Je goed recht: De donut-casus

15 mei 2017 | Thijs Jacobs

In januari 2017 is een supermarktmedewerker op staande voet ontslagen voor het zonder toestemming toe-eigenen en eten van een donut. Supermarkt Deen, de werkgever, verzocht de kantonrechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden vanwege overtreding van de huisregels. Er is sprake van zodanig verwijtbaar gedrag dat de deze niet meer kan voortduren.

Vaststaat dat de werknemer in het magazijn van Deen een hap heeft genomen uit een donut die aan supermarkt toebehoorde. Omdat de houdbaarheidsdatum van de donut was verstreken, zou deze aan het einde van de dag worden weggegooid. Werknemer heeft een hap genomen uit de donut en in de vuilniscontainer gedaan.

Door dit te doen heeft de werknemer haar verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst en de huisregels van Deen geschonden. Medewerkers van Deen mogen zich geen artikelen toe-eigenen die bestemd zijn om te worden weggegooid. De supermarkt merkt dit aan als diefstal. Deen stelt terecht dat de onderneming er groot belang bij heeft om haar huisregels strikt toe te passen en te handhaven, om diefstal en fraude door eigen medewerkers te voorkomen.

De kantonrechter is het hier met Deen eens dat dit ook geldt voor ‘bagatel-delicten’. Dat is het toe-eigenen of stelen door een medewerker van producten met een geringe of verwaarloosbare waarde.

Toch is in dit geval ontslag op staande voet niet gerechtvaardigd, gelet op de persoonlijke en financiële gevolgen voor de werknemer. Het is aannemelijk dat de werknemer door het ontslag zal zijn aangewezen op een bijstandsuitkering gezien haar inkomenssituatie en haar positie als alleenstaande ouder. Ook wordt de lange tijd dat de medewerker is ingezet als arbeidskracht meegewogen in het besluit, al is haar functioneren niet altijd vlekkeloos geweest.

Het ontslag op staande voet wordt vernietigd. De kantonrechter vind wel dat er een redelijke grond is voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst, omdat er sprake is van verwijtbaar handelen van de werknemer. De arbeidsovereenkomst is ontbonden op 1 april 2017, onder toekenning van een transitievergoeding. Deen dient daarnaast het salaris tot die tijd door te betalen.

Maarten van Opijnen,

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Meer informatie of advies?

Neem vrijblijvend contact op via: maarten@mrmadvocatuur.nl of 030-2819700

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: