hebben echt behoefte aan iets anders, iets nieuws. Ook mensen die normaal nooit vegetarisch eten weten ons inmiddels te vinden. De eerste keer zie je ze even onwennig kijken, maar als ze dan eenmaal wat gegeten hebben, dan vinden ze het toch eigenlijk wel heel erg lekker en komen ze weer terug. Vaak merken ze ook niet eens dat wij in onze gerechten en taarten geen dierlijke producten gebruiken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: