Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

16 juli 2020 | redactie

Veel ondernemers (ook in de horeca) hebben last van de negatieve effecten die gepaard gaan COVID-19 / ‘Corona’. Wellicht dat een NOW-regeling tijdelijke verlichting heeft gebracht, op de langere termijn zal die geen soelaas bieden. Precies de reden waarom een ontslaggolf wordt verwacht…

Hierbij een korte uiteenzetting over hoe een ontslagtraject in zijn werk kan gaan, bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

1. De minnelijke regeling

Als een werkgever (of werknemer) een arbeidsovereenkomst wil beëindigen, kan je uiteraard met elkaar om tafel gaan zitten om de voorwaarden in goed onderling overleg samen af te stemmen. Een beetje rekening houden met de wederzijdse belangen kan in de regel geen kwaad…

Samen bepaal je een einddatum, kijkt naar eventuele openstaande vakantiedagen, en regelt wellicht wat over post-contractuele bedingen zoals een concurrentie/relatiebeding. Na de einddatum volgt een correcte eindafrekening en partijen zijn op een prima manier uit elkaar gegaan. Als je een eventueel beroep op een WW-uitkering wilt waarborgen, dan kan een juridische check geen kwaad.

2. De procedure

Wanneer een werknemer niet wil meewerken aan de door een werkgever gewenste beëindiging van het dienstverband, dan rest voor de werkgever een procedure, namelijk de weg naar het UWV of de kantonrechter.

De weg via het UWV gaat op in de gevallen dat er sprake is van: i) bedrijfseconomisch ontslag of ii) ontslag i.v.m. langdurige (2 jaar of langer) arbeidsongeschiktheid. Het doel van een procedure bij het UWV is het verkrijgen van een ontslagvergunning, waarmee de werkgever de arbeidsovereenkomst kan opzeggen. Wist je trouwens dat een werknemer geen vergunning nodig heeft om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te kunnen opzeggen?  Zowel werkgevers als werknemer moeten wel de juiste opzegtermijn in acht nemen!

De overige gevallen (dus geen ontslag om bedrijfseconomische reden of langdurige ziekte) lopen via de kantonrechter. Een werkgever kan de kantonrechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Hoe zo’n procedure verloopt zal ik in de volgende bijdrage behandelen.

Tot slot, vergeet bij ontslag de bepalingen in een CAO niet, waarin vast en zeker ook iets staat genoemd over de wettelijke transitievergoeding.

Ontslag, bij twijfel, begeef je niet op glad ijs en win tijdig advies in!

Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen (advocaat | specialist arbeidsrecht) en oprichter van MRM Advocatuur, www.mrmadvocatuur.nl
Advies of hulp bij arbeidsrechtelijke kwesties? Neem eens contact op voor een gratis eerste afspraak: T: 030 – 2819700 E: maarten@mrmadvocatuur.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
15 jaar geleden in Lunchroom: Pieter Punter

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Achtergronden
Bagels & Beans Almere verhuist

Vaak wordt een remix een grotere hit dan het origineel. Datzelfde zou zomaar eens kunnen gebeuren met Bagels & Beans Almere. Vrijdag 14 mei verhuist de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk namelijk van restaurantplein ‘Belfort’ naar een veel ruimere locatie mét terras aan d ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: