Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend

24 september 2015 |
Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend<

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer hebben onlangs Bouzy, Wine & Food aan de Denneweg in Den Haag geopend. In een kenmerkend historisch
pand op de hoek van de Denneweg en de Mauritskade zijn zij hun eigen zaak gestart waar gasten overdag en 's avonds terecht kunnen voor lunch, borrel en diner.

Foto: Martijn Verbruggen (links) en Stefan Verleer (rechts)

Wijnen
Mede-eigenaar Martijn Verbruggen: "Bouzy is een toegankelijke zaak met een stoere, maar ook warme vintage uitstraling, met natuurlijk licht door de vele ramen. De wijnen zijn het hart van Bouzy. We werken met wijnen van gespecialiseerde wijnleveranciers die voor ons de pareltjes weten te vinden. Daarnaast importeren we zelf champagnes van kleine tophuizen via ons bedrijf G-Bubbles. De zaak is vernoemd naar de Franse grand cru-gemeente Bouzy, die bekend staat als een van de beste terroirs van de Champagne. Bij onze wijnen serveren we hapjes en gerechtjes in bistro-stijl, zoals bruschetta, flammkuchen, bites met vis en vlees, coq au vin en desserts."



Eigenaren
Gastheren, vinologen en zakenpartners Martijn Verbruggen en Stefan Verleer brengen een schat aan ervaring mee, opgedaan in topzaken in de regio Den Haag. Martijn Verbruggen werkte als maître-sommelier in (sterren)restaurants als Savelberg, Seinpost en Catch by Simonis. Stefan Verleer werkte als bedrijfsleider en maître-sommelier bij restaurants de Zoute Zoen en South of Houston.

Wijn-events
Buiten de reguliere openingsdagen zijn er regelmatig activiteiten op zondag. Daarnaast vinden er in Bouzy speciale wijn-eventen plaats. Zo was Lucas Payà, die vijf jaar lang sommelier was bij het voormalige Spaanse driesterrenrestaurant ElBulli, recent aanwezig om het nieuwe innovatieve wijnsysteem Coravin te presenteren aan horecaprofessionals.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: