Dossier : Lunchroom 20 jaar

11 januari 2001 Interview Longread
Alle dertien

Met de presentatie van ‘Lunch-tv’ en het zondagochtendprogramma ‘Wegwezen’ keerde Mireille Bekooij terug bij de TROS, de omroep waarvan zij jarenlang - tot 1994 - deel uitmaakte. Ooit startte zij bij deze omroep als radio-omroepster. Vanaf begin zeventiger jaren presenteerde ...

11 januari 2001 Interview Longread
'Liefde en aandacht, bij alles wat je doet'

Koos van Noort is reeds tien jaar executive chef van het Kurhaus te Scheveningen. Daarvoor werkte hij voor zo’n vijftien verschillende werkgevers; eerst als kok, vervolgens als chef-kok. Hij werkte in Zürich en Londen; liep stages in Amerika en Italië; kookte voor ‘food-promoti ...

11 januari 2001 Longread
De dag van Henk Smit

Lunchroom Driekant, in 1997 gevestigd in een fraai rijksmonument in hartje Zutphen, is niet zomaar een lunchroom. De voormalige bakkerij, die op straatniveau 20 en in de middeleeuwse kelder 30 tot 40 zitplaatsen telt, maakt deel uit van Driekant Ambachtscentrum. Dat is een bijzondere locatie waar cl ...

1 december 2000
De pistolet is passé; ruim baan voor de panini

Voor het beroep dat Anneke Ammerlaan uitoefent, bestaat helaas geen gangbare Nederlandse term. ‘Eettrendadviseur? We houden ons maar aan haar visitekaartje: food & trends consultant. Uit hoofde van dit métier houdt Anneke Ammerlaan zorgvuldig de mondiale eetgewoonten bij, en geeft z ...

1 december 2000 Interview Longread
De dag van Edwin Veltman

Croissanterie Du Nord (Leeuwarden) ‘Hier en nergens anders,’ dachten Edwin Veltman en zijn partner Margareth Kramer, toen zij na een speurtocht door heel Nederland neerstreken in het centrum van Leeuwarden. Eind 1992 namen zij in de Oude Doelesteeg de uit 1986 daterende Croissanteri ...

1 december 2000 Longread
Humor en ontspanning in de lunchroom van de toekomst

''Veel meer persoonlijke aandacht voor de gasten en voor het personeel,'' voorspelt Stephen Hodes, directeur LAgroup, leisure & arts consulting. In de prognose ‘tien mogelijke richtingen voor innovatie in de horeca voor de komende tien jaar’ adviseert hij lunchroomhou ...

1 oktober 2000
De dag van Dick Schenk

De bordeauxrode markies van croissanterie Pompadour, op de hoek van de Voorstraat in Egmond aan Zee, is voor passanten al van verre zichtbaar. Bezoekers kunnen er snel iets halen bij een uitgifteraam, plaatsnemen op het sfeervolle terras met veertien stoelen, of proberen één van de in ...

1 oktober 2000 Longread
Simpelweg kwaliteit en sfeer

Deze zaak ligt in een drukke winkelstraat, vlakbij een grote parkeerplaats, naast een laat-gotische kerk (15e eeuw). Wat wil je nog meer als lunchroomhouder? Bijna een Italiaanse ‘inbedding’, ware het niet voor de Nederlandse architectuur (toch iets minder mooi) en het Nederlandse weer ( ...

1 september 2000 Longread
De lunchroomhouder staat voor grote uitdagingen

Het gaat goed met de horeca, maar alertheid blijft geboden. De lunchroomhouder heeft te maken met snelle en ingrijpende ontwikkelingen: branchevreemde concurrentie; de invoering van de euro; het Internetgebruik... De ontwikkelingen met betrekking tot de ‘nieuwe consument’ en de ‘ni ...

1 september 2000 Interview Longread
De dag van Hans Bernaards

Boulangerie de France, zo heet de in hartje Rotterdam - aan de Lijnbaan - gevestigde lunchroom in boekhandel Donner (de met vier verdiepingen en acht niveaus grootste boekhandel van Europa). Eigenaar Hans Bernaards heeft - na een horecaopleiding - gewerkt in bakkerijen en als kok in de zeevaart. Oo ...

1 september 2000 Longread
Gewoon alles en allemaal

‘Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Zoiets was het toch? Trouwe Efteling-gangers zullen het wel weten, maar ja, zij zullen zich - in dat pretpark - waarschijnlijk ‘overgeven’ aan hamburgers en friet. Deventer-gangers hebben het beter: zij kunnen heerli ...

1 juni 2000 Longread
De dag van Kees Cornelissen

Eet-ijssalon La Plaza (Zetten) Kees Cornelissen is al 25 jaar - samen met zijn echtgenote Marry - eigenaar van eet-ijssalon La Plaza in Zetten, een 5000 inwoners tellend plaatsje onder het Gelderse Wageningen. In 1974 is het echtpaar in de mooie dorpskern begonnen; in 1988 maakte een grote verbou ...

1 juni 2000 Longread
Laat uw gasten op de thee komen

Na de lunch is rond 15.00 uur een nieuwe bezoekerspiek binnen te halen met de ‘Afternoon Tea’, het thee-uurtje. In Groot-Brittannië is het al eeuwen gebruikelijk om 's middags te genieten van zoete en hartige lekkernijen, met heerlijke thee natuurlijk. Waarom zouden we dit niet ...

1 juni 2000 Longread
What’s in a name?

Niet lang geleden mochten een paar Nederlanders ‘in den vreemde’ voor de tv-camera vertellen wat zij het meest misten. Het antwoord van een ambassadeursdochter in Moskou was opmerkelijk: ‘De HEMA.’ Deze winkelketen als icoon van de Nederlandse cultuur... Ja, waarom niet? Iede ...

18 februari 2000 Longread
Verrassende vleeswaren

Wie in een lunchroom vis op zijn broodje wil, komt al snel bij zalm uit. Wie vlees op zijn broodje verlangt, treft op de menukaart meestal ham, salami en paté aan. De moderne consument wil echter ‘ook wel eens’ wat nieuws: er is meer tussen boterhamworst en carpaccio. Het stokp ...

18 februari 2000 Longread
Biologisch vlees: behoedzaam in opkomst

In de supermarkten liggen ze steeds vaker in de schappen: biologische vleeswaren. De consument vraagt erom, wantrouwig gemaakt door BSE en dioxineschandalen. In hoeverre zijn 'groene' vleeswaren ook een uitkomst voor lunchrooms? Jaap Visser, directeur van slagerijgroep 'De Groene Weg& ...

16 februari 2000 Interview Longread
Lunchroom Intermezzo: 'Hier is ‘vers’ geen losse kreet'

Waar het straatje genaamd Blijenhoek precies ligt, is voor menig Gorkummer niet eenvoudig uit te leggen - ‘Het is hier allemaal zo veranderd’ - maar de lunchroom genaamd Intermezzo is niet te missen. Hoewel... De moderne architectuur doet meer denken aan de foyer van een theater of cinem ...

Laad meer items

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: