21 juli 2017 Verspilling
Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met ?het Amsterdamse ?fietsbezorgnetwerk ?TringTring. De volledig vernieuwde app is...

21 juli 2017 Brood Achtergronden
Brood is broodnodig

Lunchrooms serveren brood. Veel brood. Niet verwonderlijk, wanneer je ook in je eigen zaak ziet dat de focus ligt op ontbijt en lunch. Wanneer je op dergelijke schaal afhankelijk bent van een product, dan is het wel raadzaam om na te gaan of je wel het best mogelijke product in huis haalt en wat de ...

21 juli 2017 Food cijfers
Driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker verslavend is

Nederland behoort tot de top 10 landen als het gaat om suikerconsumptie. 77% van de shoppers gelooft dat suiker (in meer of mindere mate) verslavend is. Toch is men (nog) niet erg kritisch met suiker bezig wanneer zij daadwerkelijk in de supermarkt staan. Waar de norm 50 gram per dag is (1 suiker...

21 juli 2017 Mensen
McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruime...

20 juli 2017 Recepten
Vijf zomerse gerechten voor op de menukaart

De zomer is volop bezig. Ben jij nog op zoek naar zomerse recepten voor op de menukaart? Hier zijn vijf tips die jouw kaart een zomers tintje geven: Paprikasalade met zuurdesemcroutons ...

20 juli 2017
Amerikaans ontbijten bij By Jarmusch in Rotterdam

In de schemering van de vroege ochtend aanschuiven aan een meterslange bar. Verse filterkoffie wordt direct in je mok geschonken en daarnaast bestel je ‘eggs-any- way-you- like’, sandwiches of pancakes met maple syrup. Vanaf deze week is het allemaal mogelijk bij breakfast-diner by Jarmu...

19 juli 2017 Regelgeving
Checklist voor goederenontvangst

Als horecaondernemer ontvang je geregeld goederen van je leveranciers. Niet voor niets staat in de Hygiënecode beschreven hoe en waarom goederen bij ontvangst geïnspecteerd dienen te worden. Dit is vooral belangrijk vanwege de hygiëne en kwaliteit van de beperkt houdbare levensmiddele...

18 juli 2017 Horecava Innovatie
InnovationLAB tijdens Horecava 2018

De nationale vakbeurs Horecava organiseert in 2018 opnieuw een InnovationLAB. Professionals uit de foodservice branche kunnen bij dit onderdeel van de beurs vier trends in de horeca ontdekken: technologie, circulariteit, identiteit en third places. De Horecava wordt van maandag 8 januari tot en met ...

18 juli 2017 Events Mensen
Nieuwe terras Barneveldse Lunchroom dankzij haringproeverij

Een haringproeverij van Lunchroom De Rozerie in Barneveld heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De haringproeverij op 15 juni bracht de Lunchroom 1250 euro op. De Rozerie heeft dat bedrag geïnvesteerd in nieuwe tafels, stoelen en twee parasols voor op het terras. De Rozerie is een Lunch...

18 juli 2017 Opening
Eerste BRAM'S Gourmet winkel opent in Nederland

Midden in het centrum van Tilburg kan het publiek vanaf aanstaande donderdag genieten van knapperige verse frites van BRAM'S Gourmet. Naast een vertrouwde porties frites heeft BRAM'S zich gespecialiseerd in verschillende smaakvolle stoofgerechten. Het culinaire team werd hierin geadviseer...

18 juli 2017 Events
Grootste mosselpan van Nederland staat in Den Haag

Mosselliefhebbers kunnen donderdag 27 juli vanaf 17.00u hun hart ophalen bij Eetcafé Cloos Den Haag. Het restaurant zet die avond de grootste mosselpan van Nederland (2 diameter) op het terras, om de start van het nieuwe mosselseizoen te vieren. Voor gasten een bijzondere gelegenheid om de...

18 juli 2017 Regelgeving
Internationale groep in actie tegen rietjes McDonald's

De internationale groep SumOfUs, een internationale waakhond voor grote bedrijven, is een petitie gestart waarin McDonalds wordt gevraagd te stoppen met rietjes. Volgens de groep worden de rietjes maar voor een paar minuten gebruikt, voordat ze uiteindelijk in de oceaan verdwijnen bij de rest an het...

17 juli 2017 Opening
Happy Tosti gaat voor 500 nieuwe banen in 5 jaar

Happy Tosti franchiset haar concept met de ambitie om binnen vijf jaar 500 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. "Happy Tosti is de meest sympathieke lunchformule die franchise Nederland in lange tijd heeft gezien", vertelt Hein van Baalen, franchise specialist en ...

17 juli 2017 Economie cijfers
Horeca investeerde meer in 2015

De horeca heeft in 2015 meer Geïnvesteerd dan een jaar eerder. Dat blijkt uit uit cijfers van het CBS. In totaal investeerde de horeca in 2015 ruim 840 miljoen euro. Dat bedrag lag een jaar daarvoor nog op 780 miljoen. Landelijk werd er ruim 51 milard geïnvesteerd. Het was voor het eer...

17 juli 2017 Wijn
Opwarming van aarde is bedreiging voor wijnproductie

De opwarming van de aarde is van slechte invloed op de wijnproductie. Dat blijkt uit recent onderzoek dat is uitgevoerd in verschillende wijngaarden. De stijging van de temperaturen in de Mediterraanse gebieden zorgen voor een vertraging van de wijnproductie. Het probleem zit hem in het plukken ...

14 juli 2017 Brood Interview
Interview Dimitri Roels, Vlaamsch Broodhuys: Brood eten op sterrenniveau

Tien jaar geleden interviewden we Dimitri Roels, eigenaar van de bekende lunchroom- en bakkersketen Vlaamsch Broodhuys. In het bewuste artikel in Lunchroom sprak de ondernemer gepassioneerd over brood. Die passie is er nog steeds, misschien is die alleen nog maar groter geworden. Dimitri en zijn vro...

14 juli 2017 opleiding
‘Inhaalslag maken met opleidingen is van levensbelang’

“Frituur- en fastservicebedrijven moeten een flinke inhaalslag maken met opleidingen. We blijven ver achter bij andere branches.” Dat zegt Frans van Rooij van de Vereniging Professionele Frituurders. Hij reageert hiermee op het onderzoeksrapport dat deze week door het Centraal Bureau voo...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: