Je Goed Recht: De collectieve arbeidsovereenkomst (cao), lekker makkelijk?

11 november 2016 | Jorien Slager
Je Goed Recht: De collectieve arbeidsovereenkomst (cao), lekker makkelijk?<

Veel werknemers vallen onder de (na-)werking van een cao, ook in de horecabranche. Hoe zit het nu met bepalingen uit een cao? In hoeverre kun je daarvan afwijken en moet je bepalingen handhaven wanneer werkgever en werknemer beiden afwijking wensen?

Onlangs is er een interessante uitspraak gedaan over cao-bepalingen, meer in het bijzonder met betrekking tot de verlening van een dienstverband. Wat was de casus?
Een werknemer had per 1 november 2010 een arbeidscontract voor de duur van 12 maanden. Op het arbeidscontract is een cao van toepassing.

In het contract is vastgesteld dat na de duur van een jaar en bij ‘gebleken geschiktheid’ het contract worden omgezet naar onbepaalde tijd. Op 9 oktober 2012 heeft werknemer zich ziek gemeld. Een dag later laat de werkgever weten dat het contract per 31 oktober 2012 wordt beëindigd. De werknemer kan zich hier niet in vinden.

De rechter redeneert als volgt: het was aan werkgever om de werknemer duidelijkheid te geven over het voortzetten van het arbeidscontract, meer in het bijzonder over de gestelde voortzetting voor bepaalde tijd en niet (meer) voor onbepaalde tijd. Onduidelijkheid mag niet ten nadele van een werknemer komen, daarbij is er überhaupt geen nader schriftelijk contract voor bepaalde tijd opgesteld / getekend. De rechter overweegt dat op grond van de cao een arbeidscontract voor bepaalde tijd schriftelijk moet worden overeengekomen. Aangezien er geen schriftelijk contract na 31 oktober 2011 is overeengekomen is het contract voor onbepaalde tijd voortgezet.
 
Samengevat liet zowel het arbeidscontract als de cao geen ruimte om tot het oordeel te komen dat het  voor bepaalde tijd zou zijn aangegaan. Met diverse consequenties voor de werkgever… Pas op bij artikelen in een arbeidsovereenkomst die afwijken van cao-bepalingen. Hier kunnen flinke (financiële) consequenties op volgen. 

Deze bijdrage is van Maarten van Opijnen, advocaat | specialist arbeidsrecht bij MRM Advocatuur. www.mrmadvocatuur.nl | maarten@mrmadvocatuur.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: