19 januari 2018 trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

19 januari 2018 Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi...

18 januari 2018 Opening Lunchroom
Nieuwe Kwalitaria in Brummel

Na Kwalitaria Eerbeek en Warnsveld opent bedrijfsleider Job van der Neer vrijdag 19 januari een derde Kwalitaria in Brummel. De nieuwe locatie is net als Kwalitaria Warnsveld volledig in de nieuwste stijl van Kwalitaria. Van der neer legt uit: “Kwaliteit staat bij al onze vestigingen vooro...

18 januari 2018 Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

18 januari 2018 Opening Lunchroom
Nieuwe lunchroom in Katwijk

Dinsdag opende een nieuwe lunchroom in Katwijk haar deuren. Lunchroom 't Leutje werkt met personeel met een beperking. Er worden broodjes, koffie en thee geserveerd door de jongeren; zelfs kinderen hebben in deze lunchroom een goede dagbesteding, zo lezen we op allesoverkatwijk.nl. Verse prod...

18 januari 2018 Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

18 januari 2018 Achtergronden Rotterdam
Baker’s Dough trekt het land in

Vorige jaar veroverde Nederland’s eerste cookie dough bar Baker’s Dough al voor de opening de hongerige harten van iedere ‘foodie’ in het land. Maandenlang kwam er geen einde aan de rijen voor de shop en reisde men stad en land af om het safe-to-eat rauwe koekjesdeeg te proe...

17 januari 2018 Opening Koffie & thee Lunchroom
De Koffiesalon opent haar deuren in World Trade Center Rotterdam

World Trade Center Rotterdam verwelkomt de nieuwste vestiging van De Koffiesalon. Eigenaar Diederik Habbema: "Na zes Amsterdamse vestigingen zijn wij trots om onze eerste Rotterdamse vestiging te openen." De Koffiesalon voorziet haar bezoekers van puur ambachtelijke koffie, uit de koker v...

17 januari 2018 Koffie & thee Achtergronden
Doppio Espresso Nijmegen wint dagje uit

Doppio Espresso Nijmegen is uitgeroepen tot 'Doppio van het Jaar' en wint daarmee een dagje uit met het team. Ondertussen neemt het hoofdkantoor van Doppio de espressobar een dagje over. Awards Afgelopen september tijdens een reis met Doppio ondernemers naar Italië werden de eerst...

17 januari 2018 Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

15 januari 2018 Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

12 januari 2018 Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

12 januari 2018 Achtergronden Lunchroom
Steeds meer lunchrooms in Leiden

In Leiden zijn er meer en meer afhaal- en bezorgrestaurants, maar ook het aantal coffeebars en lunchrooms neemt toe. Op verzoek van marktonderzoeker Datlinq heeft LocalFocus onderzoek gedaan naar het coffeebars, lunchrooms en afhaal- en bezorgrestaurants in Nederland. Dit lezen we op de website inde...

12 januari 2018 Awards Video
Video: The Bastard keihard de beste hamburger

De lekkerste hamburger in de categorie Finest is dit jaar te vinden in Arnhem. Chef-kok Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar wist de jury tijdens de Horecava te overtuigen met zijn creatie ‘The Bastard.’ “Ik denk dat als je dieper op de componenten van een klassieke burg...

12 januari 2018 Groenten Achtergronden
Horeca gebruikt steeds meer groenten en fruit

Er liggen steeds meer groenten en fruit op het bord van de horecagast, zo blijkt uit cijfers van GroentenFruit Huis. Er wordt bovendien steeds meer buiten de deur gegeten; dit is dus positief voor de handelaren in groenten en fruit die aan de horeca leveren. Daarentegen nam de consumptie van groente...

11 januari 2018 Koffie & thee Sluiting
Hightealicious stopt deze zomer bij museum Het Dordts Patriciërshuis

In maart 2015 opende Hightealicious haar deuren en heeft sindsdien de lekkerste en meest authentieke high-tea mogen serveren in de prachtige 300 jaar oude Maaskamer. Echter gaat eigenaresse Chef Joan van Hightealicious haar aandacht nu meer richten op het concept Coffeelicious en zal haar tijd nodig...

11 januari 2018 Awards Brood
Karim Hamouchi maakt het Lekkerste Broodje On the Move

Hamouchi won tijdens de Horecava met zijn Tasty Marrakech de vakwedstrijd Lekkerste Broodje on the Move. Hamouchi werkt op de B Pier op Schiphol. 'Ik ben niet eens kok. Ik ben manager', riep de dolblije winnaar verbaasd uit. De vakjury prees het winnende broodje vanwege het handzame karakte...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: