Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend

24 september 2015 |
Nieuwe horecazaak in Den Haag geopend<

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer hebben onlangs Bouzy, Wine & Food aan de Denneweg in Den Haag geopend. In een kenmerkend historisch
pand op de hoek van de Denneweg en de Mauritskade zijn zij hun eigen zaak gestart waar gasten overdag en 's avonds terecht kunnen voor lunch, borrel en diner.

Foto: Martijn Verbruggen (links) en Stefan Verleer (rechts)

Wijnen
Mede-eigenaar Martijn Verbruggen: "Bouzy is een toegankelijke zaak met een stoere, maar ook warme vintage uitstraling, met natuurlijk licht door de vele ramen. De wijnen zijn het hart van Bouzy. We werken met wijnen van gespecialiseerde wijnleveranciers die voor ons de pareltjes weten te vinden. Daarnaast importeren we zelf champagnes van kleine tophuizen via ons bedrijf G-Bubbles. De zaak is vernoemd naar de Franse grand cru-gemeente Bouzy, die bekend staat als een van de beste terroirs van de Champagne. Bij onze wijnen serveren we hapjes en gerechtjes in bistro-stijl, zoals bruschetta, flammkuchen, bites met vis en vlees, coq au vin en desserts."



Eigenaren
Gastheren, vinologen en zakenpartners Martijn Verbruggen en Stefan Verleer brengen een schat aan ervaring mee, opgedaan in topzaken in de regio Den Haag. Martijn Verbruggen werkte als maître-sommelier in (sterren)restaurants als Savelberg, Seinpost en Catch by Simonis. Stefan Verleer werkte als bedrijfsleider en maître-sommelier bij restaurants de Zoute Zoen en South of Houston.

Wijn-events
Buiten de reguliere openingsdagen zijn er regelmatig activiteiten op zondag. Daarnaast vinden er in Bouzy speciale wijn-eventen plaats. Zo was Lucas Payà, die vijf jaar lang sommelier was bij het voormalige Spaanse driesterrenrestaurant ElBulli, recent aanwezig om het nieuwe innovatieve wijnsysteem Coravin te presenteren aan horecaprofessionals.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: