Heeft een werknemer recht op fooi?

5 april 2016 |
Heeft een werknemer recht op fooi?<

Volgens het etymologisch woordenboek van Van Dale is fooi van oorsprong drinkgeld, later afscheidsgeschenk. In de horeca is
het min of meer gebruikelijk om een fooi te geven. Het Gerechtshof Amsterdam heeft zich vrij recent uitgelaten over de aanspraak van een werknemer op (een deel van de) fooi. Heeft hij daar recht op?

Meer uren gedraaid
Het betreft een barmedewerker met een geschil over de financiële afwikkeling van zijn dienstverband. Hij stelt meer uren te hebben gewerkt dan - contractueel - overeengekomen. Het Hof oordeelde dat de werkgever onvoldoende heeft bestreden dat de barmedewerker meer uren heeft gemaakt dan overeengekomen, zodat het gevorderde aantal uren vast komt te staan. De werkgever voert nog aan dat er geen opdracht is gegeven tot het maken van extra uren en dat daarover geen overeenstemming is bereikt. Dit verweer strookt niet met een eerdere toezegging van de werkgever dat gewerkte uren zullen worden afgerekend. De barmedewerker maakt naast salaris ook aanspraak op 590 euro aan fooi, hetgeen neerkomt op 2,50 euro per gewerkt uur. Dit bedrag is volgens de barmedewerker gebaseerd op ervaringen uit het verleden omtrent de opbrengst van fooien. De werkgever kan zich niet vinden in de toewijzing van een bedrag aan fooi. De werkgever voert aan dat zij jegens haar medewerkers geen aanspraak maakt op afdracht van ontvangen fooien - de fooienpot wordt volgens haar door de manager volgens een fair systeem onder de medewerkers verdeeld-, zodat uitgesloten is dat medewerkers een aanspraak op fooi op de werkgever hebben.

Goed werkgever
Het Hof overweegt dat de werkgever als ‘goed werkgever’ is gehouden in het kader van de afwikkeling van het dienstverband het deel van de fooienpot dat voor werknemer bestemd zou zijn, uit te keren. De werkgever heeft de schatting (2,50 euro per uur gemiddeld) onvoldoende bestreden, waardoor na afweging/berekening 576 euro aan fooi is toegekend. De werkgever diende overigens ook het vakantiegeld en opgebouwde, maar niet genoten, vakantiedagen, over de ‘meeruren’ uit te betalen.

Heeft een werknemer recht op fooi? Onder bepaalde omstandigheden wel! Tip: voorkom dit soort vorderingen en draag zorg voor een helder fooienreglement.

Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen, advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Meer informatie of advies? Neem vrijblijvend contact op: "maarten@zonadvocaten.nl"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: