Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

12 februari 2019 | David Bakker

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco Y Mas inspringen op de behoefte om gezond, snel, lekker en betaalbaar te eten. Met een menu van nachos, taco’s, burito’s en nog veel meer, gaat Almere kennismaken met ‘Fresh Food, Served Fast’. Mexican Food makes Happy People, zo wordt beloofd.

Nickolai van Eijsden kijkt met een grote glimlach rond in het pand waar voorheen een kledingwinkel was gehuisvest. ‘Hier eten, wordt een feestje vieren’, lacht hij. ‘We gaan voor een wow bij binnenkomst, een wow bij het eten en een wow als de rekening komt. Dat kan door de kwaliteit van een goed restaurant te combineren met de snelheid van een fastfood formule. Op die manier krijgen onze gasten het beste van twee werelden. We denken echt dat Taco Y Mas een gat in de markt vult.’

Verse ingrediënten

Sonja van Eijsden vult haar zoon aan: ‘Zeker jongeren willen gezonder eten, met aandacht voor duurzaamheid. Fastfood ketens hebben vaak voedsel met een hoog vetgehalte, dat voorbewerkt is, uit de diepvries komt en weinig tot geen voedingswaarde heeft. Wij werken voornamelijk met verse ingrediënten en streekproducten. Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar wij willen de eetgewoonten van mensen positief veranderen. We gebruiken bijvoorbeeld weinig brood, maar komen met alternatieven voor een gezond ontbijt, tussendoortje of lunch. Met weinig calorieën. Wij willen de beste Fresh Food keten van de wereld worden. Almere heeft de primeur, maar het is de bedoeling dat er snel meerdere vestigingen van Taco Y Mas in Nederland gaan volgen.’

Verbouwing

De verbouwing vordert vlot aan het Koopmansplein. ‘De bar, keuken en koelkasten staan’, vertelt Nickolai trots. ‘Binnenkort komt de spoelkeuken en wordt het Mexicaanse interieur afgetimmerd. Ongelofelijk hoe gaaf het wordt, nog veel mooier dan op de tekeningen.’ Sonja knikt instemmend. ‘Ik vind het echt boven verwachting. Je komt binnen en je voelt meteen de Mexicaanse warmte door de levendige kleuren en sfeervolle verlichting. In niets lijkt het op een fastfood restaurant. Het ruikt zelfs niet nieuw, omdat we hout hebben gebruikt van afgebroken hutten in Zweden. Dat brengt het hele interieur tot leven. Het is doorleefd en net of het er altijd al heeft gehoord. Terwijl het ook weer heel erg strak en eigentijds is. Je moet het zien om het te ervaren.’

Knallen

De ondernemende horecafamilie heeft naar eigen zeggen ‘best wat tegenslag’ gehad. Ton van Eijsden: ‘Zo hebben we twee maanden vertraging opgelopen omdat de krachtstroom niet kon worden geplaatst. Dat was een serieuze hobbel, maar we moesten door. We zouden in januari open gaan, maar dat wordt nu maart. We gaan vanaf 5 maart rustig open. Dan kan het personeel mooi inwerken en kunnen we vanaf de officiële opening op 30 maart knallen!’ Ontbijt Taco Y Mas gaat dagelijks open. Door de week van 09.00 tot 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Dat betekent dus dat er ook ontbijt wordt geserveerd. Sonja van Eijsden: ‘Veel mensen weten niet dat het Mexicaanse ontbijt verrukkelijk is. Wij serveren Huevos Rancheros. Dat is een maistortilla met gebakken ei, die je dan kunt garneren met diverse toppings. Je weet niet wat je proeft!’

Beleving

Sonja heeft een duidelijk doel voor ogen met Taco Y Mas. ‘Ik geloof in goede energie’, vertelt ze terwijl ze aan een koffie nipt. ‘Dat start al met je personeel. Wij zoeken mensen die positief ingesteld zijn, het leuk vinden om aandacht te geven en met enthousiasme hun werk doen. Inmiddels zijn de twintig vacatures voor zeventig procent ingevuld. De komende maand verwachten we het rond te maken. Maar de beleving zit hem ook in enkele nieuwe features die wij in Taco Y Mas presenteren. Zo hebben we vier 100% biologische smoothies op het menu staan en kunnen gasten een beker kopen waarmee ze onbeperkt 126 verschillende soorten dranken zelf kunnen tappen. Gaaf toch?’

Opening

De officiële opening staat gepland voor zaterdag 30 maart, al zal het Fresh Food restaurant dan al wel een paar weken geopend zijn. Ton: ‘We gaan er een leuke happening van maken en daarvoor hebben we een gave openingsactie bedacht. Gasten krijgen namelijk een strippenkaart om – geheel in stijl- te sparen voor vier verschillende mini-cactusjes. We hopen en denken ook echt dat we met Taco Y Mas voldoen aan een behoefte die bij veel mensen leeft. Ik krijg weleens de vraag of deze familie niet botst met Rosita’s, maar dat is echt niet waar. Bij Rosita’s komen mensen die de tijd nemen om gezellig uit eten te gaan, maar we krijgen ook vragen of we willen bezorgen of dat men kan afhalen. We hebben dat nooit gedaan, want dat gaat ten koste van je gasten in de zaak. Dit concept is een verlengstuk van wat we al doen met Rosita’s. Wij hebben er zin in!’

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Achtergronden Culinair
IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: