Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend

24 september 2015 |
Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend<

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer hebben onlangs Bouzy, Wine & Food aan de Denneweg in Den Haag geopend. In een kenmerkend historisch
pand op de hoek van de Denneweg en de Mauritskade zijn zij hun eigen zaak gestart waar gasten overdag en 's avonds terecht kunnen voor lunch, borrel en diner.

Foto: Martijn Verbruggen (links) en Stefan Verleer (rechts)

Wijnen
Mede-eigenaar Martijn Verbruggen: "Bouzy is een toegankelijke zaak met een stoere, maar ook warme vintage uitstraling, met natuurlijk licht door de vele ramen. De wijnen zijn het hart van Bouzy. We werken met wijnen van gespecialiseerde wijnleveranciers die voor ons de pareltjes weten te vinden. Daarnaast importeren we zelf champagnes van kleine tophuizen via ons bedrijf G-Bubbles. De zaak is vernoemd naar de Franse grand cru-gemeente Bouzy, die bekend staat als een van de beste terroirs van de Champagne. Bij onze wijnen serveren we hapjes en gerechtjes in bistro-stijl, zoals bruschetta, flammkuchen, bites met vis en vlees, coq au vin en desserts."



Eigenaren
Gastheren, vinologen en zakenpartners Martijn Verbruggen en Stefan Verleer brengen een schat aan ervaring mee, opgedaan in topzaken in de regio Den Haag. Martijn Verbruggen werkte als maître-sommelier in (sterren)restaurants als Savelberg, Seinpost en Catch by Simonis. Stefan Verleer werkte als bedrijfsleider en maître-sommelier bij restaurants de Zoute Zoen en South of Houston.

Wijn-events
Buiten de reguliere openingsdagen zijn er regelmatig activiteiten op zondag. Daarnaast vinden er in Bouzy speciale wijn-eventen plaats. Zo was Lucas Payà, die vijf jaar lang sommelier was bij het voormalige Spaanse driesterrenrestaurant ElBulli, recent aanwezig om het nieuwe innovatieve wijnsysteem Coravin te presenteren aan horecaprofessionals.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: