Dossier : Recepten

22 januari 2020 Culinair
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

7 juni 2018 Culinair
Recept: dessert met Nederlandse en Letse elementen

Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) georganiseerd zodat Nederlanders kennis kunnen maken met de Letse keuken, die met name bekend staat om haar ...

21 maart 2018 Culinair
Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt. Razendsnel klaar (heb je 3 minuten?) maar bovenal: waanzinnig lekker. De auberg ...

1 maart 2018
Zes kalfsvleesklassiekers

Kalf is een all-time favourite op de kaart. Vooral in Italië weten ze er weg mee, maar ook Nederland omarmt de internationale beproefde kalfsvleesklassiekers. Zes keer kalf in de hoofdrol op het bord. Alles weten over kalfsvlees? Download dan nu de Kalfsvleesspecial van De RestaurantKrant! V ...

31 augustus 2017
Ontdek nieuwe recepten met Emoji's

Eindelijk kun je die aubergine emoji op een zinnige manier gebruiken. En wist je nooit wat je met een wortel emoji aan moest? Vanaf nu krijg je met de emojis van een visje en een pannetje een heerlijk recept voor paella voorgeschoteld. Verse Oogst introduceert VersChat op Facebook Messenger! Door te ...

20 juli 2017
Vijf zomerse gerechten voor op de menukaart

De zomer is volop bezig. Ben jij nog op zoek naar zomerse recepten voor op de menukaart? Hier zijn vijf tips die jouw kaart een zomers tintje geven: Paprikasalade met zuurdesemcroutons ...

24 april 2017
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs ...

24 maart 2017
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

18 december 2016
Gratis recepten: zes heerlijke broodjes

Drie broodrecepten met vlees en drie vegetarische broodrecepten. Voor wie zijn gast eens wat anders wil voorschotelen is deze download zeer de moite waard! Wat dacht je van de Baguelino met een speklapje of een ruitbroodje met gedroogde abrikozen en geitenkaas? Smullen maar! DOWNLOAD HIER GRATIS ...

1 januari 2016
Stamppot met koolraap en rauwe andijvie

De tijd van de stamppotten is weer aangebroken. Een stamppot is in Nederland en Vlaanderen (hutsepot of stoemp) een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal met aardappelen in combinatie met groenten. Dit heerlijke recept brengt in die zin niets nieuws onder de zon, maar ...

1 januari 2016
Hartige ontbijtmuffins

Ingrediënten (6 muffins) 100 g havermout 2 eieren 100 ml (plantaardige) melk 50 g geraspte belegen kaas 1 eetlepel maanzaad 2 theelepels bakpoeder scheutje neutrale olie snufje zout Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Vo ...

1 januari 2016
Lazy sunday wafels

Ingrediënten (8 wafels) 150 g (spelt)bloem 2 theelepel bakpoeder 1 ei 2 dl karnemelk 100 g frambozen poedersuiker snufje zout Bereiding Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg het ei toe. Voeg nu beetje bij beetje de karnemelk toe en klop er met een garde een ...

1 januari 2016
Chocoladeganachetaart met zeezout

Ingrediënten Bodem 250 g bloem 150 g roomboter 1 ei 50 g witte basterdsuiker snufje zout Vulling 200 ml slagroom 200 g pure chocola 30 g roomboter 0,25 theelepel zeezout (Tip: Fleur de sel) Bereiding Doe de bloem, het ei, de suiker en een snufje zout in de kom van je keuk ...

1 januari 2016 Koffie & thee
Caffè Con Coco

Ingrediënten sterke espresso magere melk koffiesiroop met kokosaroma gecondenseerde melk fijngestampt ijs Bereiding Doe het ijs en de magere melk in een mixer en maak er schuim van. Voeg een scheut kokossiroop toe om de koude opgeschuimde melk zijn kokosaroma te geven. Schenk wat g ...

1 januari 2016 Koffie & thee
Coco iced latte

Ingrediënten 130 ml gekoelde Alpro Coconut ‘For Professionals’ 1 dubbele espresso ijsblokjes Bereiding Maak een dubbele espresso en giet deze in een glas met ijsblokjes. Giet hier de Alpro Coconut over en roer voorzichtig door. ...

1 januari 2016
Fritatta met rode paprika’s, prei en feta

Wil je je gasten eens iets anders serveren dan de omelet of de uitsmijter? Zet dan eens de Italiaanse fritatta op de kaart. Verandering van spijs doet immers eten. Ingrediënten (voor 4 personen) 4 rode paprika’s, in reepjes 1 prei, in dunne ringen 100 gram diepvries tuinerwten, o ...

1 januari 2016
Broodje carpaccio

Broodje carpaccio van StraQ Lunch & Delicatessen, Aalsmeer Ingrediënten ciabattabroodje mesclunsalade geroosterde pijnboompitjes Parmezaanse kaas plakjes carpacciovlees balsamicoazijn huisgemaakte basilicumpesto Bereidingswijze Het Ciabattabroodje afbakken in de oven. Snij ...

Laad meer items

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: