Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

16 juli 2020 | redactie

Veel ondernemers (ook in de horeca) hebben last van de negatieve effecten die gepaard gaan COVID-19 / ‘Corona’. Wellicht dat een NOW-regeling tijdelijke verlichting heeft gebracht, op de langere termijn zal die geen soelaas bieden. Precies de reden waarom een ontslaggolf wordt verwacht…

Hierbij een korte uiteenzetting over hoe een ontslagtraject in zijn werk kan gaan, bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

1. De minnelijke regeling

Als een werkgever (of werknemer) een arbeidsovereenkomst wil beëindigen, kan je uiteraard met elkaar om tafel gaan zitten om de voorwaarden in goed onderling overleg samen af te stemmen. Een beetje rekening houden met de wederzijdse belangen kan in de regel geen kwaad…

Samen bepaal je een einddatum, kijkt naar eventuele openstaande vakantiedagen, en regelt wellicht wat over post-contractuele bedingen zoals een concurrentie/relatiebeding. Na de einddatum volgt een correcte eindafrekening en partijen zijn op een prima manier uit elkaar gegaan. Als je een eventueel beroep op een WW-uitkering wilt waarborgen, dan kan een juridische check geen kwaad.

2. De procedure

Wanneer een werknemer niet wil meewerken aan de door een werkgever gewenste beëindiging van het dienstverband, dan rest voor de werkgever een procedure, namelijk de weg naar het UWV of de kantonrechter.

De weg via het UWV gaat op in de gevallen dat er sprake is van: i) bedrijfseconomisch ontslag of ii) ontslag i.v.m. langdurige (2 jaar of langer) arbeidsongeschiktheid. Het doel van een procedure bij het UWV is het verkrijgen van een ontslagvergunning, waarmee de werkgever de arbeidsovereenkomst kan opzeggen. Wist je trouwens dat een werknemer geen vergunning nodig heeft om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te kunnen opzeggen?  Zowel werkgevers als werknemer moeten wel de juiste opzegtermijn in acht nemen!

De overige gevallen (dus geen ontslag om bedrijfseconomische reden of langdurige ziekte) lopen via de kantonrechter. Een werkgever kan de kantonrechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Hoe zo’n procedure verloopt zal ik in de volgende bijdrage behandelen.

Tot slot, vergeet bij ontslag de bepalingen in een CAO niet, waarin vast en zeker ook iets staat genoemd over de wettelijke transitievergoeding.

Ontslag, bij twijfel, begeef je niet op glad ijs en win tijdig advies in!

Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen (advocaat | specialist arbeidsrecht) en oprichter van MRM Advocatuur, www.mrmadvocatuur.nl
Advies of hulp bij arbeidsrechtelijke kwesties? Neem eens contact op voor een gratis eerste afspraak: T: 030 – 2819700 E: maarten@mrmadvocatuur.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food
Utrechtse Lijnmarkt blijft in trek: ook speciaalzaak Strovaii opent haar deuren

De Utrechtse Lijnmarkt blijft onverminderd populair onder eigenaren van speciaalzaken. Medio maart opent traiteur en streekwinkel Strovaii haar deuren aan Lijnmarkt 27. Het is de zoveelste foodspeciaalzaak die een winkelruimte huurt in de straat. Utrechter Rob van de Bergh, kok en eigenaar van Strov ...

De horeca naar de stembus deel vijf; D66

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. B ...

Corona
Ruim de helft van Nederland vindt dat terrassen weer open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verde ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Horeca naar de stembus deel vier: de SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. B ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw lunchroom!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: