Dossier : Recepten

7 juni 2018 Culinair Recepten
Recept: dessert met Nederlandse en Letse elementen

Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) georganiseerd zodat Nederlanders kennis kunnen maken met de Letse keuken, die met name bekend staat om haar...

21 maart 2018 Groenten Culinair Recepten
Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt. Razendsnel klaar (heb je 3 minuten?) maar bovenal: waanzinnig lekker. De auberg...

1 maart 2018 Vlees Recepten
Zes kalfsvleesklassiekers

Kalf is een all-time favourite op de kaart. Vooral in Italië weten ze er weg mee, maar ook Nederland omarmt de internationale beproefde kalfsvleesklassiekers. Zes keer kalf in de hoofdrol op het bord. Alles weten over kalfsvlees? Download dan nu de Kalfsvleesspecial van De RestaurantKrant! V...

31 augustus 2017 Recepten
Ontdek nieuwe recepten met Emoji's

Eindelijk kun je die aubergine emoji op een zinnige manier gebruiken. En wist je nooit wat je met een wortel emoji aan moest? Vanaf nu krijg je met de emojis van een visje en een pannetje een heerlijk recept voor paella voorgeschoteld. Verse Oogst introduceert VersChat op Facebook Messenger! Door te...

24 april 2017 Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

Koningsdag staat voor de deur! Nog maar een paar nachtje slapen en alles kleurt oranje. Wij geven vier unieke recepten die boordevol oranje paprika's zitten. Op die manier kleuren niet alleen de straten oranje, maar ook de gerechten op het bord van de gast! ...

24 maart 2017 Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Het aspergeseizoen is aanstaande en daarom laten we je in samenwerking met het Nederlands Aspergecentrum zien hoe je de overheerlijke seizoensgroenten bereidt. Door bijnamen als 'Het Witte Goud' en 'Koningin der Groenten' lijkt het alsof asperges bereiden alleen is weggelegd...

18 december 2016 Recepten
Gratis recepten: zes heerlijke broodjes

Drie broodrecepten met vlees en drie vegetarische broodrecepten. Voor wie zijn gast eens wat anders wil voorschotelen is deze download zeer de moite waard! Wat dacht je van de Baguelino met een speklapje of een ruitbroodje met gedroogde abrikozen en geitenkaas? Smullen maar! DOWNLOAD HIER GRATIS ...

1 januari 2016 Recepten
Stamppot met koolraap en rauwe andijvie

De tijd van de stamppotten is weer aangebroken. Een stamppot is in Nederland en Vlaanderen (hutsepot of stoemp) een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal met aardappelen in combinatie met groenten. Dit heerlijke recept brengt in die zin niets nieuws onder de zon, maar...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Hartige ontbijtmuffins

Ingrediënten (6 muffins) 100 g havermout 2 eieren 100 ml (plantaardige) melk 50 g geraspte belegen kaas 1 eetlepel maanzaad 2 theelepels bakpoeder scheutje neutrale olie snufje zout Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Vo...

1 januari 2016 Recepten Patisserie
Lazy sunday wafels

Ingrediënten (8 wafels) 150 g (spelt)bloem 2 theelepel bakpoeder 1 ei 2 dl karnemelk 100 g frambozen poedersuiker snufje zout Bereiding Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg het ei toe. Voeg nu beetje bij beetje de karnemelk toe en klop er met een garde een ...

1 januari 2016 Recepten Patisserie
Chocoladeganachetaart met zeezout

Ingrediënten Bodem 250 g bloem 150 g roomboter 1 ei 50 g witte basterdsuiker snufje zout Vulling 200 ml slagroom 200 g pure chocola 30 g roomboter 0,25 theelepel zeezout (Tip: Fleur de sel) Bereiding Doe de bloem, het ei, de suiker en een snufje zout in de kom van je keuk...

1 januari 2016 Koffie & thee Recepten
Caffè Con Coco

Ingrediënten sterke espresso magere melk koffiesiroop met kokosaroma gecondenseerde melk fijngestampt ijs Bereiding Doe het ijs en de magere melk in een mixer en maak er schuim van. Voeg een scheut kokossiroop toe om de koude opgeschuimde melk zijn kokosaroma te geven. Schenk wat g...

1 januari 2016 Koffie & thee Recepten
Coco iced latte

Ingrediënten 130 ml gekoelde Alpro Coconut ‘For Professionals’ 1 dubbele espresso ijsblokjes Bereiding Maak een dubbele espresso en giet deze in een glas met ijsblokjes. Giet hier de Alpro Coconut over en roer voorzichtig door. ...

1 januari 2016 Recepten
Fritatta met rode paprika’s, prei en feta

Wil je je gasten eens iets anders serveren dan de omelet of de uitsmijter? Zet dan eens de Italiaanse fritatta op de kaart. Verandering van spijs doet immers eten. Ingrediënten (voor 4 personen) 4 rode paprika’s, in reepjes 1 prei, in dunne ringen 100 gram diepvries tuinerwten, o...

1 januari 2016 Brood Recepten
Broodje carpaccio

Broodje carpaccio van StraQ Lunch & Delicatessen, Aalsmeer Ingrediënten ciabattabroodje mesclunsalade geroosterde pijnboompitjes Parmezaanse kaas plakjes carpacciovlees balsamicoazijn huisgemaakte basilicumpesto Bereidingswijze Het Ciabattabroodje afbakken in de oven. Snij...

1 januari 2016 Brood Recepten
Ciabatta olijventapenade en beleg

Ciabatta olijventapenade en beleg van Brasserie Panini’s, Zeist Ingrediënten ciabattabrood olijventapenade (huisgemaakt) rucola sla Parmaham spinata Romana geitenkaas tomaatje(s) pijnboompitjes Bereidingswijze Bak het ciabattabroodje af in de oven. Snij het broodje open ...

Laad meer items

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: