'Disfunctioneren moet bewezen worden, aannemelijk maken is onvoldoende'

20 december 2016 | Lianne Hoorntje en Merièm Bouiga

Als een werknemer zijn taken niet goed uitvoert of de gestelde resultaten niet behaalt, kan dit een reden voor de werkgever zijn om de arbeidsovereenkomst te willen ontbinden. Het ontslaan van een werknemer op grond van disfunctioneren is onder het nieuwe ontslagrecht beslist niet makkelijk. Het is zeer risicovol om met een slecht of matig opgebouwd ontslagdossier naar de kantonrechter te stappen met een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Onder het huidige recht zal de rechter de arbeidsovereenkomst op grond van disfunctioneren slechts ontbinden als de werkgever een dossier kan overleggen waarin het disfunctioneren duidelijk naar voren komt en waaruit blijkt dat de werknemer door de werkgever daadwerkelijk in de gelegenheid is gesteld zijn functioneren te verbeteren. 

Als werkgever is het daarom belangrijk om regelmatig functioneringsgesprekken te voeren en te documenteren, schriftelijke waarschuwingen te geven en maatregelen te treffen wanneer de werknemer zijn functioneren niet verbetert. Bovendien moet de werknemer middels een verbetertraject actief worden begeleid in het verbeteren van zijn prestaties. Het enkel uiten van kritiek op het werk van de werknemer is onvoldoende.   

De kantonrechter Noord-Holland heeft zich onlangs uitgesproken over de vraag hoe de aan hem gepresenteerde feiten vervolgens moeten worden gewaardeerd. Tot nu toe oordeelden de meeste kantonrechters dat de werkgever het disfunctioneren ‘aannemelijk’ moest maken. De kantonrechter  Noord-Holland gaat een stap verder door te oordelen dat de werkgever de fouten van de werknemer moet bewijzen, een zwaardere toets dus. In deze zaak ging het om een werkgever die stelde dat de werknemer disfunctioneerde. De werknemer verweerde zich met de stelling dat de werkgever plotseling strengere eisen was gaan stellen aan zijn werk. De werkgever slaagde er vervolgens niet in om zijn stellingen te bewijzen. Mede om die reden wees de kantonrechter het ontbindingsverzoek van de werkgever af. 

In deze zaak stapt de kantonrechter dus af van de voorheen geldende regel dat het ‘aannemelijk maken’ van disfunctioneren voldoende is. Naar het oordeel van deze kantonrechter moet het disfunctioneren  door de werkgever bewezen worden. Des te meer reden om het disfunctioneren van een werknemer zorgvuldig te documenteren.  

Een bijdrage van Lianne Hoorntje en Merièm Bouiga. www.boekel.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: