Je Goed Recht: De collectieve arbeidsovereenkomst (cao), lekker makkelijk?

11 november 2016 | Jorien Slager
Je Goed Recht: De collectieve arbeidsovereenkomst (cao), lekker makkelijk?<

Veel werknemers vallen onder de (na-)werking van een cao, ook in de horecabranche. Hoe zit het nu met bepalingen uit een cao? In hoeverre kun je daarvan afwijken en moet je bepalingen handhaven wanneer werkgever en werknemer beiden afwijking wensen?

Onlangs is er een interessante uitspraak gedaan over cao-bepalingen, meer in het bijzonder met betrekking tot de verlening van een dienstverband. Wat was de casus?
Een werknemer had per 1 november 2010 een arbeidscontract voor de duur van 12 maanden. Op het arbeidscontract is een cao van toepassing.

In het contract is vastgesteld dat na de duur van een jaar en bij ‘gebleken geschiktheid’ het contract worden omgezet naar onbepaalde tijd. Op 9 oktober 2012 heeft werknemer zich ziek gemeld. Een dag later laat de werkgever weten dat het contract per 31 oktober 2012 wordt beëindigd. De werknemer kan zich hier niet in vinden.

De rechter redeneert als volgt: het was aan werkgever om de werknemer duidelijkheid te geven over het voortzetten van het arbeidscontract, meer in het bijzonder over de gestelde voortzetting voor bepaalde tijd en niet (meer) voor onbepaalde tijd. Onduidelijkheid mag niet ten nadele van een werknemer komen, daarbij is er überhaupt geen nader schriftelijk contract voor bepaalde tijd opgesteld / getekend. De rechter overweegt dat op grond van de cao een arbeidscontract voor bepaalde tijd schriftelijk moet worden overeengekomen. Aangezien er geen schriftelijk contract na 31 oktober 2011 is overeengekomen is het contract voor onbepaalde tijd voortgezet.
 
Samengevat liet zowel het arbeidscontract als de cao geen ruimte om tot het oordeel te komen dat het  voor bepaalde tijd zou zijn aangegaan. Met diverse consequenties voor de werkgever… Pas op bij artikelen in een arbeidsovereenkomst die afwijken van cao-bepalingen. Hier kunnen flinke (financiële) consequenties op volgen. 

Deze bijdrage is van Maarten van Opijnen, advocaat | specialist arbeidsrecht bij MRM Advocatuur. www.mrmadvocatuur.nl | maarten@mrmadvocatuur.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: