Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

12 februari 2019 | David Bakker

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco Y Mas inspringen op de behoefte om gezond, snel, lekker en betaalbaar te eten. Met een menu van nachos, taco’s, burito’s en nog veel meer, gaat Almere kennismaken met ‘Fresh Food, Served Fast’. Mexican Food makes Happy People, zo wordt beloofd.

Nickolai van Eijsden kijkt met een grote glimlach rond in het pand waar voorheen een kledingwinkel was gehuisvest. ‘Hier eten, wordt een feestje vieren’, lacht hij. ‘We gaan voor een wow bij binnenkomst, een wow bij het eten en een wow als de rekening komt. Dat kan door de kwaliteit van een goed restaurant te combineren met de snelheid van een fastfood formule. Op die manier krijgen onze gasten het beste van twee werelden. We denken echt dat Taco Y Mas een gat in de markt vult.’

Verse ingrediënten

Sonja van Eijsden vult haar zoon aan: ‘Zeker jongeren willen gezonder eten, met aandacht voor duurzaamheid. Fastfood ketens hebben vaak voedsel met een hoog vetgehalte, dat voorbewerkt is, uit de diepvries komt en weinig tot geen voedingswaarde heeft. Wij werken voornamelijk met verse ingrediënten en streekproducten. Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar wij willen de eetgewoonten van mensen positief veranderen. We gebruiken bijvoorbeeld weinig brood, maar komen met alternatieven voor een gezond ontbijt, tussendoortje of lunch. Met weinig calorieën. Wij willen de beste Fresh Food keten van de wereld worden. Almere heeft de primeur, maar het is de bedoeling dat er snel meerdere vestigingen van Taco Y Mas in Nederland gaan volgen.’

Verbouwing

De verbouwing vordert vlot aan het Koopmansplein. ‘De bar, keuken en koelkasten staan’, vertelt Nickolai trots. ‘Binnenkort komt de spoelkeuken en wordt het Mexicaanse interieur afgetimmerd. Ongelofelijk hoe gaaf het wordt, nog veel mooier dan op de tekeningen.’ Sonja knikt instemmend. ‘Ik vind het echt boven verwachting. Je komt binnen en je voelt meteen de Mexicaanse warmte door de levendige kleuren en sfeervolle verlichting. In niets lijkt het op een fastfood restaurant. Het ruikt zelfs niet nieuw, omdat we hout hebben gebruikt van afgebroken hutten in Zweden. Dat brengt het hele interieur tot leven. Het is doorleefd en net of het er altijd al heeft gehoord. Terwijl het ook weer heel erg strak en eigentijds is. Je moet het zien om het te ervaren.’

Knallen

De ondernemende horecafamilie heeft naar eigen zeggen ‘best wat tegenslag’ gehad. Ton van Eijsden: ‘Zo hebben we twee maanden vertraging opgelopen omdat de krachtstroom niet kon worden geplaatst. Dat was een serieuze hobbel, maar we moesten door. We zouden in januari open gaan, maar dat wordt nu maart. We gaan vanaf 5 maart rustig open. Dan kan het personeel mooi inwerken en kunnen we vanaf de officiële opening op 30 maart knallen!’ Ontbijt Taco Y Mas gaat dagelijks open. Door de week van 09.00 tot 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Dat betekent dus dat er ook ontbijt wordt geserveerd. Sonja van Eijsden: ‘Veel mensen weten niet dat het Mexicaanse ontbijt verrukkelijk is. Wij serveren Huevos Rancheros. Dat is een maistortilla met gebakken ei, die je dan kunt garneren met diverse toppings. Je weet niet wat je proeft!’

Beleving

Sonja heeft een duidelijk doel voor ogen met Taco Y Mas. ‘Ik geloof in goede energie’, vertelt ze terwijl ze aan een koffie nipt. ‘Dat start al met je personeel. Wij zoeken mensen die positief ingesteld zijn, het leuk vinden om aandacht te geven en met enthousiasme hun werk doen. Inmiddels zijn de twintig vacatures voor zeventig procent ingevuld. De komende maand verwachten we het rond te maken. Maar de beleving zit hem ook in enkele nieuwe features die wij in Taco Y Mas presenteren. Zo hebben we vier 100% biologische smoothies op het menu staan en kunnen gasten een beker kopen waarmee ze onbeperkt 126 verschillende soorten dranken zelf kunnen tappen. Gaaf toch?’

Opening

De officiële opening staat gepland voor zaterdag 30 maart, al zal het Fresh Food restaurant dan al wel een paar weken geopend zijn. Ton: ‘We gaan er een leuke happening van maken en daarvoor hebben we een gave openingsactie bedacht. Gasten krijgen namelijk een strippenkaart om – geheel in stijl- te sparen voor vier verschillende mini-cactusjes. We hopen en denken ook echt dat we met Taco Y Mas voldoen aan een behoefte die bij veel mensen leeft. Ik krijg weleens de vraag of deze familie niet botst met Rosita’s, maar dat is echt niet waar. Bij Rosita’s komen mensen die de tijd nemen om gezellig uit eten te gaan, maar we krijgen ook vragen of we willen bezorgen of dat men kan afhalen. We hebben dat nooit gedaan, want dat gaat ten koste van je gasten in de zaak. Dit concept is een verlengstuk van wat we al doen met Rosita’s. Wij hebben er zin in!’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: